Asosiasi Warta Breaking News Internasional Breaking News Afrika Selatan Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Pengaruh COVID-19 ing Afrika Kidul bakal mengaruhi kabeh ekonomi Afrika Selatan

Pilih basa sampeyan
Bank Pembangunan Afrika: Pengaruh COVID-19 ing Afrika Selatan bakal mengaruhi kabeh ekonomi Afrika Selatan
Pengaruh COVID-19 ing Afrika Kidul bakal mengaruhi kabeh ekonomi Afrika Selatan
ditulis dening Harry S. Johnson

Laporan nyaranake kabijakan inklusif, adhedhasar lan pro-miskin kanggo ngatasi ketimpangan lan nyuda tingkat kemiskinan; Pengaruh saka Covid-19 ing Afrika Selatan digambarake bakal mengaruhi ekonomi Afrika Kidul.

Tingkat kesiapan sing luwih dhuwur dibutuhake banget kanggo nyegah lan nyuda pandemi COVID-19 ing Afrika Kidul, kalebu sumber daya tambahan kanggo tes lan kanggo nyuda pengaruh tumrap rumah tangga lan ekonomi, Bank Pembangunan Afrika ujar ing Outlook Ekonomi Regional Afrika Selatan sing anyar.

Ing skenario kasus paling ala, tuwuh ing Afrika Kidul dadi -6.6% ing taun 2020 sadurunge pulih dadi 2.2% ing taun 2021.

Wutah diproyeksikan ing –4.9% ing kasus awal, utamane didorong dening resesi jero ing Afrika Selatan, amarga rega rega komoditas, langkah-langkah penahanan, prekara sing gegandhengan karo cuaca, lan masalah struktural sing ana gandhengane karo utilitas umum. Wutah wilayah kasebut diprakirake paling akeh kena pengaruh COVID-19.

Sadurunge COVID-19, ekonomi Afrika Kidul diproyeksikan pulih saka perkiraan pertumbuhan 0.7% ing taun 2019 dadi 2.1% ing taun 2020. Kaya kedadeyan historis, Afrika Selatan, ekonomi paling gedhe ing wilayah kasebut, diprakirake nyumbang rata-rata 60% output ekonomi regional ing taun 2020.

Sawise pecah COVID-19, ramalan pertumbuhan ekonomi mudhun 7 poin persentase saka proyeksi asli miturut skenario awal, lan 8.7 poin persentase ing skenario kasus paling ala.

Pengaruh COVID-19 ing Afrika Selatan diproyeksikan bakal mudhun nganti kabeh negara-negara Afrika Kidul.

Botswana, Eswatini, Lesotho lan Namibia dianggep luwih rentan tumrap kontraksi ing pertumbuhan ekonomi Afrika Selatan, dene penjualan gas lan listrik Mozambik bisa kena pengaruh banget. Kajaba iku, negara-negara sing ngandelake pariwisata, kayata Mauritius, bakal kena pengaruh banget.

Nanging, prospek langsung gumantung saka panyebaran kasus anyar. Afrika Selatan saiki dadi negara sing kena pengaruh kaping lima ing donya, kanthi kasus 400,000 sing dikonfirmasi.

Sektor layanan, sing nyumbang luwih saka 50% PDB ing umume ekonomi daerah, diprakirake kena pengaruh negatif saka pandemi kasebut, saya parah amarga larangan lelungan, uga gangguan transportasi, distribusi, hotel lan restoran, hiburan, ritel lan perdagangan.

Penganekaragaman ekonomi, sing ditandhani karo industrialisasi sing didhasarake komoditas, bakal mbantu ningkatake ketahanan wilayah kasebut nalika mudhun, ujare laporan kasebut.

Outlook ngenali kemiskinan lan ketimpangan minangka tantangan kembar sing mengaruhi wilayah Afrika Selatan lan njaluk kabijakan sing ditujokake kanggo nggawe pertumbuhan kalebu inklusif, adhedhasar luas lan pro-miskin yen tuwuh bisa ngatasi kaloro masalah kasebut.

Yen dibandhingake karo wilayah liyane ing Afrika, wilayah iki duwe tingkat pengangguran paling dhuwur, rata-rata 12.5% ing antarane taun 2011 lan 2019, banjur Afrika Utara rata-rata 11.8% sajrone periode sing padha.

Pengangguran bisa uga nambah, utamane ing sektor sing paling angel kayata pariwisata lan perhotelan, hiburan, ritel lan perdagangan lan pertanian, ing ngendi umume wong ing wilayah kasebut kerja.

Nambah daya saing lingkungan bisnis ing wilayah kasebut dadi penting. Wilayah Perdagangan Bebas Continental Afrika (AfCFTA) diprakirake nyedhiyakake kesempatan jangka menengah lan dawa kanggo pasar kanggo nuwuhake pertumbuhan ekonomi. Pasar intra-Afrika diarep-arep bisa nyuda sawetara efek negatif saka COVID-19.

Publikasi kasebut ngenali panyediaan, lan akses menyang, pendhidhikan lan katrampilan sing berkualitas minangka dhasar kemakmuran, martabat lan kesejahteraan kanggo individu, lan dadi tulang punggung ekonomi sing sukses. Kanggo entuk macem-macem ekonomi lan pangowahan struktural menyang sektor produktivitas tinggi, tenaga kerja sing luwih trampil lan luwih adaptasi perlu, direkomendasikan laporan kasebut.

Dirilis saben taun wiwit taun 2003, Outlook Ekonomi Afrika (AEO) nyedhiyakake bukti lan analitik sing paling anyar kanggo menehi informasi lan dhukungan marang para pengambil keputusan ing Afrika. Wiwit taun 2018, publikasi AEO wis dikoordinasi karo ngeculake limang Laporan Regional Economic Outlook (REO) kanggo Afrika Tengah, Wétan, Lor, Kidul lan Kulon.

"Laporan Outlook Regional Regional Afrika Selatan edisi kaping telu taun iki nawakake opsi sing kuat kanggo para produsen kebijakan ing tingkat nasional lan sub-regional kanggo ngadhepi tantangan pangembangan ekonomi berkelanjutan liwat pangembangan katrampilan kanggo masa depan tenaga kerja ing jaman pasca COVID-19 , ”Jarene Josephine Ngure, Direktur Jenderal Bank Pembangunan Afrika kanggo Afrika Kidul.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.