24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Mesir Breaking News Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Negara Afrika pisanan ing Mesir sing entuk vaksin COVID19

Vaksin COVID-19 Tionghoa bakal mupangat Mesir minangka negara pertama ing Afrika
chinesemask
ditulis dening Saluran Media

Konsul jenderal Tiongkok ing Alexandria, Jiao Li Ying, wis negesake janji negarane manawa Mesir bakal dadi salah sawijining negara Afrika pertama sing entuk manfaat saka vaksin COVID-19 sing digawe China yen wis siyap.

Konsul kasebut, ujar ing tanggal 30 Juni, uga negesake komitmen Beijing kanggo kerja sama karo Kairo lan macem-macem ibukutha Afrika liyane kanggo nglawan pandemi virus corona.

Luwih saka 75,000 wong Mesir sing ngalami penyakit iki, lan udakara 3,000 wong tiwas.

Sadurunge, Tedros Adhanom Ghebreyesus, direktur jenderal Organisasi Kesehatan Dunia, ngutuk apa sing diarani "ujar rasis" sing digawe ing televisi Prancis dening sepasang ilmuwan sing ujar manawa vaksin anyar kudu dites ing Afrika.

Direktur WHO ujar maneh tanggal 6 April manawa dheweke "kaget" lan "jinis komentar rasis" iki ora nate mbantu nalika jagad kasebut butuh solidaritas.

Loro-lorone dokter Prancis kasebut dituduh rasis ing media sosial.

Guy Burton, kanca ing LSE Middle East Center lan profesor hubungan internasional ing Vesalius College ing Brussels, marang The Media Line manawa ujar konsul jenderal kasebut cocog karo apa sing diandharake Presiden China Xi Jinping sawetara minggu kepungkur. rapat virtual karo pimpinan Afrika.

"Sawetara negara Afrika sing wis kerja sama karo China babagan proyek Sabuk lan Dalan lan investasi nate duwe utang sadurunge sadurunge pandemi COVID-19," ujare Burton.

Xi ujar manawa bakal ana utang utang kanggo sawetara utang lan nyusun maneh bentuk utang liyane, ujare, lan nambah: "Aku bakal ndeleng pratelan anyar babagan kemitraan China karo Afrika babagan pitulung COVID-19 minangka bagean saka outreach iki."

Burton nerusake: “Nganti saiki, aku durung ngerti manawa perusahaan Tiongkok nindakake riset vaksin lan pembangunan ing negara-negara Afrika. Ana sawetara upaya kasebut ing Tiongkok, dene perusahaan liyane sing dudu Tiongkok nindakake riset ing Afrika. ”

Dheweke nambahake, inisiatif pangembangan paling maju yaiku sing ditindakake dening tim ing China bebarengan karo perusahaan Kanada, ujar yen ana diskusi babagan pelacakan cepet kanggo digunakake ing militer China.

Minangka kanggo dokter Prancis sing ngramal babagan nindakake riset lan pangembangan ing Afrika, Burton ujar manawa bisa uga amarga ana standar etika sing luwih longgar ing kana.

"Kritik digawe kanthi cepet, nanging uga sawetara analis negesake manawa kudu dilakoni sawetara tes ing Afrika amarga macem-macem macem-macem konteks lan efek sing bisa ditindakake vaksin kanggo macem-macem klompok lan lingkungan ing kana," ujare. .

Ing babagan nggawe vaksin COVID-19, sawetara perusahaan aktif lan nyoba ing Afrika tinimbang ing endi wae ing jagad iki.

"Mesir lan Afrika Selatan bisa uga dadi omah kanggo umume wong-wong mau," jarene.

Burton ujar manawa durung jelas apa vaksin China bakal kasedhiya kanggo negara-negara Afrika.

"Aku mbayangake yen Beijing duwe perhatian ing tanggepan Amerika, sing nampa sawetara kritik ing sawetara wulan pungkasan, ing ngendi dheweke ujar yen entuk vaksin, dheweke bakal prioritase produksi lan digunakake ing omah, tinimbang ora kasedhiya kanggo kabeh wong," jarene.

Presiden Tiongkok lan para penasihate ngerti manawa bisa menang poin gampang karo negara liya kanthi menehi sawetara vaksin kanthi gratis utawa biaya, ujare.

"Yen sampeyan bali menyang wiwitan taun 2017, Xi Jinping menang akeh plancongan kanthi nggambarake China minangka bek globalisasi, beda karo naluri proteksionis Administrasi Trump lan sikap 'America First'," ujare Burton.

Konsul Tionghoa ing Alexandria nambahake ing sawijining pernyataan pers sing diterbitake ing pungkasan Juni: "Sawetara dina kepungkur, KTT Luar Biasa China-Afrika Solidaritas Melawan COVID-19 dianakake online kanthi ngarsane presiden China, Xi Jinping, Presiden Mesir, Abdel Fattah el-Sisi, pimpinan negara-negara Afrika liyane, lan organisasi internasional kanggo ngrembug rencana kerja sama nglawan epidemi kasebut lan ningkatake hubungan sadulur antarane China lan Afrika, lan pertemuan puncak iki nduweni makna penting. "

Rilis pers kasebut nyathet manawa China duwe komitmen kanggo nyedhiyakake pitulungan materi lan ahli medis menyang negara-negara Afrika, lan mbantu dheweke tuku bahan medis saka China. Utusan kasebut uga nyathet manawa negarane bakal miwiti konstruksi taun iki ing kantor pusat Pusat Kontrol Penyakit Afrika ing Addis Ababa, Ethiopia, sadurunge jadwal.

Mahmoud al-Sharbene, sawijining aktivis politikus lan komentator, marang The Line Media negarane ngalami kesulitan ngadhepi pandemi COVID-19 global babagan ngatasi jumlah wong sing kena infeksi lan organisasi sing ngatur supaya ora nyebar penyakit kasebut.

Personel medis wis nindakake sing paling apik, jarene, nanging dikepengini sumber daya sing sithik lan sithik.

"Aku ora ngira manawa Mesir duwe peran ing babagan nggawe vaksin kajaba kanggo nyoba kanggo warga, lan uga kanggo vaksin anyar, sadurunge dites marang masarakat, masalah lan fitur kudu diumumake sadurunge, saliyane risiko sing bisa diiringi, "ujare Sharbene.

Dheweke nambahake manawa janji kerja sama Tiongkok bisa uga dirancang kanggo nggawe tenang sawise akeh infeksi, "utamane amarga China wis janji kaya ngono karo sawetara negara liyane."

Sharbene nyathet manawa jumlah rumah sakit diwatesi banget karo populasi 100 juta wong Mesir.

"Apa wae kerjasama karo partai apa wae kanggo ngatasi virus corona bakal dadi siji pihak, amarga Kairo ora bakal duwe peran penting," ujare.

Panganggit: DIMA ABUMARIA saka themedialine

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media