Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Breaking News Vietnam Plancongan Bisnis News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

Vietjet: Penerbangan mulihake mbukak dalan kanggo nerusake layanan internasional

Pilih basa sampeyan
Vietjet: Penerbangan mulihake mbukak dalan kanggo nerusake layanan internasional
Vietjet: Penerbangan mulihake mbukak dalan kanggo nerusake layanan internasional
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Nindakake arahan pamrentah Vietnam, Vietnam wis kerja sama karo agensi Vietnam sing relevan ing negara kasebut lan jaban rangkah kanggo nggawa warga Vietnam mulih amarga nanggepi kekarepane warga lan selaras karo kapasitas karantina negara kasebut.

Tanggal 18 Juli, Vietjet nglakokake penerbangan internasional nggawa 240 warga Vietnam saka Filipina bali kanthi aman. Penerbangan kasebut budhal saka Bandara Internasional Ninoy Aquino lan tekan Bandara Internasional Can Tho ing Vietnam Selatan kanthi karantina 14 dina sing dibutuhake. Ing wulan Juli, Vietjet uga ngoperasikake telung penerbangan repatriasi liyane saka Singapura, Taiwan, Sri Lanka lan Bangladesh. Maskapai kasebut dijangka bisa ngoperasikake papat penerbangan maneh kanggo nggawa luwih akeh warga Vietnam saka Filipina, Rusia, Brunei, Indonesia lan Myanmar mulih ing wektu kasebut.

Penumpang ing pesawat repatriasi dikategorikake ing klompok prioritas, kalebu bocah-bocah ing umur 18 taun, wong tuwa, wanita hamil, wong sing duwe masalah kesehatan, buruh sing duwe kontrak tenaga kerja kadaluwarsa lan ora ana akomodasi, siswa sing ora duwe omah amarga pambocoran asrama lan kahanan angel liyane.

Vietjet ngarepake nggawa meh 10,000 warga Vietnam ing luar negeri kanthi aman mulih ing akhir Juli, kanthi tundhuk karo syarat mlebu lan karantina nalika teka. Kabeh penerbangan Vietjet sesuai karo standar lan rekomendasi paling dhuwur global saka panguwasa, Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) lan Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) kanggo njamin keamanan kabeh penumpang lan kru sadurunge, sajrone lan sawise penerbangan.

Ing tahap wiwitan ing Covid-19 wabah kasebut, Vietjet kanthi cepet ngluncurake kampanye kanggo mulihake penumpang kanthi akeh penerbangan gratis lan penerbangan feri siji arah kanggo nggawa bali warga Vietnam lan manca negara. Kabeh penumpang, kru kabin, kendaraan lan pesawat pancen aman. Kajaba iku, Vietjet ngeterake ewonan ton barang penting, peralatan medis. Operator kasebut uga nyumbang luwih saka 2.5 yuta topeng medis kanggo masarakat Inggris, Prancis, Jerman lan AS kanggo ndhukung negara-negara kasebut ing pencegahan lan penolakan pandemi COVID-19.

Adhedhasar asil penerbangan repatriasi, Vietjet bakal terus kerja bareng karo panguwasa lan Pamrentah kanggo nyetel frekuensi penerbangan sesuai karo kahanan sing nyata; nambah penerbangan repatriasi lan komersial kanggo nggawa bali warga Vietnam. Saiki, maskapai kasebut wis ngrampungake preperasi kanggo nerusake penerbangan internasional lan ngenteni persetujuan resmi saka Pamrentah.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov