24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Warta Breaking Bahrain Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Mesir Breaking News Warta Pamrentah News Warta Breaking Qatar Warta Pecah Arab Saudi Singapur Maneka Warta

Aturan pamblokiran udara Qatar: Kamenangan liwat UAE, Bahrain, Mesir, lan Arab Saudi

saudichannel
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Iki warta apik ora mung kanggo Qatar Airways, nanging kanggo Qatar minangka negara.

Alon-alon bantahan dening Arab Saudi, Bahrain, Mesir, lan Uni Emirat Arab kanggo mbenerake blokade udhara marang Qatar dibubarake, lan posisi Qatar bisa dibuktekake. Iki jarene Menteri Transportasi Qatar Jassim Saif Ahmed Al-Sulaiti minangka tanggepan karo keputusan sing digawe dening Pengadilan Kehakiman Internasional ing Walanda dina iki.

Ing wulan Juni 2018, Qatar ngancam dening tangga teparo Bahrain, Mesir, UEA, lan Arab Saudi kanggo malih dadi pulau.

Dina iki, kanggo kamenangan utama kanggo Qatar, Pengadilan Kehakiman Internasional ing Den Haag mutusake tanggal 14 Juli manawa pengawas penerbangan PBB duwe hak kanggo ngrungokake keluhan babagan blokade "ilegal" sing dileksanakake ing Qatar suwene 3 taun dening Arab Saudi , Bahrain, Mesir, lan Uni Emirat Arab.

Ing wulan Juni 2017, blok pimpinan Saudi kasebut memutuskan hubungan diplomatik karo Qatar, nuduh negara cilik sing sugih nanging cilik kasebut dadi sponsor terorisme internasional lan tumindak ndhukung Iran - mungsuh regional Arab Saudi. Perbatasan langsung ditutup lan warga negara Qatar diusir saka negara-negara blokade ing masalah kasebut sing durung dirampungake.

Siji-sijine maskapai komersial ing Qatar yaiku Qatar Airways duweke pamrentah sing kudu langsung ngalihake pesawat ing ruang udara negara-negara blokade. Maskapai iki uga duwe 4 pasar diwasa sing bakal rusak langsung.

Negara Qatar ngajokake perselisihan karo Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO) PBB kanggo nyoba menang keputusan resmi yen blokade kasebut ilegal, sing bakal ngidini Qatar Airways miwiti mabur liwat Arab Saudi, Bahrain, Mesir, lan Uni Emirat Arab.

ICAO mutusake manawa dheweke duwe hak kanggo ngrungokake keluhan kasebut, nanging blok pimpinan Saudi kasebut mréntahake keputusan kasebut sing pungkasane diadili menyang Pengadilan Internasional. ICJ nolak kabeh 3 alasan banding sing diajokake blok blok Saudi, nemokake yen ICAO duwe yurisdiksi kanggo ngrungokake klaim Qatar.

Negara-negara blokade nyoba mbantah manawa aturan penerbangan internasional babagan panggunaan ruang udara - sing dikenal minangka Konvensi Chicago - ora ditrapake amarga kahanane luwih gedhe, lan blokade kasebut mung minangka asil langsung saka Qatar sing ndhukung lan mbiayai para teroris.

Menteri Perhubungan Qatar, Jassim Saif Ahmed Al-Sulaiti, nanggepi keputusan kasebut yen blok pimpinan Saudi saiki bisa "pungkasane ngadhepi keadilan amarga nglanggar aturan penerbangan internasional."

"Langkah demi langkah argumen kasebut dibongkar, lan posisi Qatar bisa dibuktekake," ujare.

Banding Kanggo Ukur Dewan ICAO ing Artikel 84 Konvensi Penerbangan Sipil Internasional (Bahrain, Mesir, Arab Saudi lan Uni Emirat Arab v. Qatar)

Pengadilan nolak banding sing ditindakake Bahrain, Mesir, Saudi Arabi, lan Uni Emirat Arab saka Keputusan Dewan ICAO

THE HAGUE, 14 Juli 2020. Pengadilan Internasional (ICJ), organ yudisial utama PBB, dina iki ngumumake Pengadilan Banding babagan Ukur Dewan ICAO miturut Pasal 84 Konvensi Internasional Sipil Penerbangan (Bahrain, Mesir, Arab Saudi lan Uni Emirat Arab v. Qatar).

Ing Putusan kasebut, sing pungkasan, tanpa panjaluk lan ikatan karo Para Pihak, Pengadilan

(1) nolak, kanthi sebulat suara, banding sing diajokake Kerajaan Bahrain, Republik Arab Mesir, Kerajaan Arab Saudi lan Uni Emirat Arab tanggal 4 Juli 2018 saka Keputusan Dewan Organisasi Penerbangan Sipil Internasional, tanggal 29 Juni 2018;

(2), kanthi limalas swara kanggo siji, Dewan Organisasi Penerbangan Sipil Internasional duwe yurisdiksi kanggo nyenengake aplikasi sing diajukake dening Pamrentah Negara Qatar tanggal 30 Oktober 2017 lan aplikasi kasebut bisa ditampa.

