Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News Mbangun maneh tanggung jawab Warta Breaking Singapura Pariwisata Singapur Maneka Warta

Piranti pelacak elektronik bakal nyisakke sawetara pengunjung Singapura karantina COVID-19

Piranti pelacak elektronik bakal nyisakke sawetara pengunjung Singapura karantina COVID-19
Piranti pelacak elektronik bakal nyisakke sawetara pengunjung Singapura karantina COVID-19
ditulis dening Harry S. Johnson

Pejabat berwenang Singapura ngumumake manawa ora kabeh wong sing teka ing negara kutha kasebut kudu nganggo karantina ing fasilitas pamrentah Covid-19 wabah. Nanging, para pengunjung saka negara-negara tartamtu lan warga Singapura sing bali bakal diwenehake piranti ngawasi elektronik sing bakal menehi tandha panguwasa yen dheweke metu saka omah.

Pejabat pamrentah ujar manawa dheweke bakal nglacak wisatawan sing teka teka saka klompok negara tartamtu - kalebu warga lan warga negara - kanthi piranti ngawasi elektronik, wiwit tanggal 11 Agustus.

Pejabat berwenang nampilake pelacak kasebut minangka positif kanggo para plancong, amarga dheweke bakal ngidini panampa ngisolasi awake dhewe ing omah tinimbang nggunakake karantina ing fasilitas pamrentah. Rawuh sing anyar bakal diprentah supaya ngaktifake piranti kasebut ing omah, ing wektu kasebut diprogram kanggo menehi tandha marang panguwasa yen pangguna nyoba ninggalake utawa ngrusak piranti kasebut.

Ora jelas jinis piranti apa sing arep digunakake ing negara kutha, sanajan wara-wara kasebut nuduhake babagan sing luwih angel tinimbang gelang elektronik sing paling cilik sing dikirim Hong Kong ing wulan Maret lan Korea Selatan uga digunakake. Pejabat berwenang negesake manawa panampa mesthine nampa lan ngakoni kabar babagan piranti kasebut, tinimbang ing aplikasi smartphone sing disambung karo piranti kaya sing kedadeyan ing Seoul.

Nanging, negara bagian kutha kasebut ngupayakake manawa para panampa manawa piranti kasebut ora bakal nyimpen data pribadi lan ora duwe kemampuan kanggo ngrekam utawa nyimpen audio utawa video.

Singapura mung nglaporake 27 wong mateni virus corona, sanajan kasus kasebut wilangane - 53,051 nganti wingi, miturut Universitas Johns Hopkins - cukup dhuwur kanggo negara sing mung 5.1 yuta wong, nggambarake kuartal cedhak sing dipanggoni para pedunung.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.