24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Belize Breaking Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Belize ngumumake rencana pambukaan pariwisata kanthi bertahap

Belize ngumumake rencana pambukaan pariwisata kanthi bertahap
Belize ngumumake rencana pambukaan pariwisata kanthi bertahap
ditulis dening Harry S. Johnson

Perdana Menteri Belize ngumumake pengumuman resmi kasebut Bandara internasional Belize (BZE), ing Bandara Internasional Philip Goldson bakal dibukak tanggal 15 Agustus 2020, minangka bagean saka strategi pambuka maneh limang negara kanggo pariwisata. Mbukak bandara internasional bakal miwiti tahap pambukaan maneh Belize kaping telu, saéngga istirahat lelungan luwih adoh lan entri mbukak kanggo penerbangan chartered, penerbangan pribadi lan pambukaan mbukak plancongan plancongan internasional mung karo hotel sing disetujoni.

Protokol kesehatan lan keamanan sing ditingkatake kanggo hotel uga disetujoni dening terhormat, Jose Manuel Heredia, Menteri Pariwisata lan Penerbangan Sipil, sing dadi landasan kanggo Program Pengakuan "Pariwisata Emas Standar" paling anyar ing tujuan, hotel, restoran lan operator tur. Program 9-poin iki ngupayakake ningkatake standar kesehatan lan keamanan industri pariwisata kanthi adaptasi tindak tanduk lan prosedur anyar kanggo mesthekake karyawan lan turis yakin karo kabersihan lan keamanan produk pariwisata Belize. Sawetara standar anyar kasebut kalebu:

  • Hotels
    • Jarak sosial lan panggunaan topeng rai nalika ana ing ruang umum
    • Check-in / out online, sistem pembayaran tanpa kontak, lan sistem pemesanan / pemesanan kanthi otomatis
    • Stasiun sanitasi tangan liwat properti kasebut
    • Ngresiki kamar sing luwih apik lan ningkatake sanitasi ruangan umum lan permukaan tutul sing dhuwur
    • Pemeriksaan kesehatan saben dinan kanggo tamu lan karyawan
    • Ditetepake 'Kamar Isolasi / Karantina' sing dicurigai Covid-19 kasus lan rencana tumindak kanggo nangani karyawan utawa tamu sing dicurigai
  • Tur, Situs Arkeologi & Taman Nasional
    • Watesan kapasitas anyar kanggo kabeh situs pariwisata kanggo njaga jarak sosial bisa dijaga
    • Klompok tur sing luwih cilik kanggo nyedhiyakake pengalaman tur sing luwih intim
    • Situs lan Taman kanggo ngatur wisata kanthi janjian kanggo matesi jumlah wong ing situs kasebut
    • Sanitasi peralatan tur tambah apik

Sanajan winates ing ruang lingkup, pendekatan tahap iki ngidini industri mbukak maneh kanthi tanggung jawab, kanggo nyoba protokol entri anyar, lan ngidini pangaturan sing diperlokake kanggo njaga kesejahteraan warga Belize lan pengunjung. Nalika negara kasebut mbukak maneh kanggo lelungan, Belize pengin njamin para wisatawan lan warga manawa hotel lan restoran bakal luwih resik lan luwih aman tinimbang sadurunge.

Perjalanan Plancongan

Pelancong menyang Belize bakal kepenak ngerti manawa adhedhasar upaya manajemen lan wadhah sing tepat sajrone pandemi, Belize bisa nikmati luwih saka 50 dina ing lingkungan bebas Covid-19. Upaya sing diterusake bakal nawakake kesempatan liburan kanthi resiko minimal kena Covid-19 nalika ing Belize. Kajaba iku, kanthi Belize duwe kapadhetan pedunung sing sithik lan mung adoh saka kutha-kutha utama ing AS, tujuane bisa uga kanggo lelungan sawise Covid-19.

Kabeh wong sing lelungan menyang Belize kudu nindakake langkah-langkah kesehatan lan keamanan sing dileksanakake dening Pamrentah Belize (GOB) kalebu jarak sosial, sanitasi tangan, kebersihan sing pas lan masker rai ing ruang publik.

Pangaturan Pra-Plancongan

  1. Kabeh penumpang sing lelungan menyang Belize kudu ngunduh Aplikasi Kesehatan Belize lan ngrampungake informasi sing dibutuhake sadurunge mlebu pesawat menyang Belize. Kode QR kanthi nomer ID unik bakal dikembalikan menyang penumpang, lan bakal digunakake kanggo nelusuri kontak nalika ing Belize.
  2. Penumpang dianjurake kanggo njupuk tes PCR Covid sajrone 72 jam perjalanan menyang Belize.

