24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika News Keslametan Warta Breaking Afrika Selatan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Dina Singa Donya: Ora ana alesan kanggo ngrayakake ing Afrika Selatan

"Serengeti Kidul Tanzania Kidul"
Singa ing Serengeti ing Tanzania Kidul
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dina Singa Sedunia (10 Agustus) ngrayakake salah sawijining spesies paling apik ing Afrika Selatan, nanging sanajan sithik angka singa liar, dheweke uga diancam dening perdagangan sing saya gedhe sing diwenehake dening Departemen Lingkungan, Kehutanan lan Perikanan (DEFF).

wiwit Laporan Cook industri mburu singa kaleng ing Afrika Selatan ing taun 1997, jumlah singa sing ditahan terus saya mundhak. Udakara 8 000 nganti 12 000 singa sing dikawinake dijaga ing luwih saka 360 fasilitas anakan singa ing saindenging negara. Akeh sing makaryakke miturut ijin kadaluwarsa nalika lagi ora tundhuk kanthi Undhang-undhang Perlindhungan Kewan (APA) utawa Peraturan Spesies sing Diancam utawa Dilindhungi (TOPS).

The Singa Getih dokumenter (2015) lan Game Ora Adil buku (2020) kalorone mbabarake kepiye fasilitas pemuliaan iki asring menehi prioritas bathi tinimbang kesejahteraan. Singa asring kekurangan syarat kesejahteraan sing paling dhasar, kayata panganan lan banyu sing cukup, papan urip sing cukup lan perawatan medis. Tanpa undang-undang utawa audit kesejahteraan sing cukup kanggo nanggung fasilitas, ora ana insentif kanggo njaga singa sing sehat, apamaneh yen regane ditemokake ing balung

"Kita butuh norma lan standar sing selaras karo APA lan sing cocog karo praktik kesejahteraan mutlak sing kasedhiya," ujare Douglas Wolhuter, Inspektur Senior Nasional lan Manajer Unit Perlindungan Margasatwa NSPCA.

iki fasilitas komersial singa pertanian kanggo taman petting lan Safari mlaku-mlaku sing dadi industri mburu kalengan (tawanan) lan perdagangan tulang. Wong liya nggawe inisiatif sukarela sing apike sing diarak minangka proyek konservasi utawa adol singa menyang perdagangan satwa liar sing sah.

Afrika Selatan wis ngekspor udakara 7 balung singa ing antarane taun 000-2008, umume menyang Asia Tenggara kanggo digunakake ing anggur balung macan palsu lan obat tradisional. DEFF nampa kuota ekspor CITES tahunan 17 balung singa ing 800. Nalika jumlah iki tambah dadi 2017 1 taun sabanjure, dikurangi dadi 500 balung ing taun 800 amarga Pengadilan sukses NSPCA, ing endi Hakim Kollapen mutusake manawa kabeh departemen pamrentah kanthi sah duwe kewajiban nimbang kesejahteraan kewan nalika ana kuota balung singa. Ora ana Kuota sing wis ditemtokake ing taun 2020 amarga kuota kanggo 2019/20 wis ditanggepi.

Wis macem-macem organisasi kesejahteraan kewan ndhesek DEFF supaya permanen nglarang ekspor kerangka singa, bagean lan turunan lan ngrusak stok. DEFF negesake kuota kasebut nduwe risiko kurang-moderat nanging ora ngrugekake singa-singa liar ing Afrika Selatan.

Bukti ditampilake mundhak ing panjaluk wiwit Afrika Selatan wiwit ngekspor balung singa, sing nyebabake insiden pemburuan ing Afrika Selatan lan negara tetanggan.

Singa tawanan luwih akeh tinimbang kira-kira 3 490 sing ditemokake ing alam bébas ing saindenging Afrika Selatan. Industri pemuliaan ora menehi kontribusi kanggo konservasi singa ing alam bébas. Ora ana singa singa sing dikembangke kanthi lengkap maneh ing alam liar.

Ing wulan Agustus 2018, sawise a Colloquium babagan Breeding Lion Captive kanggo Hunting ing Afrika Kidul, Parlemen mutusake manawa undang-undang kudu diluncurake kanthi tujuan kanggo mungkasi pemuliaan singa sing dikepung ing negara kasebut. Pungkasan 2019, Menteri Barbara Creecy nyipta Panel Tingkat Tinggi (HLP) kanggo mriksa kabijakan, undang-undang, lan manajemen ternak, berburu, perdagangan, lan penanganan Singa, gajah, badhak, lan macan tutul.

