24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Kepulauan Cook Warta Pamrentah Warta Breaking Selandia Anyar News Mbangun maneh Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Krajan gratis COVID-19 tetep ditutup karo Pangecualian kanggo Selandia Baru

Krajan gratis COVID-19 tetep ditutup karo Pangecualian kanggo Selandia Baru
layar nembak 2020 07 08 ing 19 52 06
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Perdana Menteri Kerajaan Pulo Cook, Henry Puna, ngumumake Kepulauan Cook minangka "zona bebas COVID-19", nanging kabupaten kasebut tetep ana ing Kode Kuning. Sanajan virus kasebut durung ditampilake, kabeh dijaluk terus njaga kebersihan sing apik lan nindakake jarak fisik lan sosial kanggo nyegah panularan. Kanggo informasi luwih lengkap, kunjungi www.covid19.gov.ck

Pilot nelusuri kontak CookSafe sing diluncurake tanggal 19 Juni bakal menehi wawasan penting kanggo nguatake proses lan protokol kontak COVID-19 Kepulauan Cook, ujare Sekretaris Kesehatan, Dr Josephine Aumea Herman. CookSafe bakal nglengkapi Organisasi Kesehatan Dunia sing ngembangake alat investigasi penyakit perangkat lunak Go.Data kanggo manajemen kasus lan kontak sing diluncurake Te Marae Ora minggu ngarep. "Prioritas kita njaga warga lan pengunjung kanthi aman," ujare Dr Herman.

Nalika COVID-19 minangka fokus upaya kita, sistem kasebut bakal ditrapake kanggo ancaman kesehatan masyarakat ing mangsa ngarep kalebu dengue. Iki minangka kesempatan sinau sing penting nalika miwiti mbukak maneh menyang jagad njaba.

Pilot CookSafe minangka inisiatif kolaborasi antarane Pamrentah lan Satgas Sektor Swasta kanthi pimpinan Te Marae Ora.

Ing setelan tapel wates, makarya nggawe 'zona lelungan aman' antarane Kepulauan Cook lan Selandia Baru ditindakake ing pirang-pirang level ing kaloro setelan kasebut sajrone pirang-pirang minggu, ngelingake pertimbangane rumit, macem-macem bentuk lan tekan kabeh wilayah Pamrentah . Mentri Brown,

"Iki minangka diskusi sing positif banget karo Menteri Peters kanthi konsensus babagan keutamaan pentinge kesehatan kita lan ngreksa laba sing dimenangake Selandia Baru lan Kepulauan Cook sing ditindakake kanthi cepet lan bakal ngilangi lan nyuda panyebaran COVID- 19. Kita setuju yen kudu waspada lan njamin langkah mitigasi sing kuat tumrap risiko, kalebu setelan wates, amarga virus kasebut terus tuwuh ing papan liya ing jagad iki. Nanging, ing wektu sing padha, kita komitmen kanggo terus prioritas kemajuan setelan wates antarane awake dhewe, amarga kita wis loro-lorone dadi papan sing aman saka COVID-19 lan setelan wates New Zealand saiki duwe pengaruh lan implikasi sing signifikan. kahanan kesehatan, sosial lan ekonomi Kepulauan Cook. ”

Menteri Brown negesake maneh panjaluk sadurunge saka Kepulauan Cook kanggo ngilangi syarat karantina nalika teka ing Selandia Baru kanggo para pelancong saka Kepulauan Cook lan santai karo saran perjalanan metu Selandia Anyar kanggo lelungan menyang Kepulauan Cook. Menteri Peters nugasake para pejabat kanggo njelajah potensial ngilangi karantina sing diawasi 14 dina kanggo kategori lelungan tartamtu saka Kepulauan Cook menyang Selandia Baru kayata anggota kulawarga sing ngubungi rujukan kesehatan; anggota yudikatif; personel medis lan personel infrastruktur kritis.

Kepulauan Cook uga nyebutake kepinginan kanggo ndeleng maneh turis awal saka Selandia Baru, kanthi nyathet yen setelan wates Kepulauan Cook saiki duwe prasyarat 30 dina sadurunge manggon ing Selandia Baru kanggo mlebu menyang Kepulauan Cook. "Kita ngucapke matur nuwun banget amarga keterlibatan lan pertimbangan Selandia Baru ing Kepulauan Cook wiwit Februari ing setelan tapel wates Selandia Baru lan kita ngarep-arep terus kerja bareng ing minggu ngarep. Saliyane njaga prasyarat 30 dina, sadurunge manggon ing Selandia Baru kanggo mlebu menyang Kepulauan Cook nganti paling ora September, Kepulauan Cook bakal terus matesi akses udara menyang Kepulauan Cook liwat Auckland nganti Desember.

Kita nganggep komitmen kasebut luwih penting kanggo nglindhungi lan nglindhungi gelembung perjalanan bareng karo Selandia Baru. ” Setelan perbatasan lan kesiapan kritis lan kerja tanggap terus cepet kanggo mesthekake level kapercayan lan kapercayan sing penting ing setelan kontrol tapel wates lan langkah-langkah kesehatan masyarakat liwat pemerintahan pengawasan lan pengujian, kalebu sistem nelusuri kontak sing kuat. Menteri Peters negesake manawa NZ terus nindakake kewajiban banget kanggo nyilikake lan nyuda resiko kanggo ngenalake COVID-19 menyang Pasifik lan Kepulauan Cook. Sentimen iki didhukung dening Menteri Brown, sing luwih lanjut nyathet yen "Kewajiban ngurus iki gumantung ing Kepulauan Cook lan Selandia Baru. Sampeyan mbutuhake pejabat senior kanthi tliti lan tliti babagan kabeh risiko sing ana gandhengane karo 'zona lelungan aman' sing bisa dadi kolaborasi lan identifikasi dhukungan sing dibutuhake kanggo nguatake proses sing wis ana

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.