Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Republik Dominika Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Republik Dominika mbukak wates kanggo turis internasional

Republik Dominika mbukak wates kanggo turis internasional
Republik Dominika mbukak wates kanggo turis internasional
ditulis dening Harry S. Johnson

The Menteri Pariwisata Republik Dominika (MITUR) mbukak tapel wates kanggo turis internasional tanggal 1 Juli 2020 nalika wiwitan Tahap 4 proses de-eskalasi saka langkah-langkah sing diumumake Komisi Tinggi kanggo Pencegahan lan Kontrol Coronavirus.

"Industri pariwisata Dominika saiki mbukak lan nampa pengunjung kanthi cara sing tanggung jawab lan tundhuk karo rekomendasi organisasi nasional lan internasional babagan kebersihan, disinfeksi lan jarak sosial," ujare Menteri Pariwisata, Francisco Javier García.

"Wiwit saiki pengunjung teka ing negara kita, dheweke bakal nemokake manawa langkah-langkah sing dileksanakake njamin pengalaman sing aman lan nyenengake supaya bisa nikmati atraksi sing ndadekake kita dadi tujuan wisata utama ing Karibia," ujare.

Kanggo mbantu para konsumen lan perdagangan sing pengin nggunakake kesempatan mbukak maneh iki lan ngrancang Pusat Sumber Daya Wisata Republik Dominika sing anyar, wis diluncurake. Sumber daya kasebut minangka inisiatif sing dirancang kanggo ngirim informasi sing akurat, paling anyar kanggo pengunjung mbesuk lan njawab pitakon babagan lelungan sing sering ditakokake. Platform kasebut ngidini para pengunjung ngrungokake nganyari industri COVID-19 saka sumber sing dipercaya lan menehi pitulung obrolan langsung kanggo pitakon apa wae.

Ing upaya njamin lelungan udara sing aman lan efisien menyang negara kasebut, protokol tambahan bakal dileksanakake ing bandara. Iki diwiwiti nalika teka, kabeh penumpang bakal mriksa suhu nalika mudhun pesawat. Yen penumpang nyathet suhu ing ndhuwur derajat 100.6 F utawa menehi gejala liyane, pejabat bandara bakal ngatasi tes COVID-19 kanthi cepet lan miwiti protokol kanggo isolasi lan perawatan kasus kasebut. Kajaba iku, terminal bandara wis nemtokake pandhuan sing mbutuhake jarak sosial uga panggunaan topeng rai kanggo karyawan lan penumpang. Minangka bagéan saka formulir imigrasi lan bea cukai sing disedhiyakake maskapai utawa panguwasa Dominika, para penumpang diwajibake ngisi lan ngirim Afidavit Kesehatan Wisatawan. Liwat formulir iki, para penumpang ujar manawa dheweke durung ngrasakake Covid-19 gejala sing gegandhengan sajrone 72 jam pungkasan lan menehi rincian kontak sajrone 30 dina sabanjure.

Langkah lan peraturan kalebu, nanging ora diwatesi mung kanggo:

HOTELS

  • Nindakake suhu saben tamu nalika check-in lan menehi tandha pratandha kesehatan • Nyedhiyakake topeng lan gel disinfektan kanggo tamu • Distribusi ruang hotel kanggo njaga jarak ing kabeh area umum (resepsi, restoran, kolam renang, lsp) • Disinfeksi bagasi • Ngilangi panganan lan minuman sing disajikake kanthi mandhiri, supaya piranti mung ditangani dening personel pendhudhuk • Protokol khusus kanggo perawatan lan pamisahan tamu sing duwe gejala.

BARS

  • Reresik lan desinfeksi kabeh tabel ing antarane klien lan klien liyane • Tes COVID-19 Biweekly kanggo kabeh personel kerja • Kapasitas diwatesi nganti 35% kanggo njamin jarak sing cukup antara pelanggan • Pelanggan kudu nganggo topeng kanggo mlebu ing premis apa wae, nanging bisa milih mbusak yen wis lungguh ing meja • Dispensor gel antibakteri bakal dilebokake ing kabeh bar, ing papan sing gampang diakses pelanggan.

RESTORAN

  • Jarak paling ora rong meter ing antarane tabel lan watesan sepuluh restoran per meja • Implementasi menu digital, menu dicithak nganggo utawa pilihan liyane sing nyuda kontak fisik • Panganggone disinfektan panganan kanggo pametumu sing dikonsumsi mentah • Disinfeksi Kerep kabeh permukaan sing karyawan utawa pelanggan asring tutul.

TRANSPORT MARITIME lan OLAHRAGA AKUATIS

  • Nindakake suhu saben penumpang sadurunge mlebu transportasi wisata • Sak tenane ngresiki kabeh peralatan sing digunakake para pelanggan (tank, topeng, dayung, lsp) sadurunge lan sawise digunakake • Kabeh kapal bakal diresiki sadurunge lan sawise digunakake • Ngramut jarak keamanan sing wis ditemtokake sak kegiatan.

KAGIATAN REVESTASI LAN TOURISME LAIN 

Pandhuan iki ditrapake kanggo nunggang jaran, tamasya, garis zip, taman tema lan paintball.

  • Pangurangan jumlah kendaraan dadi 50% kanggo njamin jarak sing aman ing antarane klien • Gunakake topeng ing njero kabeh kendaraan • Preparasi rute siji arah supaya ora nyebrang dalan karo klompok liyane • Sanitasi kabeh permukaan lan peralatan sing kontak karo pelanggan (kendharaan, sabuk, helm, rompi lsp)

Entitas sing tanggung jawab ngawasi kepatuhan protokol kasebut yaiku Menteri Pariwisata lan Menteri Kesehatan Umum. Kajaba iku, ing hotel, program sertifikasi wis digawe liwat nggawe Dewan Mutu sing dipimpin dening Asosiasi Nasional Hotel lan Pariwisata (ASONAHORES) sing bakal njamin manawa perusahaan kudu netepi peraturan, sing bakal menehi tamu raos aman lan dateng.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.