24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality News Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pipa hotel Afrika tetep stabil sanajan ana tantangan sing durung pernah ana

Pipa hotel Afrika tetep stabil sanajan ana tantangan sing durung pernah ana
wayne
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Para ahli investasi perhotelan Afrika, Wayne Troughton nuduhake wawasan unik ing 'Virtual Hotel Club' pertama sing dianakake ing wiwitan wulan Juli, platform Pan-Afrika sing dinamis lan informal kanggo para pemangku kepentingan industri perhotelan supaya maju ing industri kasebut nalika krisis.

Data dikumpulake saka survey sing ngliputi 14 operator regional lan internasional sing aktif ing ruang hotel ing Afrika (kalebu 41 merek hotel lan 219 proyek sing lagi dikembangake). Iki kalebu sing padha karo Hilton Worldwide, Marriot International, Radisson Hotel Group lan Accor Hotels, lan liya-liyane.

Miturut Troughton, nalika industri perhotelan ing Afrika ngadhepi tantangan lan alangan sing durung pernah ana sadurunge pandemi global, dheweke ujar manawa sentimen pangembangan tetep optimis ing mayoritas (57%) pamilik hotel kaya sing dilaporake operator ing bawana kasebut.

"Sanajan ana panutupan lan penurunan kinerja sing signifikan, dhasar investasi jangka panjang kanggo wilayah Sub-Sahara tetep positif, sanajan ana tantangan jangka pendek lan menengah sing signifikan sing saiki nyebabake industri kasebut," jarene.

"Saka total 219 proyek hotel saiki ing Sub Sahara, pipa proporsi proporsi gedhe (68%) proyek kasebut dilanjutake kaya sing direncanakake, mung saiki 18% ditahan kanggo wektu sing winates, lan 13% ditahan terus," ujare. .,

"Masalah saka para pemilik hotel, mesthine isih katon lan, sawetara, pendekatan 'ngenteni lan ndeleng' gegayutan karo faktor-faktor kayata kahanan sing durung mesthi ing babagan larangan lelungan ing macem-macem pasar, kepiye cara mulihake kapercayan tamu lan pengaruh Covid-19 ing evaluasi hotel. Nanging, optimisme sing ditampilake dening akeh pamilik umume gegayutan karo pangerten sektor lan adopsi prospek jangka sing luwih dawa, "jlentrehe Troughton.

Senadyan lingkungan saiki, bisnis sing ana gandhengane karo konstruksi ing pirang-pirang negara nerusake kegiyatan pangembangan nalika bisa ditindakake sawise kunci dikendhalekake dikomentari Troughton.

"Sing nyengkuyung, iki nyebabake 21 proyek (makili 2946 kamar hotel ing 15 negara Afrika) isih ngarep-arep bakal dibukak ing taun 2020, kanthi 52% proyek ngarepake penundaan jangka pendek 3 - 6 wulan," jarene.

"Penundaan jangka panjang umume katon ing proyek kasebut sing ana ing fase pangembangan sadurunge," ujare. "Penundaan kasebut umume bisa diarani durung yakin babagan suwene kunci perjalanan bakal diterusake. Nanging, udakara 30% proyek sing lagi dibangun ora nyangka COVID-19 nyebabake keterlambatan pangembangane, "jarene.

Saka pipa Pembangunan Sub Sahara Afrika umume, ana 219 hotel kanthi merek (makili 33 698 kamar hotel) ing 38 pasar.

"Afrika Wétan tetep dadi wilayah kasebut kanthi pipa hotel paling kuat, disusul karo Kulon lan banjur Afrika Kidul. Afrika Wétan nduwe 88 hotel merek saiki, ing Afrika Kulon ana 84 hotel lan Afrika Selatan ing 47 hotel, "ujare Troughton.

Saka 21 hotel sing diarepake bakal dibukak ing taun 2020, Afrika Wétan (40% saka total pasokan) bakal weruh 1,134 kamar, lan kutha-kutha paling gedhe yaiku Antananarivo (22%), Dar es Salaam (20%) lan Addis Ababa ( 20%).

