24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Pitakonan Warta Industri Rapat News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Thailand Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Miwiti industri lelungan lan pariwisata Thailand

Miwiti industri lelungan lan pariwisata Thailand
Ahli industri lan marketeer David Barrett

Ahli industri lan marketeer sing dihormati David Barrett ing diskusi karo Andrew J Wood supaya bisa pulih saka pengaruh viruscorona ing industri pariwisata lan turisme sing hebat ing Thailand.

Q1. Nalika Thailand wiwit muncul saka kunci, apa sampeyan yakin minangka poin paling penting sing kudu dipikirake supaya bisa sukses?

DB: Nalika wiwit pulih, kita diwenehi kesempatan kanggo ngreset model pariwisata Thailand lan nggawe masa depan sing luwih apik. Thailand wis disiyapake kanggo pariwisata massal lan yen pengin ndeleng pertumbuhan lan pembangunan berkelanjutan, kita kudu ngontrol lan ngatur tujuan lan sumber daya sing luwih apik.

Kita kudu target pasar sing menang cepet saka pasar sumber gelembung sing cedhak karo omah minangka langkah pertama. Fokus menyang turis sing ngasilake akeh yaiku cara sing kudu dilakoni, bebarengan karo pariwisata massal, nalika ngelingi kebutuhan kanggo ngatur sumber daya Kerajaan kanthi luwih apik, nglindhungi lingkungan.

Q2. Nalika wong wiwit mikir babagan lelungan maneh, apa sing sampeyan yakini sing digoleki ing jagad Covid-19?

DB: Tindakan biosecurity bakal dadi dhaptar paling utama kanggo para penggerak kaping pisanan ing lelungan internasional. Jaminan kesehatan lan kesejahteraane saiki dijaga. Tumindake kebersihan lan kesehatan bisa uga nyusahake yen dibandhingake karo pre-COVID lelungan kanthi bebas, nanging langkah-langkah anyar kudu katon kanggo nentremake ati para wisatawan, amarga keamanan paling penting. Gelombang para wisatawan sing sepisanan bisa njupuk langkah-langkah bayi, lelungan kanthi nasional ing taun iki, shorthaul mabur ing taun ngarep sajrone 4 jam lan muga-muga longhaul bakal pulih volume ing taun 2022. Yen sampeyan wis ngganggu sikil lan sampeyan bakal siyap sampeyan ora mlebu maraton. Industri pariwisata global wis rusak lan saiki wis pulih, kita kudu luwih cepet njupuk langkah cedhak omah.

Q3. Ing poling anyar, 75% responden ujar manawa industri hotel ing Thailand ora bisa berkembang mung karo pariwisata domestik. Kowe setuju?

DB: Kita kudu ngandelake lan urip ing pariwisata domestik amarga iki minangka pasar pertama sing lelungan. Syukur pamrentah Royal Thai uga ndeleng sektor domestik minangka kunci kanggo miwiti ekonomi pariwisata lan paket stimulus 22.4 milyar baht kanthi subsidi lan insentif kanggo nambah pariwisata domestik minangka cara sing kudu ditindakake. Pariwisata bakal terus dadi pendorong ekonomi Thailand. Secara historis, para pengunjung internasional meksa nindakake perkara industri kasebut, nanging kepenginan wong Thai kanggo ngubengi Thailand nyawang pasar pariwisata domestik saya tuwuh. Yen sampeyan ndeleng salah sawijining segmen ceruk - pariwisata eco, luwih saka 60% operator turis eko cilik ing Thailand duwe situs web lan jaminan promosi mung ing Thailand. Iki ujar babagan sukses ing jaman kepungkur lan ndorong kanggo nggawe pariwisata domestik minangka segmen pamindhahan kaping pisanan. Ngabaikan pariwisata domestik kanthi bebaya.

Q4. Jeneng sampeyan asring digandhengake karo industri MICE. Kanthi pedoman jarak adoh sosial sing anyar kanggo rapat ing Thailand, sampeyan ngira industri bisa mundur ing Thailand?

