24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Education Warta Pamrentah Investments News tanggung jawab Keslametan Pariwisata USA Breaking News Maneka Warta

Nevada nduwe Road To Recovery saka COVID-19

Nevada nduwe Road To Recovery saka COVID-19
nevada steve sisolak januari 2019
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dina Senen, Nevada nerbitake cara pemulihan.

Negara Bagian Nevada tetep ing tahap respons kanggo pandemi COVID-19 lan bakal digayuh ing mangsa ngarep. Kanggo sukses, Nevada wis nggawe model respons berkelanjutan, sing bakal ngidini Administrasi nggunakake kabeh aset negara lan kabupaten sing ana ing upaya tanggap lan pulih iki, nggedhekake konsistensi lan akuntabilitas, lan prioritas komunikasi data paling akurat ing Negara kasebut menyang publik lan kanggo pembuat keputusan. Iki minangka evolusi alamiah ing tanggepan Negara, lan sing ngakoni perlune reaksi sing disengaja lan bisa diprediksi kanggo krisis pandemi global sing terus berlanjut.

Rencana sing digambarake ing kene nyedhiyakake pertimbangan kasebut. Kaping pisanan, ngakoni maksud Gubernur kanggo nglindhungi kapasitas lan kemampuan penting kanggo ngatasi krisis iki lan uga nglindhungi populasi sing rentan. Kapindho, nyedhiyakake pendekatan terstruktur lan bisa diprediksi kanggo subdivisi politik ing Nevada kanggo ngerti kepiye pejabat Negara nerangake data tingkat kabupaten lan kanggo ndeleng langkah mitigasi sing bakal ditindakake kanggo nglindhungi kesehatan lan safety wong Nevadans. Lan nomer telu, nggawe badan koordinator lan garis wektu suwene taun kanggo mbiji data lan menehi watesan babagan pamrentah lokal.

Komponen pertama, metrik negara kritis sing kritis, ngidini Gubernur ngawasi unsur-unsur sing penting kanggo tanggapan Nevada kanthi umum. Iki minangka kapasitas utama, kayata amben rumah sakit, ventilator, lan akses menyang peralatan proteksi pribadi (PPE); kalebu ngawasi kabeh telung unsur kapasitas uji coba negara: koleksi spesimen, pengujian laboratorium, lan investigasi penyakit (investigasi kasus lan nelusuri kontak); lan metrik kasebut kalebu kemampuan Negara kanggo nyegah wabah yen kedadeyan lan kanggo nglindhungi populasi sing rentan. Metrik kasebut minangka indikator penting kanggo para pembuat keputusan ing saindenging Negara wiwit Gubernur ngumumake rencana awal, lan saiki isih kritis.

Komponen nomer loro, ngawasi kriteria kabupaten, nggawe inovasi utama sing bakal ngidini mitra negara bagian bisa nanggepi jangka panjang kanthi luwih apik. Wiwit wiwitan nanggepi Nevada kanggo pandemi iki, para pengambil keputusan ing saindenging negara gumantung karo data saben dinane. Nalika data kasebut wis saya suwe saya suwe, data kasebut ora mesthi bener lan saiki kaya tanggal rilis, mula ora mesthi nggambarake tren sing paling bisa dipercaya ing negara kita. Nevada bakal terus ngupayakake ngapikake sistem pelaporan lan nyaring data sing ana ing tangan, nanging cara paling apik kanggo nglajengake jangka panjang nglaporake data kunci.

Liwat rencana iki, kabupaten kabeh bakal kabiji miturut data sing padha, lan kabeh kanthi garis wektu sing ditambahi, kaya ing ngisor iki. Data kasebut bakal ditaksir miturut telung kriteria, Road to Recovery: Pindhah menyang Normal Anyar 2 | Kaca lan keputusan bakal dijupuk babagan tingkat mitigasi sing tambah, statis, utawa mudhun kanggo saben kabupaten adhedhasar lintasan keruwetan lan ekspos virus saiki. Adhasar metrik kritis negara sing wis kasebut ing ndhuwur, Gubernur uga bisa nemtokke utawa ngendhokke watesan tambahan ing macem-macem kasus.

Komponen pungkasan, komunikasi, koordinasi, lan kolaborasi sing terus-terusan ditujokake kanggo mesthekake yen rencana iki bisa ditindakake kanthi cara sing cocog karo kabutuhane negara. Iki nggawe agensi utama lan pimpinan ing tingkat Negara lan lokal lan menehi garis wektu kanggo nindakake rencana iki. Iki dimaksudake kanggo mesthekake yen upaya Negara terkoordinasi lan keputusan bakal disampekno karo kabar sadurunge lan input masyarakat.

Bebarengan, telung komponen rencana iki bakal mbantu Nevada supaya terus mekar lan ningkatake tanggapan sajrone jangka panjang. Iki bakal mesthekake yen gaweyan Nevada tetep didukung federal, dikelola negara, lan lokal ditindakake. Lan bakal njamin supaya kita terus nglindhungi kesehatan lan keamanan kabeh wong Nevad.

1: Metrik statewide kritis Ana sawetara metrik kritis sing nglacak sumber daya, upaya, lan populasi statewide, preduli negara kabupaten utawa suku apa sing bisa diarani omah. Yen ana risiko munggah sing nyebabake metrik kasebut ing Nevada, Gubernur bisa uga menehi arahan ing saindenging negara kanggo mesthekake layanan kritis kasebut tetep utuh.

Metrik kasebut minangka pandhuan kanggo upaya Nevada wiwit wiwitan tanggapan negara, lan kalebu:

Klik kene kanggo ngundhuh PDF nganggo dalan Nevada to Recovery

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.