Breaking News Afrika Selatan Warta Breaking Travel Kabar Olahraga News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Fasilitas Karantina Afrika Selatan Ora Ana Staf Kesehatan

Sawetara Fasilitas Karantina Afrika Selatan Ora Ana Staf Kesehatan
Fasilitas Karantina Afrika Selatan

Bubar ditemokake manawa Departemen Kesehatan Gauteng (GDoH) gagal nganyari kontrak karo LSM sing nyuplai staf medis - utamane perawat - luwih saka 40 sing dikelola pribadi Afrika Kidul fasilitas karantina ing Gauteng. GDoH kudu tanggung jawab kanggo mesthekake manawa staf keperawatan diwenehake menyang situs karantina sawise kontrak kasebut gagal dina Jumuah, 31 Juli 2020, nanging nganti saiki, iki durung kawujud ing sawijining situs.

Nanging, dina Jumuah, kabeh situs karantina sing dikelola pribadi ing propinsi kasebut nampa pesen saka GDoH Johan van Coller, sing ujar manawa "jam 16h00 ora bakal ana perawat ing situs karantina NDoH. Kontrak karo LSM sing nyuplai perawat rampung. Wenehi masalah karo NDoH (Departemen Kesehatan Nasional), Pak Khosa, lan Pak Mahlangu, amarga [kasunyatane] situs kasebut mbukak liwat NDoH dudu GDoH. ” Van Coller nglajengake njlentrehake manawa peranane yaiku nyedhiyakake statistik lan informasi menyang GDoH lan menyang NDoH, supaya ora melu pengadaan staf keperawatan.

Wiwit kuwi, ora ana personel medis sing kasedhiya ing situs karantina pribadi sing dikontrak dening NDoH lan GDoH. Kahanan kasebut dadi kuwatir banget kanggo sawetara fasilitas, dheweke nggunakake karyawan medis dhewe - perawat uga dokter - kanthi biaya R290,490 (US $ 16,728) kanggo 4 perawat saben 14 dina kanggo mesthekake yen perawatan medis bisa cocog diwenehake kanggo warga sing dijaga.

Iki cocog karo komunik sing diterbitake dening NDoH tanggal 22 Juli 2020, manawa warga negara sing wis mulih bisa ndhaptar karantina dhewe sadurunge bali menyang Afrika Selatan. Departemen uga menehi pilihan kanggo warga negara sing saiki wis ana ing fasilitas karantina lan sing memenuhi kriteria karantina mandiri ing omah. Formulir bisa didownload saka situs web lan dikirim menyang NDoH kanggo evaluasi.

Proses karantina mandhiri saiki diadhepi atusan aplikasi sing ngenteni persetujuan. Saliyane mundur, aplikasi katon ora dievaluasi kanthi padha. Sawetara pelamar sing sukses nampa email sing ditandatangani "Salam, Tim Karantina." Amarga iki dudu ing kepala surat NDoH utawa GDoH, pejabat kesehatan pelabuhan takon babagan keaslian email lan nolak pilihan karantina warga.

Aliansi Demokrat (DA) ngundang Departemen Kesehatan Nasional lan Gauteng kanggo nerangake masalah sing ana ing karantina wajib kanggo warga negara sing bali menyang Afrika Selatan.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.