Airlines Airport Breaking News Nigeria Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Warta Breaking UK Maneka Warta

Inggris ora ujar menyang Air Peace amarga pesawat evakuasi saka London menyang Lagos

Inggris ora ujar menyang Air Peace amarga pesawat evakuasi saka London menyang Lagos
uklos
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pamrentah Federal Nigeria ujar manawa bakal mriksa maneh perjanjian udara karo macem-macem negara minangka asil saka perawatan sing ora ditrima saka operator Nigeria dening Inggris.

Penerbangan maskapai Perdamaian Udara Nigeria sing dikerahkan kanggo ngungsi warga Nigeria sing terdampar ing Inggris ditolak hak kebangkrutan. Pratelan sing dirilis dening Komisi Tinggi Nigeria ing London, Minggu. Penerbangan evakuasi saka London Heathrow menyang Abuja lan Lagos saiki bakal mangkat dina Selasa, 14 Juli ing maskapai mitra.

Dina Setu, 270 warga Nigeria lan loro warga Mesir dievakuasi saka Kairo; siji ing antarane penerbangan evakuasi sing wis ditindakake.

Menteri Luar Negeri Nigeria, Geoffrey Onyeama, ngumumake iki liwat cek twitter sing wis diverifikasi dina Minggu sawise nolak hak kebangkrutan menyang Air Peace ing Bandara Heathrow London. Nanging, Onyeama meksa warga Nigeria sing trenyuh supaya ora protes, nanging kudu matur nuwun marang Air Peace amarga wis menehi pengaturan alternatif kanggo njamin evakuasi sing sukses sanajan ana tantangan.

"Wis diidini nindakake evakuasi wong-wong Nigeria sing sukses banget saka London kanthi rega sing murah banget, Air Peace kanthi koordinasi karo Pamrentah Nigeria lan pengetahuan lengkap babagan panguwasa Inggris dijadwalake rong penerbangan tambahan.

"Kabeh pengaturan digawe kalebu pembayaran, mung kanggo panguwasa Inggris kanggo narik hak pendarat sing cedhak karo kepergian sanajan ana perwakilan sing kuat saka Pamrentah Nigeria, kalebu nuduhake kesulitan sing bakal nyebabake atusan pengungsi Nigeria," jarene.

Onyeama ujar manawa Air Peace mung bisa mbalekake para penumpang, nanging istimewane, patriotis lan altruistis setuju kanggo nemokake operator alternatif sing bisa ditampa dening panguwasa Inggris. Iki, miturut menteri kasebut, Air Peace nindakake evakuasi sedina mengko saka sing dijadwalake, nanging kanggo tarif sing luwih dhuwur. Dheweke ujar manawa tarif sing luwih dhuwur iki kanthi sah bisa ditularake menyang para pengungsi, nanging Air Peace nanggung biaya sing gedhe banget.

"Iki supaya para pengungsi sing nggresah ngerti manawa obyek sing dienggo keluhan kasebut dudu Air Peace utawa pamrentah Nigeria.

"Dheweke luwih seneng ngucapke matur nuwun langgeng kanggo Air Peace. "Pamrentah Nigeria bakal mriksa perjanjian Udhara karo macem-macem negara minangka asil saka perawatan sing ora ditrima saka operator Nigeria sajrone pandemi iki," ujare Onyeama.

Evakuasi warga Nigeria sing terdampar dijadwalake maneh tanggal 13 Juli nganti 14 Juli, kanthi bandara keberangkatan diganti saka Heathrow menyang Bandara Gatwick, London. Nanging, iki nyebabake aluman saka sawetara warga Nigeria sing terdampar sing nyalahake Air Peace Airline lan Pamrentah Federal amarga ora nyaman.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.