24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airport Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Libanon News Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Nyerang serangan teror ing Libanon? Bandara Pelabuhan lan Beirut

Nyerang serangan teror ing Libanon: bandara Pelabuhan lan Beirut
bandarabei
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Serangan teror bisa kedadeyan ing Libanon. 

Bledosan gedhe banget nggegirake ibukota Libanon Beirut sing tatu sawetara wong lan nyebabake karusakan nyebar. Jeblugan kasebut katone dipusatake ing sacedhake plabuhan Beirut lan pecah jarak windows.

Pejabat Palang Merah Lebanon ujar manawa atusan korban korban bledosan Beirut, kalebu tiwas lan cilaka. Miturut AP, jumlahe tiwas ora dingerteni, nanging pirang-pirang jam mengko, ambulan isih nggawa korban sing tatu, lan pejabat ujar manawa rumah sakit Beirut wis kebak. Helikopter tentara nulungi perang geni sing rame ing pelabuhan.

Ana karusakan kacarita ing Beirut Bandara amarga bledosan sing kedadeyan ing pelabuhan.

Sumber bledosan kasebut dilaporake ana "kebakaran gedhe" ing gudang kanggo petasan cedhak  Beirutplabuhan.

Sumber ujar: Ora amarga ana unit panyimpenan kembang api. Ana 2 situs bom kapisah yaiku serangan menyang Libanon.

A tweet ujar: Nyuwun pandonga, supaya bledosan iki kedadeyan ing negara Libanon. Dheweke ujar manawa ana kapal uap sing njeblug lan akeh wong sing cilaka lan tiwas lan akeh omah sing rusak !!! Aku nangis! Nyuwun pandonga kanggo kita! Pancen gedhe tenan.

Tweet liyane ujar: Dhewe banget ngerti apa sebabe sing nyebabake bledosan gedhe, nanging nyawa warga sipil sing jelas ora ana sing ilang.

Abbas Ibrahim, kepala Keamanan Umum Libanon, marang media lokal manawa "bahan-bahan eksplosif" sing disita sadurunge wis disimpen ing situs kasebut.

https://twitter.com/i/status/1290674216623366144

https://twitter.com/i/status/1290675547127918593

Laporan AP, manawa Abbas Ibrahim, pangareping Keamanan Umum Lebanon, ujar manawa bisa uga disebabake bahan eksplosif sing disita saka kapal sawetara wektu kepungkur lan disimpen ing pelabuhan. Saluran televisi lokal LBC ujar manawa bahan kasebut natrium nitrat.

Pejabat pamrentah Israel ujar manawa Israel "ora ana gandhengane" karo jeblugan kasebut. Dheweke ujar kanthi anonim amarga dheweke ora sah ngrembug perkara kasebut karo media. Pejabat Israel biasane ora menehi komentar babagan "laporan asing."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.