24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel budaya Warta Breaking Eswatini Warta Pamrentah Hak-hak manungsa LGBTQ News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Apa gaya urip LGBT pancen setan?

Swaziland duwe perjuangan karo LGBT sing artine setan
swew
ditulis dening George Taylor

Kerajaan Eswatini minangka negara sing apik kanthi nilai-nilai konservatif lan sadurunge dikenal minangka Swaziland.

Ing Eswatini, minoritas Seksual lan Jenis Kelamin (ESGM) eSwatini didegaké minangka salah sawijining klompok advokasi sing nglobi pengakuan ukum lan perlindungan hukum dhasar kanggo masarakat LGBT + ing kerajaan Afrika iki.

Homoseksualitas ilegal ing Swaziland (eSwatini) lan wong LGBT + ngadhepi diskriminasi lan pelecehan ekstrem, amarga ana stigma HIV / AIDS. Kerajaan konservatif dipimpin dening Raja Mswati III sing sadurunge wis nggambarake homoseksualitas minangka "setan".

Nanging organisasi kasebut saiki berjuang supaya ora ana sawise dilarang ndhaptar registrar perusahaan ing wulan September taun lalu.

miturut Kabeh Afrika, registrar ujar manawa tujuwane ESGM nglanggar hukum amarga tumindak seksual sesama jinis ilegal ing kerajaan kasebut. Hak kesetaraan ora ditrapake kanggo wong LGBT +, ujare registrar amarga orientasi seksual lan jinis ora kasebut kanthi jelas ing konstitusi eSwatini.

Klompok kasebut saiki wis gelut menyang pengadilan paling dhuwur ing negara kasebut amarga nantang keputusan registrar, kanthi alesan manawa penolakan registrar kasebut nglanggar hak-hak anggota ESGM kanggo martabat, kanggo asosiasi lan nyebutake kanthi bebas, supaya bisa dianggep padha lan ora bisa didiskriminasi. Dheweke negesake manawa registrar nyalahake undang-undang kasebut lan nolak ndhaptar ESGM nglanggar hak konstitusional anggotane.

Masarakat LGBT ing Eswatini ajeg ngalami diskriminasi lan pelecehan masarakat. Kaya ngono, umume sing milih tetep ing lemari utawa pindhah menyang Afrika Selatan sing tanggané, ing endi perkawinan kelamin padha sah. Kajaba iku, wong LGBT + ngalami infeksi HIV / AIDS sing akeh banget. Eswatini duwe prevalensi HIV paling dhuwur ing saindenging jagad, kanthi kabar manawa 27% pedunung Swati kena infeksi).

Sanajan kabeh iki, parade bangga pertama Eswatini dianakake ing wulan Juni 2018.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

George Taylor