24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Hawaii LGBTQ News tanggung jawab Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Apa plancongan lan pariwisata bakal dibukak maneh? Bebener sing angel dicethakaké

mbangun maneh. gerakan obah saiki ing 85 negara
Mbangun Plancongan
ditulis dening Juergen T Steinmetz

COVID 19 wis meksa industri pariwisata lan turis global nganti tumungkul. Organisasi kalebu UNWTO, WTTC, ETOA, PATA, US Travel, lan liya-liyane ngumumake dalane dhewe kanggo solusi, nanging sawetara pendekatan sing gampang ditindakake lan bisa dipercaya.

Kasunyatane, ora ana sing duwe solusi saiki. Ora ana sing ngerti apa sing sabanjure kanggo industri kita. Industri pariwisata ora bakal diwiwiti maneh tanpa akeh negara, macem-macem organisasi, lan swara sing nyanyi.

Gelembung pariwisata, pariwisata daerah kabeh kalebu ide sing apik, nanging mung sawetara. Inisiatif kasebut bisa uga nyuda bebaya virus nalika lelungan, nanging ora ana jaminan.

Sejatine industri iki ana ing dalan bencana, bangkrut lan kasusahane manungsa. Swara saka pihak sing melu industri iki pengin kerja, dheweke kepengin bali normal, nanging apa iki bisa nyata?

Eropa saiki mbukak maneh tapel watese nganti saiki kanggo ngidini lelungan ing antarane negara-negara UE lan tujuan sing disetujoni ing luar negeri. Survei cepet eTurboNews ing Jerman, nuduhake manawa akeh wong sing takon ing dalan luwih seneng nginep musim panas iki.

Bisa dingerteni manawa tujuan, maskapai, hotel, agen perjalanan, operator tur, perusahaan bis lan taksi dadi nekat. Dheweke kabeh ngerti siji-sijine cara kanggo nglancarake lelungan maneh yaiku njamin keamanan para wisatawan. Pelancong kudu diwanti-wanti kanggo numpak pesawat lan kudu kepenak nindakake iki.

Protokol kanggo ngresiki pesawat, kamar hotel, lan mal blanja pancen apik. Supaya jarak ing pantai, kolam renang, bar lan restoran, utawa ing pusat perbelanjaan iku penting, nanging apa lelungan kasebut pancen aman lan dikarepake?

United Airlines lan American Airlines saiki maju luwih adoh lan adol kursi tengah. Jarak sosial ora bisa ditindakake ing pesawat - lan maskapai ngerti. Kursi tengah ora bisa uga mbukak.

Sawetara negara nyoba njamin keamanan, zona bebas Corona, utawa inisiatif liyane. Dina iki Turki ngumumake "Program Pariwisata Aman".

Saben tujuan, saben hotel, saben maskapai sing janji kaya ngono ngerti kanthi jelas manawa keamanan durung bisa dijamin saiki. Nganti duwe vaksin, jaminan keamanan minangka hoax lan bakal tetep dadi hoax.

Ngumumake tujuan sing aman, hotel sing aman, lan lelungan sing aman mesthi mblusukake, nganti kita ngerti kepiye cara virus kasebut.

Mesthine, tanggung jawab minangka kuwatir mbesuk. Saiki akeh pemain industri sing kepengin banget golek cara cepet saka krisis iki lan pengin dibukak maneh.

Yen ndeleng 2% korban jiwa, bisa uga wis wektune kabeh negara nampa lan terus mbukak kanggo nylametake ekonomine. Sing slamet lan generasi mbesuk bisa uga matur nuwun.

Akeh pamrentah sing kekurangan sumber daya lan pejabat pilihan kuwatir pemilihan.

eTurboNews diwaca para pamaca sing makarya ing sektor swasta lan publik ing industri pariwisata lan pariwisata.

1,720 tanggapan ditampa saka 58 negara ing Amerika Utara, Karibia, Amerika Selatan, Eropa, Wilayah Teluk, Timur Tengah, Afrika, Asia, lan Australia.

Tanggepan babar pisan ora kaget. Dheweke nggambarake nekat lan frustasi para profesional industri lelungan. Ora ana wong sing ana ing kene.

Apa tanggepan uga nggambarake perasaan para konsumen, para wisatawan?

Dina iki pejabat Amerika Serikat ngelingake manawa 100,000 kasus anyar saben dina bisa dadi normal. Pantai ing Florida dibukak nanging bakal ditutup ing dina Kamardikan AS tanggal 4 Juli sing sibuk. Tujuan sing maju kepeksa mundur lan kita ora ngerti apa langkah sabanjure.

Masalahe yaiku entuk finansial jangka pendek ing industri lelungan bisa uga nyebabake kerugian jangka panjang malah luwih akeh bencana.

Katon ing mbangun maneh.lancaran survey dening eTurboNews nggambarake kepinginan industri saiki.

Asil Survey eTN:

Periode wektu kanggo survey 23-30,2020 Juni

P: Nalika entuk kapercayan marang para wisatawan, tembung apa sing paling apik sing digunakake kanggo nggawe pengunjung kepenak lelungan maneh:

Pariwisata Corona Aman: 37.84%
Pariwisata Ketahanan Corona: 18.92%
Pariwisata Bersertifikat Corona: 16.22%
Pariwisata Corona Gratis: 10.81%
Ora ana sing nduwur: 16.22%

 

Keputusan ing: Plancongan Mbukak maneh? Ya ora?

P: Kapan industri pariwisata bakal bali normal sawise COVID-19 bisa dikontrol?

Sajrone 3 taun: 43.24%
Sajrone 1 taun: 27.03%
Aja: 13.51%
Ing sawetara wulan: 10.81%
langsung: 5.41%

 

Keputusan ing: Plancongan Mbukak maneh? Ya ora?

P: Opening Pariwisata perlu. Kerusakan ekonomi yen ora bakal nyebabake cilaka dibandhingake karo masalah kesehatan (lan korban jiwa) 

Setuju: 68.42%
Luwih Setuju: 22.68%
Ora setuju: 7.89%

 

Keputusan ing: Plancongan Mbukak maneh? Ya ora?

P: Apa wayahe lan aman kanggo nglancarake maneh turisme internasional saiki?

Ya: 40.54%
Pariwisata regional utawa domestik mung: 35.14%
Siapke, amati, lan sinaoni mung: 13.51%
Ora: 10.81%

Keputusan ing: Plancongan Mbukak maneh? Ya ora?

Mbangun maneh minangka pacelathon independen ing 117 negara. Peserta ngrembug babagan cara sing bisa ditindakake, lan kabeh wong melu melu.

Dina Rebo, 1 Juli jam 3.00 sore EST, 20.00 London minangka diskusi darurat masarakat.
Kanggo ndhaptar lan melu klik kene 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.