24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Warta Breaking Travel angkara Iran Breaking News Israel Breaking News News Keslametan Warta Breaking Syria Pariwisata transportasi Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Iran ujar manawa jet tempur AS 'ngancam' pesawat penumpang Mahan Air

Iran nuduh jet tempur AS ing 'mbebayani' pesawat penumpang Mahan Air
Iran nuduh jet tempur AS ing 'mbebayani' pesawat penumpang Mahan Air
ditulis dening Harry S. Johnson
Media Iran negesake manawa jet tempur Angkatan Udara AS 'nyegat' Iran mahan Air pesawat penumpang sing mangkat saka Tehran menyang Beirut, nyebabake 'ciloko' kanggo sawetara penumpang. Sadurunge pejabat Iran nyalahake kedadeyan kasebut, sing kedadeyan ing Siria, ing pesawat militer Israel.

Mahan Air Flight 1152 ana ing wilayah udara Siria nglintasi perbatasan At-Tanf karo Irak nalika dicegat karo loro pejuang F-15. Jet sing nyedhak meksa supaya cepet ngganti dalan lan ketinggian, nyebabake sawetara cilaka ing antarane penumpang, wakil maskapai jarene.

Laporan awal saka saksi mata ing kapal kasebut ngandhani babagan pesawat Israel, lan diulang dening media internasional. Kapten Penerbangan 1152 banjur ngandhani agensi berita Iran Fars manawa pilot kasebut wis ngidentifikasi awake dhewe minangka Angkatan Udara AS sajrone kontak radio.

Duta Besar Iran kanggo Majid PBB Majid Takht-Ravanchi wis ngandhani Sekretaris Jenderal Antonio Guterres babagan kedadeyan kasebut, lan ngelingake yen "Republik Islam Iran bakal tanggung jawab Amerika Serikat" yen ana kacilakan nalika pesawat kasebut bali menyang Tehran, menyang juru bicara Kementerian Luar Negeri Iran Seyed Abbas Mousavi.

Kamis sore pesawat kasebut wis bali menyang Tehran kanthi aman, nanging paling ora ana telung penumpang ing pesawat sing cilaka ing kedadeyan kasebut.

Penyegat kasebut ditindakake ing cedhak persimpangan tapel wates At-Tanf karo Irak, miturut kantor berita SANA Suriah. AS wis nggawe basis militer ing wilayah kasebut.

Mahan Air minangka operator sipil Iran. Iki dilebokake ing dhaptar sanksi AS nglawan "proliferator senjata pemusnah massal lan panyengkuyunge" ing Desember 2019, kanggo ngeterake pasukan lan peralatan kanggo Korps Pengawal Revolusi Islam (IRGC).

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.