Sejarah proses

Kanthi Aplikasi gabungan sing diajukake ing Registri Pengadilan tanggal 4 Juli 2018, Pamrentah Bahrain, Mesir, Arab Saudi, lan Uni Emirat Arab nggawe banding babagan Keputusan sing digawe dening Dewan ICAO tanggal 29 Juni 2018 ing proses sing diadili. Dewan dening
Qatar tanggal 30 Oktober 2017, miturut Artikel 84 Konvensi Penerbangan Sipil Internasional ("Konvensi Chicago"). Proses kasebut diwiwiti sawise dipotong karo pamrentah Bahrain, Mesir, Arab Saudi lan Uni Emirat Arab hubungan diplomatik karo Qatar lan adopsi kasebut, tanggal 5 Juni 2017, langkah-langkah mbatesi sing ana gandhengane karo komunikasi terestrial, laut lan udara karo Negara kasebut, sing kalebu watesan penerbangan tartamtu. Miturut Bahrain, Mesir, Arab Saudi, lan Uni Emirat Arab, iki
langkah-langkah mbatesi ditindakake kanggo nanggepi tuduhan nglanggar Qatar babagan kewajiban kasebut miturut perjanjian internasional tartamtu sing Negara-negara kasebut kalebu partai, kalebu, khusus, Perjanjian Riyadh tanggal 23 lan 24 November 2013, lan kewajiban liyane miturut ukum internasional

Bahrain, Mesir, Arab Saudi, lan Uni Emirat Arab negesake pambangkang sadurunge Dewan ICAO, negesake manawa Dewan kasebut ora duwe yurisdiksi "kanggo ngrampungake klaim sing diangkat" dening Qatar ing aplikasi kasebut lan klaim kasebut ora bisa ditampa. Miturut Keputusan saka
29 Juni 2018, Dewan nolak bantahan kasebut. Bahrain, Mesir, Arab Saudi, lan Uni Emirat Arab banjur mutusake kanggo mréntahaké keputusan kasebut ing Pengadilan, kaya sing diatur karo Pasal 84 saka Konvensi Chicago, lan ngajokake Aplikasi gabungan kanggo tumindak kasebut.

Ing aplikasi gabungan kasebut menyang Pengadilan, para Perayu ngundang telung alasan banding babagan Keputusan sing digawe dening Dewan ICAO tanggal 29 Juni 2018. Kaping pisanan, dheweke ngirimake yen Keputusan Dewan "kudu disisihake kanthi alesan prosedur sing diadopsi [ sing terakhir] nyata cacat lan nglanggar prinsip dhasar proses sing tepat lan hak sing bakal dirungokake ”. Ing alesan banding kaping pindho, dheweke negesake manawa Dewan kasebut "luput ing kasunyatan lan ukum kanggo nolak bantahan pambuka pisanan. . . babagan kompetensi Dewan ICAO ”.

Miturut Pelamar, kanggo nyebutake perselisihan kasebut, Dewan kudu mrentah babagan pertanyaan sing ana ing njaba yurisdiksi, utamane babagan ukum penanggulangan, kalebu "watesan ruang udara tartamtu", sing diadopsi dening para Panyelira. Ing alternatif kasebut, lan amarga alasan sing padha, dheweke ujar manawa klaim Qatar ora bisa ditampa. Miturut idin kaping telune, dheweke negesake manawa Dewan kasebut salah nalika nolak keputusan pambuka kaping pindho.

Bantahan kasebut didhasarake karo pratelan manawa Qatar gagal ngrampungake prekara negosiasi sing ana ing Artikel 84 Konvensi Chicago, mula Dewan kasebut ora duwe yurisdiksi. Minangka bagean saka bantahan kasebut, dheweke uga ujar manawa klaim Qatar ora bisa ditampa
amarga Qatar durung netepi persyaratan prosedur sing ditemtokake ing Artikel 2, subparagraf (g), Aturan ICAO kanggo Penyelesaian Beda

Komposisi Pengadilan

Pengadilan disusun kaya ing ngisor iki: Presiden Yusuf; Wakil Presiden Xue; Hakim Tomka, Abraham, Cançado Trindade, Donoghue, Gaja, Sebutinde, Bhandari, Robinson, Crawford, Gevorgian, Salam, Iwasawa; Hakim ad hoc Berman, Daudet; Pendaftar Gautier.

Hakim CANÇADO TRINDADE nambah pendapat sing beda kanggo Pengadilan Pengadilan; Hakim GEVORGIAN nambahake deklarasi menyang Pengadilan Pengadilan; Hakim ad hoc BERMAN nambah pendapat sing beda kanggo Pengadilan Pengadilan.

Pengadilan Internasional (ICJ) minangka organ yudisial utama PBB.

Iki diadegake dening Piagam PBB ing wulan Juni 1945 lan miwiti kegiyatan ing wulan April 1946. Pengadilan iki kasusun saka 15 hakim sing dipilih suwene sangang taun dening Majelis Umum lan Dewan Keamanan PBB. Kursi Pengadilan kasebut ana ing Istana Damai ing Den Haag (Walanda). Pengadilan duwe peran loro: pisanan, kanggo ngrampungake, sesuai karo hukum internasional, liwat keputusan sing duwe kekuwatan sing naleni lan tanpa daya tarik kanggo pihak-pihak sing ana gandhengane, perselisihan hukum sing diajukake menyang Negara; lan, nomer loro, kanggo menehi pendapat babagan pitakon ukum sing ditrapake dening organ lan lembaga PBB sing berwenang

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.