Warta Breaking Travel budaya News Romantis Pernikahan Bulan Madu Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking Ukraina Maneka Warta

5 Tradhisi sing Sampeyan Mung Bakal Deleng ing Pesta Ukraina

5 Tradhisi sing Sampeyan Mung Bakal Deleng ing Pesta Ukraina
Manten Ukranian
ditulis dening editor

Pernikahan Ukraina duwe adat istiadat sing unik lan asring dielingi nganti suwe. Ora kabeh penganten anyar nindakake upacara adat manten adat. Nanging Ukraina perkawinan tradhisi luwih umum nalika upacara bebrayan. Sawetara iku unik. Apa sampeyan nate ngunjungi pahargyan kaya iki? Yen ora, sampeyan kudu ndeleng kanthi mripat sampeyan dhewe.

Rapat para mudha

Wong tuwa nom-noman nemoni calon penganten anyar ing omah nggawa roti lan uyah. Iki minangka ritus berkah sajrone urip kulawarga sing dawa. Ana roti panganten khusus - korowai minangka roti sing dipanggang khusus, ing tengah uyah diwutahake. Uga dihiasi nganggo macem-macem pola lan ornamen. Korowai kudu nganggo kain khusus - rushnyk. Biasane putih lan dihias nganggo sulaman. Penganten anyar diwenehake dadi korowai lan bocah enom kudu ngilangi potongan kasebut. Ana tandha yen korowai luwih gedhe, wong kasebut bakal dadi kepala kulawarga. Sawise iku, calon penganten anyar kudu ngrasakake uyah, sing nglambangake dheweke siyap bisa bareng sanajan susah.

Nutupi sirahe

Iki minangka upacara sing nyenengake banget. Ing wektu sing padha, bojomu sing nembe digawe ngilangi kudung saka sirahe bocah wadon lan ibune dasi selendang tinimbang kudung. Iki nuduhake manawa dheweke wis dadi wanita sing wis bebrayan. Sawise, calon penganten putri kanthi alternatif ngundang salah sawijining kanca sing durung kawin kanggo dheweke lan nyoba nutupi dheweke. Ing wektu iki, bocah-bocah wadon sing isih ana ngubengi nari babak.

Sanalika kudung wis dicopot saka sirahe panganten, saiki wayahe mbuwang karangan panganten. Miturut legenda, sapa sing nyekel kembang bakal bebrayan taun ngarep.

Mindhah geni kulawarga

Wong tuwa calon penganten wadon ngresiki lilin lan ngombe geni kanggo calon penganten anyar. Paling asring, tamu lan sedulur dadi sakiwa tengene. Iki kabeh diiringi lagu, pamisahan wong tuwa, kadang pandonga. Nalika lilin panganten anyar diwiwiti, pidhato saka wong tuwa - dheweke lungguh ing meja, nanging lilin kasebut ngobong kabeh sore. Ora ana sing mateni lilin.

Tuku calon penganten wanita

Mbok salah sawijining upacara sing paling nyenengake. Wiwit calon penganten kudu turu ing omah sing beda-beda sadurunge pesta, umume penganten putri nginep ing omahe wong tuwa. Ana tamu saka panganten wanita, prameswari. Patut, tamu saka panganten lanang teka ing omahe. Sadurunge panganten lanang ndeleng panganten wanita, lan dheweke bakal ndhaptar registrasi perkawinan - dheweke bisa nebus calon penganten. Menawi mekaten, calon panganten wanita ora ngidini dheweke utawa penganten lanang mara ing lawang penganten wanita. Dheweke ngatur macem-macem tes lan nemokake tugas sing kudu dirampungake. yen panganten lanang ora ngatasi tugas kasebut - dheweke kudu mbayar. Bisa uga dhuwit, hadiah, lsp.

Sejatine, iki minangka pengalaman sing nyenengake lan lucu.

Rushnyk

Iki minangka salah sawijining atribut utama. Nindakake fungsi jimat. Paling asring digawe saka kain alami lan dihias nganggo sulaman tradisional. Suwe-suwe bocah wadon mau dhewe kudu nyulam. Iki minangka gaweyan sing dawa banget lan angel banget. Dheweke uga nglumpukake mas kawin, sing banjur bakal ditransfer menyang bojone utawa bojone sawise pesta.

Korowai kudu nyelehake ing rushnyk, dheweke kudu ana ing upacara perkawinan. Wong tuwa saka calon penganten anyar nyedhiyakake wong sing rame ing ngarepe kanggo nglindhungi bebrayan. Ana pratandha manawa sapa wae sing ndhisik langkah kasebut - bakal dadi sing utama ing kulawarga.

Wedding

Pengantenan Ukraina mesthi akeh lagu, tari, musik. Katon warna-warni banget. Paling asring, pesta kasebut berlangsung pirang-pirang dina. Biasane, ing dina kapindho, para tamu nglumpukake, ngrayakake lan nganakake upacara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.