Airlines Airport Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Breaking News Walanda Breaking News Rusia Warta Breaking Travel Breaking Ukraina News Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Walanda nuntut Rusia babagan Malaysia Airlines MH17 sing ditembak ing Ukraina ing 2014

Pilih basa sampeyan
Walanda nuntut Rusia babagan Malaysian Airlines MH17 sing ditembak ing Ukraina ing 2014
Walanda nuntut Rusia babagan Malaysian Airlines MH17 sing ditembak ing Ukraina ing 2014
ditulis dening Harry S. Johnson

Pamrentah Walanda wis nuntut tuntutan hukum marang Pengadilan Eropa babagan Hak Asasi Manungsa (ECHR) nglawan Rusia nalika penembakan 2014 ing Malaysia Airlines Jet Boeing penumpang MH17 liwat Ukraina.

"Pamrentah Walanda ngajokake tuntutan hukum marang Rusia menyang ECHR," Pengadilan ngumumake dina Rebo. "Tuntutan kasebut diajukake amarga kacilakan MH17 ing Ukraina wétan tanggal 17 Juli 2014."

Pengadilan nerangake manawa Pamrentah Walanda negesake manawa pesawat kasebut kena rudal, diluncurake saka sistem pertahanan udara Buk sing diduga duweke Rusia.

"Federasi Rusia bola-bali nolak keterlibatane ing karusakan pesawat," tambah pengadilan.

Juru bicara Kementerian Luar Negeri Rusia Maria Zarkharova ujar sadurunge, manawa keputusan Den Haag kanggo pindhah menyang ECHR amarga kacilakan Boeing Malaysia minangka serangan liyane tumrap hubungan Rusia-Walanda, lan Den Haag kasebut wiwit nyalahake Rusia sepihak kanggo kacilakan MH17. wiwit awal.

#bajangbali

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.