Breaking News Polandia Warta Breaking Travel LGBTQ News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pengunjung LGBTQ ora olèh ing Końskowola, Polandia

Pilih basa sampeyan
Pengunjung LGBTQ ora olèh ing Końskowola, Polandia
końskowola domy
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Końskowola minangka kutha sing apik ing Polandia lan swarga kanggo wong-wong sing sengit karo LGBTQ. Konskowola minangka desa sing yen ora ana wong LGBTQ. Końskowola minangka sawijining désa ing sisih kidul-wétan Polandia, dununge ana ing antarane Puławy lan Lublin, cedhak Kurów ing kali Kurówka. Iki minangka dununge komune kapisah ing Wilayah Puławy ing Wilayah Lublin, diarani Gmina Końskowola; pedunung: 2,188 jiwa

Diubengi lapangan mawar lan lavender ing Polandia sisih wétan sing tenang, sawetara warga desa Konskowola aran Uni Eropa bisa uga nyoba memeras dheweke. Kaya udakara 100 kotamadya liyane ing saindhenging Polandia deso, dewan lokal ngumumake Konskowola bebas saka "ideologi LGBT," sing nuduhake reaksi nglawan hak gay ing saindenging negara konservatif, umume Katolik.

Iki nambah alis ing Brussels, karo Komisi Eropa menehi tandha marang panguwasa regional, kalebu Konskowola, sing bisa nyuda pitulung Uni Eropa menyang wilayah sing diskriminasi adhedhasar orientasi seksual. Sawetara warga, kayata kepala Dewan Konskowola, Radoslaw Gabriel Barzenc, nesu amarga gangguan sing dianggep ora adil dening barat liberal Eropa ing kapercayan kutha kasebut.

Hak-hak gay dadi masalah panas ing Polandia wiwit partai Hukum lan Kehakiman (PiS) sayap sisih tengen wiwit lima taun kepungkur, kanthi janji mbela nilai-nilai kulawarga tradisional. Sajrone pemilihan presiden pemilihan presiden dina Minggu kepungkur, Presiden Polandia Andrzej Duda, sekutu karo PiS, berjanji kanggo mesthekake yen pasangan homo ora bisa nggunakake anak lan nyegah pendhidhikan babagan hak-hak gay ing sekolah umum.

Dheweke menang masa jabatan lima taun kapindho kanthi 51 persen swara nglawan penantang liberal, ing tengah polarisasi ing Polandia babagan peran religius sing kudu ditindakake ing masarakat. PiS lan Duda wis suwe ora setuju karo Eropa amarga kepatuhan Warsawa kanggo norma demokratis, lan masalah kasebut ana ing agenda ing pertemuan puncak EU sing diwiwiti ing Brussel dina Jumuah.

Sawetara pengin beku pembayaran kanggo negara-negara UE sing ujar bakal ngrusak nilai-nilai demokratis, kayata Polandia, sanajan Perdana Menteri Hongaria Viktor Orban, sekutu sayap kanan pemerintah konservatif Warsawa, wis ngancam veto. Ing wayah wengi puncak kasebut, Perdana Menteri Luksemburg Xavier Bettel, sing homo, nesu banget.

Organisasi hak-hak Polandia uga njaluk petugas ing Kantor Anti-Penipuan Eropa (OLAF) kanggo neliti manawa dana UE sing dikirim ing Polandia disalah gunakake dening komunitas "bebas LGBT". Ing Konskowola, ing tlatah konservatif Polandia, udakara 70 persen warga milih Duda, wong Katolik sing taat.

Otoritas Konskowola ujar manawa targete ora mbedakake sapa wae. Ing deklarasi taun lalu, dewan kasebut ujar manawa nentang kegiyatan umum sing ditujokake kanggo "promosi ideologi gerakan LGBT," lan ngumumake bakal nglindhungi sekolah lan kulawargane saka apa wae sing bertentangan karo nilai-nilai Kristen.

Nanging, ora setuju ing Konskowola, sing pedunung mung udakara 2,000, lagi diseduh.

Walikota Konskowola Stanislaw Golebiowski, sing dudu anggota dewan lokal, ujar manawa mesthine ora nate nangani masalah kasebut lan kudu nimbang-nimbang maneh. Dheweke rumangsa akeh sing dadi taruhan. Dheweke pengin awis Uni Eropa kanggo modernisasi sistem irigasi - digawe luwih penting amarga tumiba level banyu soko njero lemah - kanggo kebon mawar lan kembang liyane sing tuwuh tuwuh ing kutha kasebut.

Kaya ewonan kutha lan desa ing saindenging Polandia, sing gabung karo Uni Eropa ing taun 2004 lan wiwit saiki nampa pitulungan udakara 36 milyar euro, Konskowola wis ngentekake dhuwit kanggo proyek-proyek kanggo nambah taraf urip sawise kerusakan ing Perang Dunia II lan patang puluh taun komunisme.

Honorata Sadurska, 26, dokter hewan biseksual saka Konskowola, percaya homophobia saya akeh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.