Ngilangi Warta Eropa Breaking News Swiss Warta Breaking Travel Breaking News US Jerman Breaking News Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga LGBTQ News wong Keslametan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Obat kanggo COVID-19? Napa angka pati kurang ing Jerman?

Pilih basa sampeyan
Napa angka kematian COVID-19 Jerman kurang? Ana tamba!
swisspolicy
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ora ana wong Amerika sing kudu mati ing COVID-19, pratelan dokter perawatan utama AS saka Houston, Texas. Rencana perawatan dheweke didhukung dening studi Swiss sing isih ana lan diterbitake dening  Riset Kebijakan Swiss. Sukses kasebut bisa didokumentasikan kanthi tingkat korban jiwa sing kurang ing Jerman.

Iki minangka kasunyatan sing sejatine, nanging Riset Kebijakan Swiss minangka "Institut" sing akeh kontroversi. Riset Kebijakan Swiss utawa Swiss Propaganda Research minangka situs web multi-basa sing diluncurake ing 2016, sing nggambarake awake dhewe minangka "klompok riset nirlaba independen sing nyelidiki propaganda geopolitik ing media Swiss lan internasional"

Ing April 20 eTurboNews rdilaporake babagan keprihatinan kasebut dening Profesor Swiss Vogt, Spesialis Bedah Vaskular jantung lan toraks sing nyoba nduduhake kegagalan nalika ndeleng virus kasebut. Penelitiane diterbitake dening lembaga sing padha.

Jerman wis apik karo COVID-19 dibandhingake karo negara liya ing wilayah kasebut, nanging sing nggumunake yaiku angka kematian sing cukup sithik. Amerika Serikat wis kaping 5 wong tiwas, Belgia meh kaping 8, lan Inggris kaping 7. Negara Bagian AS New York duwe 16 kali luwih akeh wong sing mati adhedhasar persentase populasi. Perbandingan iki per-centage adhedhasar 1 yuta pedunung, mula bisa dibandhingake.

Napa angka pati ing Jerman sithik dibandhingake karo wong liya?  eTurboNews diajak profesional medis ing Jerman sing melu perawatan Coronavirus. Dheweke ora pengin dijenengi, nanging ujar manawa ana sebabe. Dijaga minangka rahasia internal protokol perawatan ing Republik Federal Jerman katon beda banget karo wilayah liyane.

211,060 infeksi, 395 kasus anyar saiki, 9226 tiwas, kalebu loro liyane saiki. Iki kahanan COVID-19 ing Jerman. 2,518 Jerman saka 1 yuta sing kena virus, lan 110 saka sejuta tiwas.

Iki nomer sing sedhih, nanging dibandhingake karo tetanggan Belgia, 849 wong sajuta yuta tiwas kena infeksi 5,930. Inggris cacahing 680 korban jiwa ing yuta yuta kanthi 4,475 kena infeksi saka sajuta yuta.

Amerika Serikat saiki ngitung saben yuta kanggo 14,344 kasus kanthi 475 wong tiwas.

Protokol perawatan Jerman sing durung diterbitake uga disusul karo Dr. Stella, dokter perawatan utama ing Houston, Texas sing sekolah ing Nigeria. Dheweke negesake ing publik yen "Ora ana wong Amerika sing kudu mati" Dheweke nambah: "Ana obat kanggo COVID-19." eTurboNews wis ndeleng video kasebut kanthi pratelan kasebut. Iki dicopot dening Facebook lan YouTube amarga "nyebarake informasi sing ora cocog karo pedoman WHO."

Panaliten imunologis lan serologis nuduhake manawa umume wong ora ngalami gejala utawa mung gejala entheng nalika kena virus coronavirus anyar, dene sawetara wong bisa ngalami penyakit sing luwih jelas utawa kritis.

Adhedhasar bukti ilmiah sing kasedhiya lan pengalaman klinis saiki, Kolaborasi SPR nyaranake supaya dokter lan panguwasa mikirake protokol perawatan Covid-19 ing ngisor iki kanggo perawatan awal wong sing duwe risiko dhuwur utawa kena pajanan (waca referensi ing ngisor iki).

Adhedhasar protokol kasebut lan padha, dokter AS nglaporake 84% nyuda ing rawat inap ing rumah sakit, a 50% nyuda ing angka kematian ing antarane pasien sing wis rawat ing rumah sakit (yen dirawat luwih dhisik), lan nambah kondhisi pasien asring ing sawetara jam.