Minangka bagean saka proses pra-lelungan, penumpang kudu miwiti kanthi memesan penerbangan lan hotel. Mbukak hotel bakal ana ing tahap sing maju, lan klompok hotel pisanan sing diidini mbukak kalebu properti sing:

  1. Wis entuk Sertifikat Pengakuan Standar Emas Pariwisata, lan
  2. Nyedhiyakake layanan lengkap kanggo tamu. Iki tegese hotel kasebut bisa nyedhiyakake kabeh fasilitas, supaya bisa ngemot tamu ing properti kasebut, lan nyuda kesempatan kanggo interaksi tamu ing komunitas lokal. Fasilitas kasebut kalebu duwe transportasi kanggo nawakake layanan pick-up / drop-off saka bandara; akses menyang restoran ing properti; duwe blumbang utawa akses menyang ngarep pantai; lan bisa nyedhiyakake wisata sing terisolasi, mung kanggo tamu ing properti.

Mula, penumpang disurung supaya pesen hotel sing disetujoni Gold Standard. Dhaptar hotel sing disetujoni Standar Emas bakal kasedhiya ing minggu ngarep.

Syarat Entry

  1. Penumpang sing nyedhiyakake sertifikasi asil tes negatif saka tes PCR Covid-19 sing ditindakake sajrone 72 jam perjalanan, bakal diijini langsung mlebu ing Belize liwat 'track cepet'lane
  2. Penumpang sing ora nyedhiyakake tes Covid-19 negatif, kudu nyoba nalika tekan Belize, kanthi biaya penumpang. Asil tes negatif bakal ngidini mlebu Belize.
  3. Penumpang sing tes positif kanggo Covid-19 ing Bandara Internasional Belize bakal dijaluk karantina wajib sajrone wektu patbelas (14) dina minimal kanthi biaya penumpang.

Kabeh pengunjung ing Belize kudu:

  • Nganggo topeng sajrone kabeh proses pendaratan, penyebaran lan kedatangan, lan nalika ana ing bandara.
  • Gawe kir suhu nggunakake thermometr inframerah digital utawa Kamera Imaging Termal sing ora kontak.
  • Tindakake pandhuan jarak adoh sosial ing kabeh antrian kanggo mriksa kesehatan, imigrasi lan inspeksi bea cukai.
  • Tindakake lan nanggepi pandhuan kanggo nglacak kontak sing komprehensif, pro-aktif, kanggo nggampangake tanggapan sing cocog lan cepet saka pejabat kesehatan, yen gejala Covid-19 bisa tuwuh.
  • Nggunakake stasiun sanitasi kanggo ngresiki tangan kanthi asring lan nyepetake syarat skrining kesehatan liyane nalika teka.

Ing Airport

Bandara Internasional Philip Goldson (PGIA) ngetrapake protokol reresik lan sanitasi sing luwih apik. Iki kalebu:

  • Instalasi alangan lan penjaga wahing antarane penumpang lan petugas Imigrasi & Bea Cukai
  • Stasiun sanitasi tangan ing saindenging bangunan terminal kanggo mbiyantu kebersihan tangan sing tepat
  • Tandha lantai dipisahake 6 kaki kanggo ningkatake jarak sosial lan nulungi para penumpang ing proses antrian
  • Sanitasi bagasi penumpang sadurunge ditransfer menyang bangunan terminal.

departure

Pendhudhuk lan pengunjung sing budhal saka Belize uga bakal ngerteni langkah-langkah kesehatan lan keamanan sing anyar. Sawetara langkah-langkah anyar iki kalebu:

  • Matesi mlebu ing terminal kanthi mung penumpang sing duwe tiket
  • Nggunakake wajib masker rai sawayah-wayah nalika ana ing bangunan terminal
  • Alangan keamanan dipasang ing konter check-in lan area Imigrasi
  • Jarak sosial kanggo nglindhungi penumpang

Preparasi kunjungi maneh liwat wates darat lan pelayaran isih ditindakake lan rencana pambukaan maneh bakal diumumake mengko. Pamrentah Belize, Menteri Kesehatan, Menteri Pariwisata & Penerbangan Sipil, lan Dewan Pariwisata Belize (BTB) terus aktif ngawasi kahanan sing cairan kasebut.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.