Warta Breaking Travel Warta Breaking Malta News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Malta Ing jero banyu: Museum Virtual Pertama ing Mediterania

Malta Ing jero banyu: Museum Virtual Pertama ing Mediterania
LR - The Beaufighter; Senapan Ricasoli; kabeh gambar saka Universitas Malta / Underwater Malta

Malta bubar diluncurake Museum Virtual - Malta ing jero banyu, sing kaping pisanan ing Mediterania. Telung taun kepungkur, Museum Virtual iki minangka cara anyar lan inovatif kanggo para pamirso ngakses situs-situs arkeologi ing jero banyu ing Malta. Tujuane proyek kasebut yaiku supaya masarakat bisa ndeleng panorama jero banyu sing biasane mung bisa dideleng kanthi nyilem menyang Mediterania. Malta wis dianggep minangka salah sawijining situs nyilem paling dhuwur ing Dunia, lan diarep-arep Museum Virtual Underwater iki bakal narik luwih akeh para penyelam ing Malta.

Proyek Underwater Malta, sing nampilake 10 situs kanggo diwiwiti, kerja sama karo Otoritas Pariwisata Malta (MTA), Universitas Malta, lan Heritage Malta. Museum Virtual - Underwater Malta nggunakake model 3-D, video VR, lan fotografi, asil limang taun nglumpukake gambar lan data sing ngidini para penonton entuk pengalaman eksplorasi ing jero banyu.

Kedalaman situs kasebut diwiwiti saka 2 meter (udakara 7 kaki) nganti 110m. (udakara 361 kaki) Sanajan peluncuran awal nampilake 10 situs, luwih saka 10 situs bakal ditambahake ing pungkasan taun 2020 lan luwih akeh ing taun 2021. 10 situs saiki njelajah bangkai kapal, kacilakan pesawat, kapal selam, lan luwih akeh situs sing pas pesisir Malta. Situs sing ditampilake kalebu B24 Liberator, JU88, Fenician Shipwreck, HMS Stubborn, Victorian Guns, Xlighter 127, Beaufighter, Schnellboot S-31, Fairey Swordfish, lan HMS Maori.

Profesor Tim Gambin, saka Universitas Malta, nyathet "konsep Museum nyoroti pentinge warisan Malta sing mung bisa ditemokake ing jero banyu. Sing kita waca saiki mung pucuk gunung es. Ana riset intensif ing mburi proyek iki nggunakake macem-macem media lan teknologi kanggo mbukak 10 situs kanthi online saiki. ”

CEO Otoritas Pariwisata Malta Gavin Gulia nyathet manawa "iki minangka sing pertama, ora mung kanggo Malta, nanging kanggo kabeh wilayah Mediterania. Museum Virtual iki uga bakal nambah pariwisata selam. ” Gulia nyathet manawa ing taun 2019 ana luwih saka 100,000 turis sing ngunjungi Malta sing melu kegiatan nyilem. "Proyek Malta Underwater iki uga bakal nggawe warisan budaya Malta bisa diakses kabeh turis, ora mung para penyelam," tambah Gulia.

Langkah-langkah Keamanan kanggo Turis

Malta wis ngasilake brosur online, Malta, Sunny & Aman, sing negesake kabeh langkah-langkah keamanan lan prosedur sing ditindakake pamaréntah Malta kanggo kabeh hotel, bar, restoran, klub, pantai adhedhasar jarak lan tes sosial.

Pulo Malta sing cerah, ing tengah Segara Mediterania, dadi konsentrasi paling lengkap saka warisan sing dibangun kanthi utuh, kalebu kapadhetan paling dhuwur saka Situs Warisan Dunia UNESCO ing negara-negara ing endi wae. Valletta dibangun dening Knights of St. John sing bangga yaiku salah sawijining situs UNESCO lan dadi Ibukutha Budaya Eropa kanggo taun 2018. Patrimoni Malta ing watu kalebu arsitektur watu sing paling tuwa ing saindenging jagad, nganti salah sawijining Kekaisaran Inggris sing paling akeh sistem pertahanan sing kuat, lan kalebu campuran arsitektur domestik, religius lan militer sing sugih wiwit jaman kuno, abad pertengahan lan awal modern. Kanthi cuaca sing apik banget, pantai sing apik, urip wengi sing subur lan 7,000 taun sejarah sing nyenengake, ana akeh sing bisa dideleng lan dideleng. Kanggo informasi luwih lengkap babagan Malta, bukak www.visitmalta.com

Warta liyane babagan Malta.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.