Airlines Airport Breaking News Internasional Putus Sint Maarten News Warta Breaking Travel Kabar Olahraga News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Tindakan pencegahan COVID-19 ditrapake ing bandara St. Maarten

Langkah-langkah pencegahan COVID-19 mengaruhi bandara St. Maarten
Tindakan pencegahan COVID-19 bakal mangaruhi pengaruh ing bandara St. Maarten
ditulis dening Harry S. Johnson

Terusake gelombang responsif proaktif lan darurat kanggo nglawan virus Novel Corona sing invasif (Covid-19) yaiku tenaga kerja ing Bandara Internasional Putri Juliana (SXM), wiwit Januari 2020. Sajrone periode telung wulan, aerodrome kasebut sebagian operasional, amarga bandara kasebut tundhuk marang watesan perjalanan kaya sing diimplementasikake dening Pamrentah St. Maarten, kanggo njaga langkah pancegahan kanggo para penduduk lan pengunjung sing bisa dirusak. Minangka akibat saka watesan perjalanan, kabeh lelungan komersial mandheg, nanging bandara iki nggampangake penerbangan kargo, darurat lan mulihake.

Rencana Pencegahan lan Mitigasi C-19 kontingen digawe lan dijaluk supaya dieksekusi dening Task Force COVID-19, kanthi pandhuan dening Dewan Kelola Bandara SXM. Upaya kasebut bisa digawe bebarengan karo kesiapane para wisatawan supaya bisa nerusake layanan transportasi udara, yen dianggep paling aman lan aman. Tujuane kanggo njaga frekuensi layanan menyang pasar utama Bandara SXM pengin ngandelake operator jangka pendek lan jarak tempuh kanggo nuwuhake tuwuhing wilayah kasebut.

Rencana C-19 diatur kanthi "prinsip pancegahan" kanggo nyilikake risiko infeksi lan tumindak kaya yen sampeyan lan wong-wong sekitar sampeyan kena infeksi virus kasebut.

Rencana Pencegahan lan Mitigasi PJIAE C-19 uga kanggo nglindhungi mata pencaharian masarakat bandara, ngakoni pedoman rinci liwat pelatihan orientasi virtual lan langsung kanggo klompok pajanan berisiko dhuwur lan kurang. Pelatihan sing dijadwalake diwenehi judhul "Keamanan COVID-19 ing Papan Kerja-Latihan kanggo Komunitas Bandara" bakal difasilitasi dening anggota Task Force.

Sesuai karo rencana kasebut, kampanye higienis "Aja diterusake" uga wis diluncurake ing bandara, kanthi negesake tandha-tandha yen kabeh kudu ngumbah tangan kanthi luwih asring. Stasiun cuci tangan uga wis dipasang ing saindenging bangunan terminal kanggo luwih ndhukung kampanye.

PJIAE nginstal luwih saka patang puluh (40) layar tameng plexiglass ing wilayah kaya gerbang keberangkatan, konter check-in, meja Pengalaman Penumpang, counter Passport Control lan booth Informasi Turis kanggo nyuda resiko kesehatan lan nyedhiyakake lingkungan sing aman kanggo staf lan penumpang garis depan . Layanan penanganan darat uga bakal diatur kanggo ngawasi langkah-langkah pencegahan lan mitigasi amarga manajemen bus antar jemput penumpang uga kudu nuduhake reresik luwih akeh transportasi umum ing pinggir udara.

"Kita nyedhiyakake macem-macem level proteksi kanggo nyetel langkah PJIAE C-19 lan Tindakan Mitigasi, skrining suhu termal, peraturan topeng wajib lan instalasi sanitizer tangan tambahan mung sawetara langkah sing nembe diterapake. Kita uga duwe program reresik resimen sing luwih akeh kanggo kabeh wilayah sing digunakake umum, "ujare Ketua Pasukan Tugas Bandara SXM, Connally Connor nalika wawancara internal.

Kawicaksanan keamanan sing kuat negesake manawa kabeh karyawan ngarep bakal diwenehake karo rong (2) jinis topeng protèktif; ambegan lan operasi. Topeng napas FFP2 bakal nyedhiyakake proteksi tingkat lanjut amarga kontak langsung karo para plancong. Salajengipun, topeng operasi kanthi efektif nyilikake panularan tetesan sing bisa uga ana. Aturan kasebut ana gandhengane karo Perlengkapan Pribadi Protektif (PPE) sing cocog kanggo komunitas bandara, ngelingake panggunaan nglindhungi mata sing wajib.

Ketua Pasukan Tugas Connally Connor nambahake: "Akses menyang bangunan terminal mung bakal diwenehake kanggo penumpang sing lelungan lan staf bandara sing duwe kewajiban. Kita uga bakal nambah cara disinfeksi ing area titik tutul sing dhuwur kanggo nyuda permukaan sing kotor utawa kontaminasi. Task Force uga njamin bakal ana tablet disinfektan kanggo ngresiki udhara liwat sistem ventilasi. Skrining termal kanggo staf lan penumpang uga bakal ditrapake wiwit tanggal pambuka sing diidini. "

Sanajan prospek paling anyar dening Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngramal industri maskapai bakal ilang miliaran amarga pandemi, Manajemen Operasi bandara lokal sing wis suwe ana panjaluk kanggo lelungan menyang tujuan sing beda-beda. Jadwal penerbangan wis nunjukake pesenan positif babagan operator Amerika Utara.

Miturut informasi statistik COVID-19 paling anyar dening Departemen Kesehatan Umum St. Maarten, ora ana kasus aktif ing pulau kasebut. Kajaba iku, dina Jumuah tanggal 19 Juni 2020 Menteri Pariwisata, Urusan Ekonomi, Transportasi lan Telekomunikasi (TEATT) sing terhormat, Ludmilla de Weever ngumumake bandara kasebut bakal nawakake operasi wiwit tanggal 1 Juli 2020.

Yen ana sing pengin nglaporake bebaya lan risiko sing ana gandhengane karo COVID-19, dheweke kudu nelpon hotline keamanan Bandara SXM ing 1-721-546-7504 utawa 1-721-5467508 utawa ngirim komentar sampeyan liwat email.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.