Tanggung jawab kanggo kesejahteraan satwa sing dicekel mandhiri saka DEFF lan Departemen Pertanian, Reformasi Tanah lan Pembangunan Pedesaan (DALRRD). Sabanjure, DALRRD menehi tanggung jawab marang pejabat provinsi, sing diwarisake menyang NSPCA. Nalika NSPCA nyoba ngetrapake peraturan kasebut liwat pamriksan nasional, sumber daya sing kurang sumber daya lan ora nampa dana pamrentah, dene Komisi Lotere Nasional mandheg dana dana kesejahteraan kewan ing 2017

"Ana luwih saka 8 000 fasilitas satwa ing Afrika Selatan. Cetha manawa tanpa dana kanggo ngamanake inspektur, kendaraan lan akomodasi, kita ing posisi sing ora aman. Kita butuh dhukungan saka masarakat kanggo mbedakake kewan ing Afrika Selatan, ”ujare Wolhuter.

Kanthi tanggal pungkasan November 2020 sing cedhak, HLP wis nampa kritik kuwat bias kanggo seneng kapentingan komersial, kanthi wujud peternak predator, pemburu piala, lan pendukung perdagangan satwa. Ora duwe perwakilan saka keamanan, perdagangan barang liar, ekologi, kesejahteraan kewan, epidemiologis, pengacara lingkungan lan perwakilan ekowisata.

Spesialis kesejahteraan satwa tunggal HLP, Karen Trendler, mundur amarga alasan pribadi lan Aadila Agjee, pengacara lingkungan, sing diangkat nanging ora nate ngawula, durung diganti.

Este Kotze, wakil CEO NSPCA, nolak janjian kasebut sawise diundang amarga laporan awal HLP wis dikirim. Audrey Delsink, saka divisi satwa Internasional Humane Society, uga nolak kanggo nyebutake ketidakseimbangan perwakilan sing seneng karo sing duwe kepentingan finansial langsung ing asil panel, kaya dene Pengacara Lingkungan Cormac Cullinan sing nyebutake "Miturut panemuku, istilah referensi lan komposisi panel ora nuduhake pendekatan sing padha lan nggawe panel kasebut kudu menehi saran sampeyan supaya luwih kuat nggunakake komersial bagean awak satwa lan satwa.

Nalika ora ana norma lan standar nasional kanggo manajemen, nangani, berkembang biak, mburu lan perdagangan satwa sing dadi tawanan, "NSPCA nggarap Memorandum Understanding karo DEFF kanggo ningkatake hubungan kerja lan supaya kesejahteraan satwa paling penting, ”Sambunge Wolhuter.

Nalika Undhang-undhang Peningkatan Kewan (AIA) diowahi wulan Mei 2019, ora ana pranata kanggo kesejahteraan babagan pemuliaan, njaga, transportasi lan nyembelih. Usulan amandemen kanggo Undhang-undhang Biodiversitas Manajemen Lingkungan Nasional (NEMBA) wis dijadwalake, nanging mung ngemot ketentuan sing mbisakake sing ngidini menteri ngatur kesejahteraan satwa. Aturan TOPS sing direvisi nunggu persetujuan pungkasan saka Dewan Provinsi Nasional ing Februari 2020. Wiwit DALRRD nyusun RUU Kesejahteraan Kewan sing anyar ing wulan November 2019 kanggo ngganti APA lan Undhang-undhang Kewan Performa, nunggu proses maju saka Departemen Perencanaan, ngawasi lan Evaluasi kanggo nindakake sing dibutuhake pambiji dampak sosial ekonomi.

The NSPCA ngirim pengajuan menyang Komite Penasihat HLP tanggal 15 Juni 2020. Komite Portofolio Lingkungan, Kehutanan lan Perikanan bakal nampa presentasi saka DEFF lan DALRRD babagan Undhang-undhang Kesejahteraan Margasatwa lan amandemen Undhang-undhang Keamanan Daging ing tanggal 25 Agustus 2020. Saiki kita ngenteni lan ndeleng.

Cuthbert Ncube saka Dewan Pariwisata Afrika negesake tanggung jawab industri pariwisata lan pariwisata nglindhungi singa lan satwa liyane.

Panganggit: Iga Motylska

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.