Breaking News Internasional Breaking Rwanda News Warta Breaking Travel budaya News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pembukaan Rwanda Ningkatake Pariwisata Domestik lan Daerah

Pilih basa sampeyan
Pembukaan Rwanda Ningkatake Pariwisata Domestik lan Daerah
Rwanda Mbukak maneh

Sawise Rwanda mbukak maneh tapel watese pungkasan wulan pungkasan, negara kasebut saiki ngerteni akeh turis lokal ing wilayah eko-wisata ing endi lingkungan ijo ing negara kasebut gorila gunung lan bukit sing apik.

Sektor pariwisata domestik Rwanda saiki nuduhake utawa nuduhake pratandha supaya cepet pulih sawise dibukak maneh sektor pariwisata ing tanggal 17 Juni, nuduhake statistik wiwitan.

Data resmi Dewan Pengembangan Rwanda (RDB) nuduhake manawa fasilitas layanan turis utama ing saindenging negara Afrika iki wiwit ngerteni tuwuhing lalu lintas lelungan kanthi pangarep-arep bisa tuwuh luwih akeh wiwit wulan ngarep.

Taman Nasional Nyungwe, sing paling apik kanggo Safari mlaku-mlaku lan jalur sing narik kawigaten 30 pengunjung lokal nalika Taman Nasional Akagera wis kepincut banjur dadi tuan rumah 750 pengunjung wiwit pariwisata mbukak maneh.

Nalika mbukak layanan pariwisata difasilitasi, pamrentah Rwanda revisi banjur nyuda rega ijin trek gorila gunung uga ngenalake paket khusus kanggo tawaran pariwisata liyane, utamane target warga lokal lan warga ing wilayah Afrika Wétan.

Rwanda uga target supaya luwih murah mlebu lan ngunjungi biaya minangka langkah kanggo promosi pariwisata domestik.

Operator pariwisata lokal ing Rwanda optimis karo sektor pariwisata sawise minggu pertama pambukaan maneh nuduhake tren kunjungan positif ing pariwisata domestik.

Pariwisata domestik diitung kanggo njaga rantai nilai supaya pasar pariwisata lokal saya akeh sing bakal nggawe akeh lapangan kerja kanthi pertumbuhan ekonomi sing positif sajrone krisis internasional, yaiku pembangunan kapasitas lokal ing antarane para turis.

Gabungan segmen pariwisata internasional lan domestik bakal dadi siji-sijine pilihan kanggo sektor pariwisata tetep bertahan ing jangka cendhak lan jangka menengah sadurunge diwiwiti maneh pasar global sing diarepake dadi pasca COVID-19, ujare ahli.

Para ahli nyathet manawa masarakat Rwanda minangka pemain kritis kanggo ndhukung sektor pariwisata lan bisa tetep tetep urip sadurunge normal.

Operator turis bisa nggunakake konferensi ing dina kerja lan santai ing akhir minggu, ujar ahli. Penyesuaian paket tur sing cocog karo turis lokal bakal dadi pilihan liyane, ujare ahli.

Salah sawijining properti hotel nemokake akeh kegiyatan sajrone akhir minggu suwene sawise pariwisata mbukak maneh, pangembangan sing bisa nggawe operator bisa ngirit akeh proyek sabisa lan mbukak maneh rantai pasokan sing bisa digunakake karo akeh pemasok, lapor saka Kigali jarene.

Rencana kanggo mbukak maneh penerbangan komersial ing wulan Agustus luwih bisa nambah kemungkinan kaslametan sektor kasebut amarga negara kasebut bakal mbukak pariwisata regional, tambah laporan.

Panjaluk para turis kanggo ngunjungi Taman Nasional Akagera saya tambah kanthi kampanye kesadharan, profesionalisme, lan informasi sing kasedhiya sing kabeh duwe peran penting kanggo ningkatake kapercayan para pengunjung potensial.

Manajemen Taman Nasional Akagera saiki ngupayakake ningkatake profesionalisme ing antarane operator lan nggawe kapercayan turis lokal, regional, lan internasional amarga wedi kena infeksi virus corona.

Paket tur lan penyesuaian rega dening para pemain kalebu hotel bakal mbantu menehi insentif kanggo lelungan domestik, dene paket tiket tahunan minangka bagean saka cara inovatif sing bakal ngasilake klien menyang taman sajrone taun.

Paket khusus kasedhiya kanggo klompok, kulawarga, lan korporat produk turis liyane ing Volcanoes lan Taman Nasional Nyungwe, lan pengunjung sing duwe penerbangan chartered uga bisa lelungan menyang Rwanda lan ngunjungi primata populer, gorila gunung, ujare RDB.

Nggawe luwih akeh produk turis lokal saiki duwe rencana sing terus digawe kanggo nggawe turis lokal sing digawe saka turis Rwanda uga turis Afrika Wétan.

Pemain pariwisata optimis bisa ndeleng sektor pariwisata Rwanda pulih saka efek lan dampak pandemi COVID-19, menehi komitmen kanggo njaga profesionalisme minangka cara sing jelas kanggo nglindhungi para klien lan nyuda kemungkinan gangguan liyane yen pandemi wis rampung. .

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania