Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality News Blanja Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kutha Inggris nambah peringkat sing paling larang ing donya

Pilih basa sampeyan
Kutha Inggris nambah peringkat sing paling larang ing donya
Kutha Inggris nambah peringkat sing paling larang ing donya
ditulis dening Harry S. Johnson

Laporan Cost of Living paling anyar ngumumake kutha-kutha ing Inggris nambah peringkat sing paling larang ing donya amarga nambah kekuatan GBP tinimbang mata uang sing paling akeh.

Nglaporake babagan biaya barang lan layanan konsumen ing lokasi ing saindenging jagad luwih saka 45 taun, laporan kasebut nangkep data ing pungkasan wulan Februari lan wiwitan Maret taun iki (2020), nalika akeh negara ing tengah perang sing pertama Covid-19 puncak, utawa arep disabetake. London Tengah mlebu 20 nomer paling dhuwur ing Eropa lan 100 paling dhuwur ing donya kanggo kaping pisanan sajrone patang taun (kaping 94), nyalip sawetara kutha Eropa kalebu Antwerpen, Strasbourg, Lyon lan Kutha Luksemburg, uga kutha-kutha utama sing didhaptar ing Australia.

Survei Biaya Hidup mbandhingake kranjang barang lan layanan konsumen kaya-kaya-umume sing dituku dening para petugas internasional ing luwih saka 480 lokasi ing saindenging jagad. Survei kasebut mbantu bisnis kanggo mesthekake yen tenaga mbuwang karyawan dikelola nalika dikirim menyang tugas internasional.

Swiss tetep dadi salah sawijining negara paling larang ing donya, nguwasani papat saka limang kutha paling larang. Contone disparitas rega, cappuccino medium rata-rata ing kafe ing Zurich regane GBP 4.80, dibandhingake karo GBP 2.84 ing London Tengah, nalika 'panganan takeaway', kayata burger, gorengan lan omben-omben regane GBP 11.36 ing Zurich dibandhingake GBP 6.24 ing London Tengah.

Nuju survey, Inggris luwih optimis tinimbang ekonomi tinimbang ing jaman kepungkur, sawise anggaran sing njanjeni nambah belanja lan kejelasan babagan Brexit sing ningkatake pound saka level terendah sadurunge. Ing wektu kasebut Inggris katon apik banget kanggo nyegah pandemi paling parah nanging sawise 14 minggu dikunci lan ngalami resesi paling gedhe ing jaman modern lan kemajuan winates ing negosiasi perdagangan Brexit, pound wis bali menyang level paling mudhun sadurunge. Sanajan akeh sing bisa owah, kutha-kutha ing Inggris bisa uga berjuang kanggo njaga posisi sing luwih dhuwur ing peringkat ing survey sabanjure.

Biaya urip sing kena pengaruh Covid-19

Dampak ekonomi pandemi Covid-19 kabukten ing rangking Cost of Living kanggo lokasi sing kaping pisanan kena panyebaran infeksi lan kahanan sing durung mesthi. Lokasi Tionghoa kabeh mudhun ing peringkat, uga kabeh lokasi ing Korea Selatan. Beijing mudhun saka 15 nganti 24 ing rangking global, dene Seoul mudhun sangang papan lan metu saka 10 paling dhuwur saka 8 nganti 17. Nanging, ing China, iki uga nggambarake tren jangka panjang sing saya suwe saya alon lan yuan sing lemes.

Ékonomi Tiongkok banget dramatis karo langkah-langkah kunci sing dileksanakake ing pungkasan taun 2019. Kajaba iku, amarga Australia lan Selandia Baru gumantung banget karo perdagangan karo China, kita bisa ndeleng efek sing nyuda biaya barang lan layanan ing lokasi kasebut. . Iki uga minangka tandha gugup konsumen, sing bisa uga kita tingali ing negara liya ing saindenging jagad iki ing wulan ngarep.

Ing jangka cendhak, kita ngarepake inflasi bakal mudhun ing macem-macem negara ing saindenging jagad iki amarga permintaan saya mudhun lan rega saringan minyak luwih murah liwat ekonomi. Pengecualian bisa uga dideleng ing negara-negara sing mudhun mata uang mundhak rega impor, utawa kekurangan anggaran tegese subsidi dikurangi utawa kena pajak, kaya ing Arab Saudi sing nambah PPN kaping telu dadi 15%.

Protes lan kerusuhan politik nyebabake biaya urip ing Hong Kong, Kolombia lan Chili

Pirang-pirang demonstrasi ing Kolombia lan Chili nyebabake pengaruh ekonomi, kanthi mata uang sing luwih lemah nyebabake kutha-kutha ing negara kasebut mudhun kanthi signifikan ing peringkat kasebut. Santiago ing Chili rangking nomer 217, dene Bogota ing Kolombia dadi nomer 224 sing endhek, kayata. Hong Kong uga mudhun ing rangking global kaping 4 nganti kaping 6 sawise demonstrasi ing kutha kasebut.

