Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Education Warta Breaking Lithuania News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

"Seni Ora Perlu Atap" ing Vilnius

"Seni Ora Perlu Atap" ing Vilnius
"Seni Ora Perlu Atap" ing Vilnius
ditulis dening Harry S. Johnson

Ibu kota Lithuania Vilnius wis nemokake solusi inovatif liyane kanggo urip sosial budaya lan budaya paska pandemi. Kutha kasebut dadi pusat dadi "Art Needs No Roof" sing gedhe banget nggunakake papan reklame kanggo nampilake 100 karya seniman Lituania.

"Sanajan galeri seni wis mbukak, larangan kanggo klumpukan sosial tetep ana," ujare Remigijus Šimašius, walikota Vilnius. "Mula, Vilnius" ngilangi atap. " Kita wis nggawe pusat kutha dadi galeri terbuka. Iki minangka salah sawijining pameran seni paling gedhe ing Vilnius sing ngemot karya 100 seniman. Muga-muga proyek kasebut bakal ngrangsang kreatifitas lan sawetara karya bisa mlebu ing omah wong. ”

Karantina, sing suwene telung wulan ing Lithuania, angel banget kanggo seniman lokal, amarga galeri seni ditutup, lan akeh acara lan pameran internasional dibatalake. Mula, kutha kasebut duwe ide kanggo ngundang para seniman supaya mbabarake karya seni ing kutha kasebut kanthi gratis, kabeh biaya ditanggung dening kutha lan mitra pariwara ruangan "JCDecaux Lietuva."

Ing antarane para panulis yaiku seniman terkenal internasional, kayata Vilmantas Marcinkevičius, Vytenis Jankūnas, Laisvydė Šalčiūtė, Svajonė lan Paulius Stanikas (SetP Stanikas), uga Algis Kriščiūnas lan Živilė Žvėrūna pangembangan semangat manungsa.

"Karantina minangka wektu khusus kanggo aku dadi seniman," ujare Mbak Žvėrūna. "Minangka jaman refleksi, nalika sampeyan bisa mandheg mikir luwih jero babagan masarakat kita lan peran sing dimainake ing seni kasebut. Pandemi iki nggawe kita golek cara anyar kanggo ngrasakake budaya. Pramila proyek iki menarik banget: pirang-pirang minggu papan reklame diisi karo seni seni. Saiki aku bisa ndeleng kanthi jelas yen penasaran lan pengalaman anyar ngganti rasa wedi universal tumrap dina-dina pisanan pandemi. ”

Kabeh, luwih saka 500 seniman wis ngirim karya kanggo ditinjau, umume mung 4 dina sawise pengumuman kasebut. Objek kanggo pameran kasebut dipilih miturut sawetara kritéria: portofolio panulis, visibilitas karya lan integrasi karo lanskap kutha. Panitia pamilih duwe tujuan kanggo nyipta pameran sing paling bisa makili seni Lituania ing kabeh macem-macem.

Warga lan tamu kutha bisa nggunakake peta virtual kanggo navigasi liwat pameran kasebut. Pak Kriščiūnas, sing dadi seniman kanthi pirang-pirang bakat, kalebu musik, fotografi lan lukisan, mikir manawa pameran "Art Needs No Roof" minangka cara sing apik kanggo njelajah kutha kasebut. Minangka seniman, dheweke misuwur amarga bisa nggabungake seni karo fungsi sosial. Ing taun 2019 dheweke nggawe instalasi "We Are Kings of Garbage" ing salah sawijining mall. Saiki Pak Kriščiūnas nyaranake "Perjalanan Ratusan Objek Seni" - perjalanan ngubengi kabeh obyek "Seni Ora Perlu Atap," nggabungake latihan fisik lan mental.

"Iki bisa dadi perjalanan sedina muput," - panjelasane. "Dina kaya ngono bisa ngowahi kabeh pemahaman kutha. Aku ngira manawa proyek iki minangka jendela anyar kanggo para pamirsa. Nalika seni dipamerake mung ing galeri, para seniman ora dikatutake saka masarakat: ora kabeh wong bakal njupuk wektu kanggo teka ing pameran kasebut. Nanging obyek seni "Seni Ora Perlu Atap" bakal katon dening kabeh wong ing dalan. "

Tampilan kasebut dudu mung tujuan pameran kasebut. Kabeh obyek seni didol. Rega lan rincian kontak artis bisa ditemokake ing situs web khusus. Ana pirang-pirang atus karya seni ing situs web kasebut, kalebu sing ana ing pameran terbuka.

"Wis sawetara wong ora entuk akses menyang galeri," ujare Jolita Vaitkut a, seniman enom sing karyane bisa ditemokake ing situs web kasebut. "Kita isih nemoni akeh tantangan, lan pameran" Art Needs No Roof "nawakake wektu istirahat. Ora mung nggawe kesempatan kanggo para seniman kanggo nampilake karyane lan nggayuh pamirsa, uga dadi kesempatan kanggo para penonton supaya inspirasi dening visual sing nyenengake lan mikir ing papan sing ora dikarepake. "

Jolita Vaitkutė nggunakake panganan lan obyek padinan kanggo instalasi, pagelaran lan ilustrasi. Pegaweane kalebu gambaran nedha bengi bintang bal-balan Cristiano Ronaldo lan Lionel Messi digawe saka 658 barang, kayata kerang, urang, anggur, panganan cuci mulut lan minuman.

Mitra panata "Art Needs No Roof" ngarepake bisa mbantu para seniman supaya para pamirsa uga bisa mbukak seni kanggo warga lan tamu kutha. Kanthi mbukak wates ing UE, Lithuania bisa diakses para tamu manca lan diakoni minangka salah sawijining tujuan plancongan paling aman ing musim panas iki.

Minangka wong lan bisnis individu ngalami kerugian sajrone Covid-19 pandemi lan karantina, Vilnius dadi misuwur amarga solidaritas lan solusi inovatif. Kutha kasebut nyerah papan umum kanggo panggunaan kafe ing udara terbuka. Manekin ngisi ruangan kosong ing meja restoran lan digunakake kanggo nampilake koleksi desainer pakaian lokal. Panganggone papan reklame kanggo nyipta pameran seni terbuka ing tengah kutha dadi solusi liyane.

"Art Needs No Roof" bakal suwene telung minggu, nganti tanggal 26 Juli.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.