24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Brasil Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga LGBTQ News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Brasil, conto sing agawe agawe pariwisata lan COVID-19

Brasil-pariwisata-1
Brasil-pariwisata-1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Brasil nyathet jumlah infeksi lan kematian saben dina saka virus corona anyar ing dina Rebo, sing nyebabake korban tiwas luwih saka 90,000 wong.

Nganti saiki, Brasil nyathet 2,711,132 kasus lan 93,659 korban tiwas. 1,884,051 wong Brasil pulih, nanging 732,422 isih kasus aktif kanthi 8,318 dianggep serius. Ngonversi dadi 12,747 kasus saben yuta, dadi Amerika Serikat dadi 14,469 kasus. Ing Brasil 440 saka 1 yuta wong mati, ing Amerika Serikat, jumlah iki ana 478 jiwa.

Nomer Peru lan Chili malah luwih elek, nggawe Brasil dadi negara paling nomer paling katelu ing Amerika Selatan, utawa nomer 12 ing saindenging jagad. Amerika Serikat minangka negara nomer 10 paling parah.

Senadyan angka rekaman kasebut, pamrentah ngetokake keputusan mbukak maneh negara kasebut menyang pengunjung manca sing teka nganggo pesawat, mungkasi larangan lelungan suwene patang wulan kanthi harapan bisa urip maneh industri pariwisata sing rusak.

Brasil, sing wis kena luwih abot tinimbang negara liya kajaba Amerika Serikat ing pandemi kasebut. Masalah teknis bisa uga nyumbang kanggo tokoh saben dina sing dhuwur.

Menteri kesehatan ujar dina Selasa yen masalah karo sistem pelaporan online wis nyuda angka saka Sao Paulo, negara paling padhet ing Brasil, lan sing paling akeh kasus lan tiwas.

Nanging ing sawetara minggu kepungkur, jumlah kasus lan korban jiwa ing negara kasebut ana 212 yuta wong wis wangkal sanajan dina normal.

Pejabat menteri kesehatan nyebabake tes kasebut tambah akeh.

"Program pengujian ing Brasil wis akeh ngembangake ing sawetara minggu kepungkur. Iki minangka poin sing penting banget, "ujare Arnaldo Medeiros, sekretaris waspada kesehatan, ing sawijining konferensi.

Mbukak kanggo lelungan

Nanging pamrentah nambahake larangan sing gegandhengan karo virus corona tumrap para turis asing sing tekan daratan utawa segara suwene 30 dina, nanging ujar manawa larangan kasebut "ora bakal nglarang mlebu manca asing sing tekan udara."

Brasil nutup tapel wates udarane kanggo warga sing ora ana ing tanggal 30 Maret, nalika virus kasebut ngrusak Eropa lan Asia lan mung nyekel Amerika Selatan.

Saiki, Brasil dadi hotspot, tanpa pratandha kurva infeksi kasebut meh mudhun.

Industri pariwisata wis ilang meh 122 milyar real ($ 23.6 milyar) amarga pandemi, perkiraan Konfederasi Nasional Perdagangan Barang, Layanan, lan Pariwisata (CNC).

Minangka sakabehe, ekonomi Amerika Latin paling gedhe ngalami kontraksi 9.1 persen taun iki, miturut Dana Moneter Internasional.

Ninggalake kunci?

Masih bisa dingerteni pirang-pirang wong manca sing pengin teka.

Brasil kanthi rutin nyathet luwih saka 1,000 kematian sedina wiwit wulan Juli, lan luwih saka 30,000 kasus anyar sedina wiwit pertengahan Juni.

Pamrentahan Presiden Jair Bolsonaro ngupayakake nyegah wabah kasebut lan ngadhepi kritik amarga ngatasi krisis kasebut.

Pimpinan sisih tengen kasebut wis nguciwakake virus kasebut minangka "flu" lan nyerang langkah-langkah penguncian dening panguwasa negara lan lokal kanggo nahan, kanthi alesan kejatuhan ekonomi bisa uga luwih ala tinimbang penyakit kasebut.

Sanajan wis ngalami virus ing awal wulan iki, meksa dheweke kerja ing karantina ing istana presiden luwih saka rong minggu, Bolsonaro tetep ngasorake keruwetan pandemi kasebut.

Daripada lockdowns, Bolsonaro meksa nggunakake hidroksiokloroquin anti-malaria minangka cara kanggo nglawan virus kasebut.

Kaya Presiden AS Donald Trump, sing dikepengini, Bolsonaro nggunakake obat kasebut minangka obat kanggo virus, sanajan ana sawetara studi ilmiah sing ora duwe pengaruh tumrap COVID-19 lan bisa nyebabake efek samping serius.

Sawise dites positif kanggo virus kasebut, pimpinan Brasil kasebut nggunakake hidroksiokloroquin, kanthi rutin pamer kothak pil.

Bolsonaro saiki dadi menteri kesehatan nomer telu pandemi, sawijining jenderal tentara sing aktif tanpa pengalaman medis sadurunge.

Loro pendahulune menteri sementara kasebut, loro dhokter, banjur lunga sawise bentrok karo Bolsonaro, kalebu negesake menteri kesehatan nyaranake hidroksiokloroquin nglawan COVID-19.

Kangge, umume negara-negara wiwit santai langkah-langkah ing omah, disengkuyung karo kasunyatan manawa jumlah infeksi pungkasane tekan plato.

Nanging kurva infeksi Brasil wis rata banget ing kasus saben dinane, lan para ahli ngelingake manawa isih cepet-cepet metu saka kunci ing pirang-pirang panggonan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.