Sanajan Hong Kong tetep ana ing 10 kutha paling larang, nanging umume amarga ana gandhengane karo dolar AS sing bisa sukses. Hong Kong uga nyingkiri wujud kunci lockuping saka Covid-19 sing dialami ing papan liya ing saindenging jagad, sing bakal mbantu ekonomine sanajan ana kerusuhan politik ing kutha kasebut.

Kutha Brasil dadi rangking amarga volatilitas terus

Kabeh kutha Brasil wis tiba ing ndhuwur 200 sing paling larang ing donya amarga kasunyatane ambruk regane ing taun-taun pungkasan. Volatility ora anyar kanggo negara kasebut, dene telung taun kepungkur Sao Paulo dadi 85 ing jagad iki taun sadurunge dadi kaping 199 ing jagad iki. Negara kasebut wis ngadhepi pertumbuhan sing ringkih sadurunge pandemi nyerang negara kasebut lan rega minyak ambruk bisa uga ana volatilitas ing ngarep.

Negara-negara Asia Tenggara terus munggah ing rangking

Thailand, Indonesia, Kamboja lan Vietnam kabeh wis entuk peringkat paling anyar. Iki terus dadi tren jangka panjang amarga ekonomi wis saya kuat ing taun-taun pungkasan. Nalika lokasi ing negara kasebut mundhak rata-rata limang papan ing taun kepungkur, nanging rata-rata munggah 35 papan sajrone limang taun kepungkur, kalebu munggah 64 papan kanggo Bangkok dadi lokasi paling larang ing 60 ing saindenging jagad.

Pasar sing berkembang ing Asia Tenggara dadi larang banget kanggo akeh pengunjung lan ekspatriat amarga mata uang sing ngurmati. Thailand khususe dadi luwih larang kanggo bisnis internasional lan pariwisata. Akibate, bank sentral Thailand pancen nyoba nyuda mata uang, baht, supaya negara kasebut dadi papan sing apik kanggo para investor lan pengunjung, kanthi mata uang kasebut wis nggayuh paling dhuwur enem taun ing pungkasan taun kepungkur.

Amerika Utara nggawe meh sepertiga saka 100 kutha paling larang

Wektu iki rong taun kepungkur, mung 10 lokasi ing Amerika Utara sing ditampilake ing 100 teratas. Nalika ekonomi AS lan Kanada saya kuat ing taun kepungkur, regane mata uang masing-masing saya mundhak, lan uga biaya barang lan layanan kanggo pengunjung lan ekspatriat. Laporan ECA nuduhake lokasi ing AS lan Kanada saiki dadi 29 saka 100 paling dhuwur sing paling larang ing donya.

Cappuccino medium ing kafe ing Central London regane GBP 2.84, dene ing New York regane GBP 3.53; 100g bar coklat sing dituku ing Central London regane GBP 1.69, lan GBP 2.81 ing New York.

Biaya ing Kairo terus mundhak amarga pound Mesir minangka salah sawijining mata uang paling kuat ing donya

Kairo pindhah menyang 193 ing rangking biaya urip global taun iki, nganti 42 papan ing taun kepungkur - minangka kenaikan paling dramatis ing laporan kasebut. Iki amarga pulih ing pound Mesir sawise pirang-pirang kerugian wiwit mata uang diidini ngambang ing 2016 minangka bagean saka jaminan IMF.

Iran sing paling murah ing saindenging jagad, dene Israel kalebu sing paling larang

Tehran, ibukutha Iran, minangka lokasi paling murah ing laporan Cost of Living global kanggo taun kapindho sanajan inflasi isih dhuwur.

Wis ngalami sanksi sing dileksanakake AS ing 2018 Iran ora ditrapake kanggo ngrampungake salah sawijining wabah utama pertama pandemi Covid-19. Nalika rial wis mudhun banget, rega mundhak meh 40% ing taun tegese sanajan isih negara paling murah ing donya, Iran sejatine dadi luwih larang kanggo pengunjung lan wong asing.

Benten ing Israel, Tel Aviv lan Yerusalem kalorone ing 10 lokasi global paling larang (nomer 8 lan 9), sawise nambah biaya sajrone limang taun suwene amarga kekuatan sikile jangka panjang.

Lokasi Negara Rangking 2020
Ashgabat Turkmenistan 1
Zurich Swiss 2
Geneva Swiss 3
basel Swiss 4
Bern Swiss 5
Hong Kong Hong Kong 6
Tokyo Japan 7
Tel Aviv Israel 8
Yerusalem Israel 9
Yokohama Japan 10
Provinsi Zimbabwe 11
Osaka Japan 12
Nagoya Japan 13
Singapore Singapore 14
Macau Macau 15
Manhattan NY Amerika Serikat saka Amerika 16
Seoul Republik Korea 17
Oslo Norway 18
Shanghai China 19
Honolulu HI Amerika Serikat saka Amerika 20

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.