Informasi iki wis diterbitake ing Riset Kebijakan Swiss. Penting, supaya para pasien dijaluk takon menyang dhokter sadurunge nindakake protokol kasebut.

Protokol perawatan

  1. Seng (75mg nganti 100mg saben dina)
  2. Hydroxychloroquine (400mg saben dina)
  3. Quercetin (500mg nganti 1000mg saben dina)
  4. Azithromycin (nganti 500mg saben dina)
  5. Heparin (dosis biasa)

Komponen utama yaiku seng, sing nyegah kegiatan polimerase RNA saka coronavirus lan mblokir replikasi virus (pirsani referensi ing ngisor iki). Hydroxychloroquine lan quercetin dhukung panyerepan seng saka seng. Azithromycin ngalangi infeksi bakteri. Heparin nyegah trombosis lan emboli sing gegandhengan karo infeksi ing pasien sing beresiko.

cathetan: Quercetin bisa digunakake saliyane utawa minangka sulih saka HCQ. Contraindikasi kanggo HCQ (contone masalah favism utawa jantung) lan azithromycin kudu diamati.

Cathetan tambahan

The perawatan awal pasien sanalika gejala khas pisanan muncul lan sanajan tanpa tes PCR penting kanggo nyegah perkembangan penyakit. Seng, HCQ lan quercetin uga bisa digunakake prophylactically kanggo wong sing duwe resiko utawa kena pajanan (kayata kanggo petugas kesehatan).

Bentenipun, ngisolasi pasien beresiko tinggi sing kena infeksi ing omah lan tanpa perawatan awal nganti ngalami masalah pernapasan sing serius, kaya asring kedadeyan nalika ngunci, bisa uga mbebayani.

Asil negatif sing miturut omongane uwong utawa nyata karo hydroxychloroquine ing sawetara panliten didhasarake panggunaan telat (pasien perawatan intensif), dosis gedhe banget (nganti 2400mg saben dina), set data sing dimanipulasi (skandal Surgisphere), utawa ora digatekake kontraindikasi (contone, penyakit favisme utawa jantung).

Perawatan awal adhedhasar protokol ing ndhuwur kanggo eling rawat inap ing rumah sakit Yen rawat inap rawat inap dadi perlu, dokter ICU sing pengalaman nyaranake ngindhari ventilasi invasif (intubasi) yen bisa uga nggunakake terapi oksigen (HFNC).

Bisa dingerteni manawa protokol perawatan ing ndhuwur, sing gampang, aman lan murah, bisa ngasilake obat, vaksinasi, lan langkah-langkah liyane umume lungse.

latar mburi

Kasunyatan manawa HCQ efektif tumrap infeksi koronavirus SARS diadegaké ing taun 2005 sajrone epidemi SARS-1. Seng kasebut ngalangi replikasi coronavirus RNA ditemokake ing taun 2010 dening Ralph Baric, salah sawijining virologi SARS sing misuwur ing saindenging jagad. HCQ kasebut ndhukung panyerapan seluler seng ditemokake ing 2014 ing konteks riset kanker. Quercetin flavonoid uga ndhukung panyerapan seluler seng uga ditemokake ing 2014.

Cathetan Suku

Umum

seng

  1. Sinau: Pengaruh Garam Seng ing Replikasi Virus Syncytial Respiratory (Suara & Crowe, AAC, 2004)
  2. Sinau: Seng Ngalangi Kegiatan Polymerase RNA Coronavirus lan Arterivirus in vitro lan Seng Ionofor Mblokir Replikasi Virus Iki ing Budaya Sel (Velthuis et al, PLOS Path, 2010)
  3. Sinau: Seng kanggo adhem (Ulasan Sistematis Cochrane, 2013)
  4. Sinau: Hydroxychloroquine lan azithromycin plus seng vs hydroxychloroquine lan azithromycin: asil ing pasien COVID-19 ing rumah sakit (Carlucci dkk, MedRxiv, Mei 2020)
  5. reviewApa suplemen seng nambah khasiat klorikin / hidroksiokloroquin kanggo menang pertempuran nglawan COVID-19? (Derwand & Scholz, MH, 2020)
  6. review: Suplemen seng kanggo nambah asil perawatan ing antarane bocah sing didiagnosis kena infeksi pernafasan (WHO, Laporan Teknis, 2011)
  7. artikel: Apa Seng Lozenges Bisa Mbantu Infeksi Coronavirus? (Universitas McGill, Maret 2020)

