Breaking Jamaica News Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah News Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Pariwisata Perjalanan Plancongan | Tips Plancongan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Yayasan Sandal Nyumbang $ 14 juta kanggo Mbukak maneh Perpustakaan Cabang Green Island

Pilih basa sampeyan
Yayasan Sandal Nyumbang $ 14 juta kanggo Mbukak maneh Perpustakaan Cabang Green Island
Yayasan Sandal

Sawise penutupan 9 taun amarga kahanan bobrok lan injeksi luwih saka $ 14 yuta saka Yayasan Sandal, Perpustakaan Cabang Pulo Green wis mbukak maneh lawang kanggo ngladeni para warga Hanover sisih kulon.

Perpustakaan iki wis dadi landmark komunitas ikonik sajrone 43 taun sadurunge ditutup, nyediakake program pelatihan literasi lan katrampilan, papan riset, akses menyang layanan Internet lan komputer. Panutupan taun 2011 nyebabake jurang sing signifikan ana ing komunitas sing dilayani fasilitase lan meksa warga supaya lelungan nganti 14 mil menyang perpustakaan tetanggan.

Wakil Ketua Sandal Resorts lan Presiden Yayasan Sandal, Adam Stewart, ujar nalika upacara pembukaan maneh sing dianakake ing dina Selasa, 23 Juni, ujar manawa perusahaan kasebut ora ragu-ragu kanggo mbantu mulihake fasilitas sing dheweke jarakake minangka 'jantung pembangunan komunitas '.

"Wis puluhan taun (perpustakaan) dadi pusat pendhidhikan warga sing luwih enom lan diwasa ing macem-macem komunitas. Iki wis dadi sumber nuduhake ilmu, saran sing dipercaya, pangembangan ekonomi, papan sing aman kanggo nyambungake karo kanca lan… genesis tonggak sejarah sing ngganti urip sing nggunakake layanane. ”

Pustaka, Presiden Yayasan Sandal terus, minangka "gerbang informasi sing nyambungake wong ing saindenging jagad lan minangka jembatan sing saling nyambungake warga. (Dheweke) tetep dadi layanan dhukungan penting kanggo anggota komunitas kanggo sinau babagan sejarah lan tradhisi sing unik lan ing wektu sing padha nemokake pangembangan global sing anyar lan nyenengake sing bakal mbentuk masa depan. "

Fasilitas sing diupdate kalebu ruangan komputer, ruang maca kanggo bocah cilik lan wong diwasa, pojokan kiddies, ruang dokumen, area kantor, dapur kanggo staf, lan kamar mandhi kanggo staf lan masarakat. Kabeh digawe supaya bisa diakses wong sing bisa nggunakake kursi roda utawa nyuda mobilitas.

Paul Lalor, Ketua Layanan Perpustakaan Jamaika ujar manawa mbukak maneh perpustakaan kasebut bakal menehi pengaruh gedhe marang masarakat Pulo Ijo lan masarakat sing luwih akeh.

"Pustaka duwe peran penting banget ing taraf sosial komunitas. Iki menehi kesempatan saben wong kanggo metu lan maca, ngakses internet gratis, lan uga papan perlindungan kanggo bocah-bocah sing mlebu lan bisa ngilangi buku kasebut. Yaiku sing diupayakake ing Layanan Perpustakaan Jamaika ing saindenging pulau kasebut lan amarga Yayasan Sandal, kita bisa nemokake lan mbukak lokasi liyane. ”

Ketua JLS ngarepake manawa fasilitas kasebut bakal digunakake kanthi aktif dening masarakat sekitar.

"Kaya kabeh perpustakaan, ana wong sing teka kanthi alasan sing beda-beda nanging dadi bagean utama ing komunitas. Iki nduweni peran penting ora mung ing sisi pendhidhikan nanging uga ing sisi sosial, muga-muga iki (perpustakaan) bakal bisa ndeleng akeh lalu lintas sajrone sawetara wulan ngarep lan muga-muga bakal pirang-pirang taun suwene. ” jare Lalor.

Lan nalika nuduhake rasa seneng nalika dibukak maneh fasilitas kasebut, Lorna Salmon, guru ing Sekolah Dasar Pulau Green, ujar manawa dheweke gumun.

"Kita wis suwe banget ndedonga kanggo wayahe iki lan kita ngurmati sumbangan iki. Kita duwe sawetara tantangan ing komunitas nalika perpustakaan ditutup. Bocah-bocah cilik ora bisa ngrampungake tugas amarga dheweke biasane teka nalika istirahat makan siang utawa dina Setu kanggo nggunakake sumber daya ing kene mula pancen angel banget. Kajaba iku, bocah-bocah sekolah menengah pertama sing duwe SBA lan CSEC, dheweke uga ditinggal ing internet kanthi ora ana internet ing omah. Kadhangkala dheweke kudu lelungan menyang perpustakaan paroki ing Lucea, nanging kanggo wong sing ora duwe sumber daya sing kudu dibayar. "

Lan Merlene Thompson umur sewidak telung taun, nyambut gawe dibukak maneh perpustakaan.

“Pancen apik kanggo masarakat. Bocah-bocah bisa sinau lan sinau. Anak-anakku teka ing kene lan putu-putuku bisa mrene, dadi apik kanggo masarakat. ”

Yayasan Sandals ngerti babagan kahanan masarakat Green Island sawise artikel pengamat Jamaika ing wulan Agustus 2018 lan miwiti diskusi lan rencana karo Layanan Perpustakaan Jamaika kanggo ngrenovasi lan nganyari struktur anyar kanthi fasilitas modern modern. Perpustakaan bakal nyedhiyakake macem-macem komunitas, kalebu Green Island, Cave Valley, Kendal, Orange Bay, Rock Spring, lan Cousins ​​Cove.

Warta liyane babagan Sandal.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.