Breaking News Hong Kong Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking News US Plancongan Bisnis China Breaking News Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Trump ngilangi status istimewa Hong Kong

Trump ngilangi status istimewa Hong Kong
Trump ngilangi status istimewa Hong Kong
ditulis dening Harry S. Johnson
Presiden AS Donald Trump ngumumake penandatanganan 'Undhang Otonomi Hong Kong' lan prentah eksekutif sing mungkasi kabeh perawatan pilihan kanggo wilayah kasebut, kalebu pengaturan perdagangan khusus nalika konferensi pers dina iki.
Trump ujar manawa undang-undang sing ditandatangani kasebut bakal ngukum Beijing amarga "tumindak nindhes" ing Hong Kong lan bakal menehi sanksi marang individu lan organisasi Tionghoa sing melu "mateni kebebasan Hong Kong."

RUU kasebut gabung karo perintah eksekutif anyar sing ngilangi status istimewa Hong Kong, kanthi Trump ujar manawa wilayah kasebut "saiki bakal dianggep padha karo China daratan - ora ana hak istimewa, ora ana perawatan ekonomi khusus, lan ora ana ekspor teknologi sensitif." Presiden kasebut nyathet manawa iki tegese ana pesaing sing kurang saka AS.

Trump nggunakake sebagian besar alamat televisi saka Rose Garden kanggo nyerang saingane ing pemilihan November, mantan Wakil Presiden Joe Biden, kanthi ujar manawa dheweke lan Barack Obama ngidini Beijing njupuk kauntungan saka Amerika Serikat. Saliyane China, Trump uga njupuk tembakan menyang Uni Eropa, kanthi negesake badan kasebut ora nyedhiyakake kepentingan AS.

Trump njupuk dalan singkat sajrone alamat kasebut kanggo nggegirisi raksasa telekomunikasi China, Huawei, kanthi alesan "risiko keamanan gedhe" lan dheweke wis "nggawe percoyo akeh negara" kanggo ngindhari teknologi perusahaan kasebut.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.