Asosiasi Warta Plancongan Bisnis News Kepulauan Cayman Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh Pariwisata Singapur Maneka Warta

Pariwisata Kapuloan Cayman: Dalan Bali menyang Tekan Udhara 500K

Pariwisata Kepulauan Cayman ngluncurake rencana 'Road Back to 500K Air Arrivals'
Pariwisata Kepulauan Cayman ngluncurake rencana 'Road Back to 500K Air Arrivals'
ditulis dening Harry S. Johnson

Industri pariwisata Kepulauan Cayman ngalami gangguan ing macem-macem bentuk sajrone sejarah, wiwit bencana alam, resesi ekonomi global, nganti krisis global; lan wis kabukten ketahanan sing nyebabake pamulihan lan kasuksesan mbesuk. Saiki, kanthi diluncurake kanthi resmi rencana penemuan pariwisata strategis Kementerian lan Departemen Pariwisata sing dijenengi The Road Back to 500K (RB5), sawijining rancangan wis ditemtokake kanggo pamulangan pariwisata kanthi bertahap nalika negara kasebut pindhah menyang normal anyar ing sawijining jabatan -dunia lelungan pandemi.

Wakil Perdana Menteri lan Menteri Pariwisata sing terhormat, Pak Moses Kirkconnell, ngluncurake RB5 dina iki. Rencana kasebut dadi poros strategis saka prinsip utama Rencana Pariwisata Nasional (NTP) 2019 - 2023NTP diadopsi ing wulan Februari taun iki, sadurunge reaksi pandemi diwiwiti ing Kapuloan Cayman sing sacara efektif mungkasi operasi pariwisata ing wulan Maret. Nanging, RB5 lan NTP dirancang kanthi tujuan utama sing padha: kanggo memimpin pariwisata kanthi efektif, aman, tanggung jawab, lan berkelanjutan, saiki lan mbesuk.

RB5, dikembangake kanthi kolaborasi ekstensif karo para pemangku kepentingan sektor swasta, mitra pamrentah lan riset pasar sing jero, ngenali papat bidang prioritas sing bakal nuntun sektor pariwisata bali dadi pilar utama ekonomi Kepulauan Cayman. Strategi pemulihan pariwisata iki mbahas cara kanggo nyetabilake bisnis; nggawe kesempatan anyar kanggo karyawan pariwisata sing kesasar; lan nggawe rencana sajrone rong nganti telung taun sabanjure, fokus ing papat prioritas:

  • Reinvent kanggo siyap: ngenali tantangan para pemangku kepentingan saiki lan nggawe metodologi paling apik kanggo ngaktifake sektor pariwisata kanthi asil efektif lan efisien dadi pilar utama ekonomi.
  • Ngrangsang Ekonomi Domestik: ngenali strategi kanggo pengaruhe negara kanthi positif liwat pariwisata domestik nalika transisi Kepulauan Cayman liwat fase Covid-19 krisis kanggo Recovery.
  • Regain Kapercayaan Pasar Global lan Pangsa Pasar: pemasaran global lan promosi babagan praktik lan metodologi paling apik sing digawe supaya produk lan layanan wisata Kepulauan Cayman bisa digunakake kanthi standar keamanan lan kebersihan paling dhuwur kanggo akomodasi, acara, nyilem, tur lan atraksi, transportasi, lan pengalaman kuliner.
  • Tenaga Kerja Sektor Pariwisata mbesuk: strategi adaptasi iki bakal nggawe definisi peran anyar ing industri, kalebu latihan profesional pariwisata sing dibutuhake kanggo adaptasi karo cara operasi ing pasar pariwisata.

"Bisnis pariwisata minangka sektor sing kuat, kalebu macem-macem industri sing langsung adhedhasar pariwisata lan uga industri sing nggunakake industri liwat macem-macem layanan," ujare The Hon. Menteri Kirkconnell. "Aku yakin manawa rencana RB5 nyedhiyakake cara paling apik kanggo pamulihan ekonomi kanthi sengaja sing bakal nyinaoni negara kasebut mboko sithik bali menyang taun-taun tonggak rekorde lan kunjungan pelayaran. Iki bakal ditindakake kanthi pendekatan bertahap sing nyakup nggawe luwih akeh kesempatan kanggo wong Cayman dadi bagean saka industri pariwisata kita, nggunakake kesempatan kanggo ngimbangi tenaga kerja saka sing duwe ijin kerja mayoritas nganti duwe pasuryan Caymanian sing luwih trampil lan nduweni kualifikasi sing nyedhiyakake layanan pelanggan Caymankind kita dikenal minangka tujuan Karibia. Kita wis nyumurupi kasusahan sing ditindakake luwih saka 1,500 wong Cayman sing wis nyedhiyakake urip lan panguripan kanggo industri iki, sing umume ngalami kasulitan ekonomi sing ora bisa dipercaya sawise njupuk keputusan angel kanggo nutup wates kita. Saiki dadi tanggung jawab kita kanggo nglakokake upaya kayata RB5 lan NTP kanggo menehi mupangat kanggo rencana pembangunan pariwisata sing dikelola kanthi apik lan berkelanjutan iki minangka dalan kanggo sukses jangka panjang. "

Nalika dipimpin dening Menteri lan Departemen Pariwisata, kabeh tahapan pangembangan RB5 kalebu konsultasi lan kolaborasi ing saindenging pamrentah lan sektor swasta kanggo mesthekake rencana kasebut duwe pengaruh paling jembar lan paling lengkap kanggo masarakat Kepulauan Cayman lan komunitas pariwisata. Iki kalebu:

  • Survei sektor kanggo tanggapan pemangku kepentingan ekonomi domestik
  • Rapat karo sektor akomodasi, nyilem, lan atraksi
  • Rapat karo Asosiasi Pariwisata Kepulauan Cayman lan Kamar Dagang
  • Kolaborasi karo Papan Perhubungan Publik lan Dewan Perizinan Hotel babagan rekomendasi kanggo ndhukung industri pariwisata
  • Ngembangake pedoman sanitasi kanggo sektor pariwisata kanggo nyambut tamu kanthi aman

Fokus karo cara maju kanthi cara mbukak industri kanthi metodhe nalika wates kasebut dibukak maneh, RB5 nyedhiyakake pendekatan sing dikontrol, kanthi fase, njlentrehake praktik paling apik, protokol lan prosedur anyar, lan pertimbangan kebijakan kritis sing bakal nuntun Menteri lan Departemen Pariwisata, entitas pamrentahan, lan kabeh pemangku kepentingan pariwisata nganti sukses.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.