Airlines Airport Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Iran Breaking News News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking Ukraina Maneka Warta

Alesan Ukraina International Airlines PS752 dipateni liwat Iran

Ukuman resmi Ukraina Airlines babagan kacilakan Teheran
Ukuman resmi Ukraina Airlines babagan kacilakan Teheran
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sajrone kahanan konflik antarane Iran lan Amerika Serikat, Penerbangan Ukraina International Airlines ditembak dening tentara Iran sawise mlebu ing Teheran. Kanthi 167 penumpang lan sangang kru ing pesawat, penerbangan Ukraina International Airlines PS752 nabrak njaba Bandara Internasional Imam Khomeini Tehran tanggal 8 Januari, sawetara sawise landas.

Organisasi Penerbangan Sipil Republik Islam Iran (CAO.IRI) ujar manawa salah atur sistem radar unit pertahanan udara dening operator yaiku kunci "kesalahan manungsa" sing nyebabake ambruk pesawat penumpang Ukraina nalika awal Januari. Sampeyan njupuk nganti akhir Januari nganti Airlines Eropa nerusake penerbangan menyang Iran.

Ing sawijining pernyataan sing diterbitake dina Setu pungkasan, organisasi kasebut ujar manawa ana kegagalan sistem pertahanan udara seluler amarga ana kesalahan manungsa nalika ngetrapake prosedur kanggo nyelarasake radar, nyebabake "kesalahan 107 derajat" ing sistem kasebut.

Ditambahake manawa kesalahan iki "diwiwiti kanthi bebaya bebaya," sing sabanjure nyebabake kesalahan sawetara menit sadurunge pesawat kasebut ditembak mati kalebu identifikasi pesawat penumpang sing salah sing salah target militer.

Pratelan kasebut nyathet yen amarga kesalahan radar, operator unit pertahanan udara salah ngidentifikasi pesawat penumpang minangka target, sing nyedhaki Teheran saka kidul-kulon.

Pejabat berwenang Iran ngakoni manawa pesawat kasebut ambruk amarga kesalahan manungsa nalika pertahanan udara Iran siyap banget amarga tambah akeh kegiatan udara Amerika sing musuhan sawise serangan rudal Iran ing pangkalan militer Irak, sing manggon koalisi pimpinan AS pasukan ing negara Arab.

Mogol rudal kasebut ditindakake sawise pasukan Amerika teroris mateni Letnan Jenderal Qassem Soleimani, komandan Pasukan Quds Korps Pengawal Revolusi Islam (IRGC), bebarengan karo kanca-kancane, ing njaba Bandara Internasional Baghdad kanthi arahan langsung saka Presiden AS Donald Trump.

Ing papan liya ing dokumen CAO, sing dudu laporan pungkasan babagan investigasi kacilakan, awak kasebut ujar yen pertama saka rong rudal sing diluncurake ing pesawat kasebut dipecat dening operator unit pertahanan udara sing tumindak "tanpa nampa tanggepan saka Pusat Koordinasi ”Kang gumantung.

Miturut laporan kasebut, rudal kaping pindho dipecat 30 detik sawise operator unit pertahanan udara "ngerteni target sing dideteksi terus ing lintasan penerbangan."

Penuntut militer Provinsi Tehran, Gholamabbas Torkisaid, ujar pungkasan wulan pungkasan yen jatuhnya pesawat penumpang Ukraina minangka akibat saka kesalahan manungsa ing bagean operator unit pertahanan udara, sing nolak kemungkinan serangan cyber utawa jinis liyane sabotase.

Pesawat Ukraina ambruk amarga kesalahan manungsa, sabotase dikalahake: penuntut militer

Dheweke nambahake manawa unit pertahanan udara seluler sing tanggung jawab njupuk, amarga operator ora bisa nemtokake arah sisih lor kanthi bener lan, kanthi mangkono, ngidentifikasi pesawat kasebut minangka target, sing nyedhaki Teheran saka kidul-kulon.

Kesalahan liyane, pejabat peradilan kasebut ujar, operator kasebut ora ngenteni perintahe atasane sawise ngirim pesen menyang pusat komando lan ngeculake rudal kasebut amarga keputusane dhewe.

Menteri Luar Negeri Iran Mohammad Javad Zarif ujar manawa 22 Juni manawa negara kasebut bakal dikirim menyang Prancis "sajrone sawetara dina sabanjure" kothak ireng pesawat penumpang Ukraina.

Iran bakal ngirim kothak ireng pesawat Ukraina sing mudhun menyang Prancis: Zarif

Zarif ujar manawa Republik Islam wis menehi informasi marang Ukraina manawa Teheran siyap ngrampungake kabeh masalah hukum babagan insiden tragis kasebut, nggawe prosedur kanggo menehi ganti rugi kanggo para korban korban, lan mbalekake maskapai Ukraina kanggo kedadeyan kasebut.

sumber: Pencet TV

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.