Breaking Thailand News Warta Breaking Travel budaya News wong tanggung jawab Keslametan Blanja Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Thailand tetep apik tenan nalika mbukak maneh gaya Thai sing tahan lama

Pilih basa sampeyan
thai_4
thai_4
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Thailand lara banget lan industri pariwisata ing Amazing Thailand lagi getihen. Wong-wong ing Kerajaan Siam maneh sabar lan gigih. Negara kasebut milih urip luwih saka mati kanggo wong Thai.

Mario Hardy, CEO Asosiasi Perjalanan Pasifik Asia sing dununge ing Bangkok, Thailand ujar:
"Thailand wis mbukak tapel wates alus ing rong minggu kepungkur; ngidini lelungan kanggo bisnis lan alasan medis. Jumlah entri diwatesi lan tes rampung nalika teka. Kita pengin ndeleng pambukaan maneh wates karo negara-negara sing bebas COVID utawa / lan bisa ngontrol kahanan. Sawetara protokol, pangujian, lan jejak sing jelas kudu kasedhiya ing kaloro negara kasebut supaya bisa dibukak kanthi aman. ”

Pendekatan sing konservatif bisa uga kudu ngerteni yen tambah infeksi ing akeh tujuan pariwisata sing dibukak banget. Apa donya kudu sinau saka Thailand?

Akeh tujuan sing dipukul kaping pindho kanggo pendekatan sing kurang konservatif, lan iki ngancam nyawa akeh wong.

Kerajaan Thailand, negara sing meh 70 yuta wong nyathet 58 korban jiwa lan mung 71 kasus aktif ing COVID-19. Kurang saka 1 korban jiwa (0.8) saben yuta Thailand minangka nomer 175 ing saindenging jagad nalika wabah Coronavirus, lan saiki dadi salah sawijining negara paling aman.

Dikenal minangka wilayah sing mesem banget lan pendekatan bisnis wong-wong kanthi infrastruktur pariwisata sing hebat, layanan tingkat tinggi, wong Thai ora pantes ngalami krisis pariwisata liyane. Krisis Asia sisih kidul wetan, Serangan Babi, Kaos Abang, Serangan Teror, Banjir: Saben-saben Thailand kayane bakal bisa ngatasi kahanan, ana sing mandheg pangembangan negara sing apik tenan iki. Salah sijine yaiku sinau babagan krisis, lan Thailand mesthi nuduhake pengalamane marang kabeh wong kanthi COVID-19.

Pariwisata minangka salah sawijining industri paling penting ing Thailand. Miturut Dewan Pariwisata Thailand, Chairat Trirattanajarasporn, penghasilan kasebut, kerajaan bakal ngasilake pariwisata ing taun 2020 bakal mudhun kanthi signifikan saka $ 70.24 milyar dadi $ 19.16 milyar.

Udakara sepertiga operator bisnis pariwisata ing Thailand bakal entek likuiditas kanggo njaga bisnise ing paruh kapindho 2020.

"Pengaruh Covid-19 bakal dadi paling serius ing kuartal kaping telu taun iki sawise akeh operator nyoba nyuda biaya kanthi ngeculake sawetara karyawane lunga, nanging sawise luwih saka sayuta posisi ngilangi kahanan isih durung apik, amarga durung ana turis asing sing diidini mlebu negara kasebut, "jarene.

Sawetara operator mulai adol perusahaan, kayata hotel, resort, restoran, lan toko hadiah menyang investor sing pengin nggawe bisnis liyane.

Survei negesake negoro ing Thailand ngucapake manawa umume masarakat Thailand isih nolak pambukaan negara kasebut menyang wong asing. Survei kasebut ditindakake dening Institut Administrasi Pembangunan Nasional, utawa Nida Poll.

Survei kasebut ditindakake tanggal 6-8 Juli kanthi 1,251 wong Thailand umur 18 taun utawa luwih. Dheweke kalebu macem-macem level pendhidhikan lan pendhudhukan ing saindenging Thailand.

Program "kesehatan lan kesehatan" sing diusulake saiki mbukak Thailand kanggo wong asing sing tes negatif kanggo Covid-19. Program kasebut ngidini para wong asing nampa perawatan medis. Dheweke kudu ngalami karantina 14 dina sadurunge diidini bali menyang negara asal.

Mayoritas - 55.32% - ora setuju karo program kasebut. Saka wong-wong mau, 41.41% ora setuju banget. Ngandika yen sing diakoni bisa uga operator lan nyebabake gelombang pandemi kaping pindho. Uga, Thailand wis duwe akeh infeksi Covid-19 sing diimpor dening wong Thai sing bali saka luar negeri.

13.91% liyane ujar manawa dheweke ora setuju amarga kahanan kasebut durung bisa mlebu warga asing. Sanajan duwe sertifikat kesehatan sing ora nuduhake Covid-19.

Ing sisih liyane, 23.10% setuju, ujar yen iki bakal nambah reputasi fasilitas medis Thailand. Iki uga bakal nyurung ekonomi; lan 21.58% cukup setuju, kanthi alesan manawa langkah-langkah sing ditindakake Thailand kabukten efektif tumrap panyebaran Covid-19.

Program sing diusulake kaping pindho bakal ngidini para warga asing kasebut ngakoni perawatan medis. Dheweke bisa ngubengi Thailand sawise ngalami karantina 14 dina. Ditakoni babagan program nomer loro iki, 37.89% ora setuju. Dheweke pengin Covid-19 dibasmi 100% luwih dhisik amarga ora percaya karo karantina 14 dina; 14.55% ora setuju, nanging kurang kuwat; amarga wedi karo gelombang pandemi kaping pindho wiwit Covid-19 umume diimpor dening wong asing.

Ing sisih liyane, 24.14% ndhukung program kasebut, kanthi ujar bakal mbantu rehabilitasi pariwisata lan ngrangsang ekonomi, dene 23.26% liyane setuju kanggo nuduhake kapercayan marang layanan medis Thailand. Sisane, 0.16%, ora ana komentar utawa ora kasengsem.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.