DB: MICE bakal bali. Nanging, yen sampeyan ngilangi kabeh pengaruh positif, kasunyatane yaiku MICE internasional, sing umume ngasilake luwih dhuwur, bakal luwih suwe mbalek maneh. Muga-muga shorthaul MICE karo Singapura minangka pusat perusahaan regional, menehi rapat ing Thailand, bakal bali ing kuartal kaping telu taun 2021. Pasar Longhaul kayata Eropa lan insentif sing apik saka AS, mula kita wiwiti ndeleng pra-COVID sing tuwuh, menang ora bakal bali nganti pirang-pirang wulan 2022. Iki game sing nunggu. Tantangane yaiku kanggo DMC sing wis menehi berjangka ing pasar jangka panjang kasebut. Apa dheweke duwe kanthong sing cukup jero kanggo nunggu game tunggu iki? Akeh DMC cilik sing wis milih ritel kanggo pasang, nanging stres babagan garis wektu mbalekake bisnis.

Ing babagan jarak aman ing acara bisnis, industri bakal adaptasi lan minangka kapercayan maneh ing lelungan internasional, aku yakin sawetara pedoman kebersihan lan kesehatan sing ketat bakal santai. Kepinginan kanggo lelungan lan ketemu wong ana ing DNA kita, lan aku yakin MICE bakal diwiwiti maneh ing level pra-COVID, nanging butuh 3 nganti 5 taun.

Q5. PM Thailand kepengin banget melu para ahli industri. Apa saran Plancongan lan Pariwisata sing bakal diwenehake?

DB: Mangga ngenalake kerjasama antara Menteri Dalam Negeri, sing ngetokake lisensi hotel, lan Menteri Pariwisata & Olahraga. Kaloro kementerian kasebut kudu komunikasi lan kerja sama kanggo ngontrol pangembangan pariwisata Thailand. Lan saenipun sampeyan kudu ngobrol karo Menteri Sumber Daya Alam & Lingkungan. Kita kudu luwih ngontrol lan ngrencanakake sumber daya pariwisata.

Q6. Ana akeh diskusi babagan ngreset industri. Miturut sampeyan, apa sing kudu dadi prioritas kita?

DB: Kanggo ngreset industri (1) Nggawe persetujuan pamrentah bilateral kanthi tliti babagan lelungan, saengga kita bisa mbukak pasar sumber utama, sanajan ngilangi watesan mlebu. (2) Masterplan jangka panjang kanggo pariwisata Thailand sing sustainable kanggo lingkungan lan pihak sing duwe rencana Rencana sing dituku saben wong, sanajan ana kontrol sing bisa nyebabake operasi bisnis. (3) Terusake tugas hebat Otoritas Pariwisata Thailand kanggo promosi Thailand minangka permata ing Asia. Lan mangga kita duwe kampanye anyar lan nyelehake "Amazing" sing wis diwiwiti.

Babagan David Barrett

David pisanan teka ing Thailand ing taun 1988 amarga duwe karir sukses ing pasar asuransi Lloyds London. Dheweke njupuk perjalanan sing ganti urip menyang Asia, sadurunge tekan 30 taun, sing tekan Thailand.

David Barrett seneng banget lelungan ing Thailand lan lingkungan.

David nduwe jabatan ing industri pariwisata Thailand minangka kepala Konsultan Perjalanan Prestige ing Nineties awal sing makili Cunard, Forte Hotels, Reed Travel lan kerja bareng Otoritas Pariwisata Inggris. Dheweke banjur dadi pemasaran lan penjualan internasional Siam Express. Ing taun 1999 David gabung karo Diethelm Travel Group, ngandhakake lan judhul Diethelm Events sajrone 13 taun. Dheweke banjur mlumpat pagar lan kerja ing ONYX Hospitality minangka Direktur Eksekutif Acara kanggo loro properti Amari unggulan ing Thailand - Amari Watergate lan Amari Pattaya. Sawise limang taun karo Amari, David melu dhewe karo DBC Asia, gabung karo hotel kanggo nggawe adol MICE. David saiki kerja bareng The Slate ing Phuket, hotel King Power, HLA Lifestyle Wellness Center ing Yangon lan portofolio klien ing Eropa.

David dadi Anggota Dewan lan Ketua Coile Panitia Pemasaran ing TICA suwene wis pirang-pirang taun, dadi ketua Aliansi Pattaya Utara, anggota dewan pendiri TIWA (Asosiasi Pernikahan India Thailand), mantan anggota SITE, lan saiki dadi kepala MICE lan Pernikahan India klompok kerja ing Asosiasi Hotel Phuket.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Andrew J. Wood - eTN Thailand