Warta Breaking Travel Industri Hospitality Hotel & Resor India Breaking News News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pariwisata Goa Dibukak kanggo Bisnis

Pariwisata Goa Dibukak kanggo Bisnis
Pariwisata Goa mbukak kanggo bisnis
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Sawise pirang-pirang wulan dikunci, Goa dibukak kanggo turis domestik wiwit tanggal 2 Juli 2020. Luwih saka 250 hotel nerusake operasi ing negara kasebut, Pariwisata Goa Menteri Manohar Ajgaonkar ujar. Hotel-hotel kasebut diwenehake idin saka Departemen Pariwisata Goa kanthi prosedur operasi standar sing ditindakake dening pamrentah negara.

"Kita wis mutusake ngidini para turis domestik mlebu ing Goa wiwit tanggal 2 Juli, yen padha netepi norma-norma tartamtu," ujare Ajgaonkar.

Keputusan kasebut digawe ing rapat kabinet negara sing dipimpin Ketua Menteri Pramod Sawant. Negara kasebut, bagean gedhe sing ekonomi didhasarake pariwisata, ditutup kanggo turis wiwit 25 Maret nalika kunci virus corona COVID-19 ing saindenging negara dileksanakake.

Ana pedoman tartamtu sing kudu dituruti para turis sing lelungan menyang negara kasebut:

- Turis kudu nduwe sertifikat negatif COVID-19 ing jendela sing wis ditemtokake 48 jam utawa dites kanthi mandatory ing negara kasebut.

- Turis bakal dikirim menyang hotel masing-masing sing wis dipesen menyang papan sing bakal dites. Dheweke kudu tetep dilebokake ing hotel nganti dites lan asile diumumake.

- Wong sing duwe tes positif bakal diwenehi pilihan bali menyang negara masing-masing utawa tetep bali menyang Goa kanggo perawatan.

- Turis kudu prentah sadurunge nginep ing hotel sing wis entuk persetujuan departemen pariwisata.

- Hotel lan wisma sing durung ndhaptar karo departemen kanggo mbukak bisnis maneh ora diidini nyenengake para tamu utawa nawakake pesenan online.

- Bakal ana tumindak keras ing hotel lan omah-omah sing ora didaftar karo departemen pariwisata nanging nawakake fasilitas nginep liwat agregator ruangan adhedhasar aplikasi.

- Turis sing biasane manggon ing hotel tanpa registrasi kanthi ilegal sing dipesen liwat layanan agregator app utawa ing wisma ora diidini. Bakal dianggep ilegal.

Ing pembangunan sing gegandhengan, negara kasebut uga saiki mbukak kanggo pemotretan video lan film, sanajan film isih adoh. Wis pirang-pirang taun, Goa dadi papan favorit kanggo pemotretan film, lan inisiatif saiki bisa dideleng kanthi padha.

Pejabat pengin dorongan ekonomi bebarengan karo bukaan pariwisata.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India