Hydroxychloroquine

  1. Studi: Ringkesan luwih saka 50 studi HCQ internasional (C19Study.com)
  2. Sinau: Chloroquine minangka inhibitor kuat infeksi koronavirus SARS lan nyebar (Vincent et al., Jurnal Virologi, 2005)
  3. Sinau: Chloroquine Minangka Seng Ionofor (Xue et al, PLOS Siji, 2014)
  4. SinauDokter ngatasi pedoman perawatan kanggo coronavirus (Tinjauan Biomedis Korea, Februari 2020)
  5. Sinau: Konsensus ahli fosfat kloroquine kanggo perawatan radhang paru-paru coronavirus anyar (Komisi Kesehatan Guangdong, Februari 2020)
  6. Sinau: Efisiensi Klinis turunan Chloroquine ing Infeksi COVID-19: Analisis meta komparatif antara data Big lan dunia nyata (Yuta dkk, NMNI, Juni 2020)
  7. Sinau: Perawatan karo Hydroxychloroquine, Azithromycin, lan Gabungan ing Pasien sing dirawat ing rumah sakit COVID-19 (Arshad dkk, Int. Jurnal Infect. Penyakit-penyakit, Juli 2020)
  8. Sinau: Pasien COVID-19 - Perawatan Stratifikasi Dini kanthi Zinc Plus Hydroxychloroquine lan Azithromycin (Scholz dkk, Preprints, Juli 2020)
  9. Protokol: Penasihat babagan nggunakake HCQ minangka profilaksis kanggo infeksi SARS-CoV-2 (Dewan Peneliti Kedokteran India, Maret 2020)
  10. review: Kertas Putih ing Hydroxychloroquine (Dr. Simone Gold, AFD, Juli 2020)
  11. artikel: Tombol Ngalahake COVID-19 Wis Wis Ana. Kita Kudu Mulai Nggunakake. (Profesor Harvey A. Risch, Newsweek, Juli 2020)
  12. artikel: Nggunakake Hydroxychloroquine lan Obat-obatan Liyane Kanggo Ngatasi Pandemi (Sekolah Kedokteran Yale)
  13. artikel: Ilmuwan Maroko: Sukses Chloroquine Maroko Nuduhake Gagal Eropa (Warta Dunia Maroko, Juni 2020) Zemmouri yakin 78% kematian sing gegandhengan karo coronavirus Eropa bisa dihindari yen negara-negara Eropa nggambarake strategi kloroquine Maroko.
  14. artikel (IT): Covid: ora ana pasien sing tiwas, lan mung 5% sing kudu dirawat ing rumah sakit (Italia Oggi, Juni 2020) Dr. Cavanna ngobati virus sing kena pengaruh kanthi intervensi langsung lan ing omah.

Quercetin

  1. Sinau: Molekul cilik sing ngalangi mlebu sindrom koronavirus sindrom pernafasan akut menyang sel inang (Ling Yi dkk., Jurnal Virologi, 2004)
  2. Sinau: Kegiatan Seng Ionofor Quercetin lan Epigallocatechin-gallate: Saka Hepa 1-6 Sel menyang Model Liposome (Dabbagh dkk, JAFC, 2014)
  3. Sinau: Quercetin minangka Agen Antivirus Ngalangi Entri Virus Influenza (Wu et al, Virus, 2016)
  4. Sinau: Quercetin lan Vitamin C: Terapi Eksperimen, Sinergis kanggo Nyegah lan Pangobatan Penyakit Terkait SARS-CoV-2 (Biancatelli dkk, Ngarep. ing Immun., Juni 2020)
  5. Report: EVMS Protokol Manajemen Kovid-19 Manajemen Kritik (Paul Marik, MD, Juni 2020)

Heparin

  1. Komentar: Heparin serbaguna ing COVID ‐ 19 (Thachil, JTH, April 2020)
  2. Sinau: Perawatan Antikoagulan Digandhengake karo Mortalitas Nyuda Panyakit Coronavirus parah 2019 Pasien Coagulopathy (Tang et al, JTH, Mei 2020)
  3. Sinau: Temuan Autopsi lan Tromboembolisme vena ing Pasien Kanthi COVID-19 (Wichmann et al., Annals of Internal Medicine, Mei 2020)
  4. artikel: Pandhuan Antikoagulasi Muncul kanggo COVID-19 abot (Medpage Dina Iki)

warning: eTurboNews nampa sawetara peringatan supaya ora serius ing Institut Riset Swiss lan diarani palsu.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.