Afrika Kulon (47% saka total pasokan) ndeleng 719 kamar sing direncanakake mlebu ing taun 2020 ing kutha-kutha gedhe kalebu Accra (28%), Bamako (28%) lan Cape Verde (24%).

Afrika Kidul (23% saka total pipo pangembangan) ndeleng 963 kamar sing direncanakake mlebu ing taun 2020, kanthi Afrika Selatan - Johannesburg (71%) lan Durban (21%) - ndeleng aktivitas utama, banjur Zambia.

Amarga sawetara ekonomi alon-alon wiwit mbukak, mula uga duwe bisnis perhotelan sing tetep positif, setya marang industri lan nuduhake tekad sing dibutuhake kanggo ngatasi kasusahan saiki.

"Sanajan lingkungan ekonomi sing ditekan lan keputusan sing angel, akeh operator hotel sing bisa sukses nyimpulake lan menehi tandha kesepakatan karo para pemilik sajrone periode kunci. Total 15 penawaran hotel anyar rampung karo 7 operator ing 8 negara, wiwit periode Maret - Juni, ”ujare Troughton.

Umpan balik nuduhake manawa kesepakatan kasebut meh ngasilake sadurunge krisis COVID, kanthi pamilik duwe sentimen sing kuat kanggo nerusake proyek kasebut. Tanggepan luwih lanjut saka operator nuduhake manawa kesepakatan kasebut uga ditandatangani ing kutha-kutha utama ing Afrika kayata Abidjan, Accra, Lagos, lan Durban sing duwe pasar perhotelan sing kuat lan maneka warna sadurunge krisis. Lokasi kasebut uga bisa pulih kanthi tingkat luwih cepet tinimbang kelenjar sekunder, percaya Troughton.

"Operator milih sing negesake manawa ora ana kontrak sing ditandatangani sajrone periode kasebut negesake manawa kesempatan isih akeh lan penyelidikan anyar isih ana," ujare.

"Ing sawetara kedadean, umpan balik saka operator gedhe nuduhake owah-owahan sing beda menyang konversi pembangunan greenfield sing bakal maju, kanthi pendekatan sing luwih fleksibel kanggo renovasi lan biaya PIP."

"Nalika lockdown nggawe akeh bisnis lan investor ing hospitality ing posisi stalemate, kita wis ngerteni owah-owahan sing positif sajrone sawetara minggu kepungkur amarga bisnis perhotelan sing luwih akeh nglanjutake kegiyatan lan kita bakal mulai nemokake pengaruh sing signifikan ing komisi tugas penasihat perhotelan , "Ujare.

"Wajar banget yen pendekatan sing luwih ati-ati bakal ditindakake dening pamilik hotel lan investor nalika ngevaluasi strategi investasi," jarene. "Kajaba iku, pasar sing paling kuat ing bidang plancongan bisnis domestik (lan banjur luang domestik) kudu dadi sing pertama sing pulih. Pancen, fokus ing pasar lokal minangka sing mbantu Asia pulih saka epidemi SARS ing wiwitan taun 2000an. ”

"Kanggo pihak sing duwe lan operator nggunakake wektu kanggo ngerti pasar sing lagi diadhepi, lan gelem adaptasi kanggo nuntut permintaan anyar, prospek medium nganti jangka panjang tetep apik," ujare Troughton. "Ing HTI Consulting, kita terus percaya marang potensi pariwisata ing wilayah kasebut lan nyengkuyung dhukungan luwih lanjut saka pamrentah lan manajer merek supaya para pemilik bisa nyuda kerugian luwih lanjut lan ndhukung pemulihan,"

"Sanajan ana tantangan saiki lan kahanan sing durung mesthi kabeh sing ngganggu kita kabeh, bakal ana wektu sing luwih apik ing ngarep lan pasar lelungan pungkasane bakal katon kuwat lan kuwat. Nalika pamrentah alon-alon mbatalake watesan perjalanan lan nyiapake kanggo mbukak maneh masarakat, para pemenang ing mbesuk yaiku sing nggawe masa depan adhedhasar pendekatan mitigasi risiko sing kuwat lan nampilake keluwesan lan inovasi, "pungkasane.

Source: Konsultasi HTI

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.