24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Mbangun maneh Rwanda Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

RwandAir Percoyo karo Panjaluk Mboko Sithik kanggo Plancongan Udara

RwandAir Percoyo karo Panjaluk Mboko Sithik kanggo Plancongan Udara
RwandAir

RwandAir sing berbasis ing Afrika ngandhakake kapercayan babagan pamulihan rute kasebut amarga negara-negara ing saindenging jagad mbukak ruang udara lan wates pariwisata.

Setel kanggo miwiti maneh operasi udhara ing pungkasan minggu ngarep, pejabat RwandAir ujar manawa yakin yen panjaluk lelungan udara bakal mbaka sithik nalika negara-negara siyap mbukak wates lan nalika maskapai nerusake operasi sawise nundha wulan.

Operator bendera nasional Rwanda bakal miwiti operasi tanggal 1 Agustus, sawise meh 5 wulan wiwit maskapai kasebut nundha operasi amarga Pandemi global COVID-19.

Chief Executive Officer (CEO) Rwandair Yvonne Makolo ujar manawa pesenan wis teka. "Kita bakal weruh, babagan pemesanan sadurunge, njaluk permintaan babagan rute sing beda-beda," ujare.

Makolo marang media sawetara dina kepungkur, permintaan lelungan udara bakal tuwuh kanthi bertahap nalika penumpang dadi luwih nyaman lelungan sajrone pandemi COVID-19 iki.

Dheweke ngakoni manawa ana akeh kuatir ing antarane para penumpang ing wektu iki, nanging maskapai kasebut nggawe langkah-langkah sing beda kanggo mesthekake yen plancong aman.

Pejabat penerbangan nambah upaya kanggo nyegah panyebaran virus corona sawise penerbangan penumpang bali menyang langit lan nalika maskapai kasebut nerusake penerbangan domestik, regional, lan internasional.

"Kita wis ngatasi kabeh langkah kaya sing diarahake dening ICAO [Organisasi Penerbangan Sipil Internasional] lan WHO [Organisasi Kesehatan Dunia] kanggo mesthekake yen penumpang lan staf wis aman nalika miwiti operasi," ujare Makolo menyang media ing ibukota Rwanda Kigali.

RwandAir bakal nerusake penerbangan wiwit tujuan Afrika lan Dubai ing Timur Tengah sadurunge nambah frekuensi menyang tujuan liyane amarga panjaluk perjalanan udhara mundhak.

Sadurunge mabur, saben penumpang kudu nuduhake sertifikat negatif COVID-19 manawa bakal teka, transit, utawa budhal saka Rwanda, nalika penumpang nalika budhal bakal ngormati kabeh langkah keamanan kesehatan, ujare Makolo.

Penumpang sing mangkat saka Bandara Internasional Kigali bakal dipandu tandha-tandha jarak fisik sing sumebar ing sekitar bandara.

Sanitizer bakal kasedhiya ing meja check-in, konter, lan area kontrol paspor, dene penumpang bakal disambut dening kamera pencitraan termal sing dipasang ing sekitar area keberangkatan lan kedatangan kanggo mbantu ngenali wong sing kena virus corona.

Operator bandara nempatno mriksa dhewe ing kios sing ngidini para penumpang mriksa dhewe tanpa nemoni agen tiket. Penumpang bisa ngentekake kurang saka siji menit ing kios kasebut.

Saben konter check-in dilengkapi sanitizer supaya ora ana kontaminasi liwat penanganan dokumen, lan konter dilindhungi nganggo visor kaca.

Kursi ing area tunggu bakal ditandhani kanggo ngarahake para penumpang ninggalake papan siji meter ing antarane penumpang liyane, saengga bisa ngurmati langkah-langkah kesehatan saka jarak fisik. Penumpang sing teka bakal ngormati langkah-langkah keamanan kesehatan sing padha.

Nalika pesawat ing pesawat RwandAir, kru kasebut bakal nganggo peralatan protèktif pribadi (PPE) saka gaun lan kacamata nganti facemas lan sarung tangan.

Proses numpak pesawat bakal ditindakake babagan langkah-langkah keamanan nglawan COVID-19, lan bakal ditindakake klompok-klompok cilik, diwiwiti ing mburi pesawat nganti tekan ngarep.

"Kita wis yakin manawa pesawat wis diresiki (liwat disinfeksi) sawise saben pesawat," ujare Makolo.

Dheweke ujar manawa kabeh pesawat dilengkapi filter udara partikel (HEPA) kanthi efisiensi tinggi, sing njamin kabeh virus lan kuman diekstrak saka kabin kanggo mesthekake hawa kabin kasebut bisa dihirup.

"Kita uga wis ngowahi menu ing papan kanggo nyoba lan ora ana kontak antara kru lan penumpang," jarene.

Maskapai iki uga ngetrapake kabijakan siji bagasi kabin saben penumpang supaya ora rame ing lorong lan wong sing nutul kakehan tas.

Akeh ahli penerbangan ujar manawa jarak fisik sing adoh ing pesawat ora masuk akal kanggo maskapai sing pengin nggawe bisnis nalika pandemi, lan pejabat RwandAir ngakoni bakal mokal.

"Jarak fisik ing papan angel banget. Ing wiwitan, kita ngarepake lalu lintas bakal tuwuh kanthi bertahap, mula bakal ana papan sing cukup kanggo ngawasi jarak fisik, ”ujare Makolo.

Kabeh penumpang bakal nganggo topeng ing lelungan, lan dheweke bakal disengkuyung nggawa topeng sabisa-bisa supaya bisa diganti sawise 4 jam, utamane sing duwe penerbangan jarak adoh.

Kru pesawat kasebut bakal terus disinfeksi ing permukaan supaya bisa diresiki.

Silas Udahemuka, Direktur Otoritas Penerbangan Sipil Rwanda, ujar manawa kabeh 8 maskapai asing sing mabur menyang Kigali wis nglamar kanggo mbukak maneh operasi.

Iki kalebu Qatar Airways, Brussels Airlines, KLM, Kenya Airways, Ethiopian Airlines, Turkish Airways, lan Kenya JamboJet, antara liya.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania