24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Kabar Olahraga Kabar Breaking Malaysia News Mbangun maneh Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Lali Pamulihan: Coronavirus bisa kena infeksi kaping 10 kaping

Lali pamulihan: Coronavirus bisa kena infeksi kaping 10 liyane
cov idmty
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Wis dingerteni lan dilaporake dening publikasi TravelNewsGroup ing wulan Mei lan meneng. Saiki ana ahli Malaysia sing muni lonceng kanthi weker:

Risiko kena infeksi COVID-19 bisa dadi 10 kali luwih dhuwur, miturut panliten sing dirilis dina iki ing Malaysia. Malaysia ndeteksi galur virus corona anyar sing nular kaping sepuluh luwih infeksi, ujare Dr. Noor Hisham bin Abdullah, ahli bedah endokrin Malaysia sing wis dadi Direktur Jenderal Kesehatan wiwit Maret 2013. Dheweke misuwur amarga main peran luar biasa lan penting nalika nuntun Malaysia kanggo nglawan pandemi COVID-19.

TravelWireNews wis nglaporake babagan galur COVID-19 ing Mei adhedhasar laporan dening Rusia Rusia. Laporan iki dipecat dening media barat.

The TravelWireNews (publikasi sadulur saka eTurboNews) dilaporake ing Mei 2020: Mei awal riset, sing ditindakake dening tim gabungan Amerika lan Inggris sing dipimpin dening Laboratorium Nasional Los Alamos. Diluncurake sadurunge review peer minangka 'peringatan dini' kanggo peneliti liyane. Kaya ngono, para ilmuwan sing nyinaoni coronavirus ing saindenging jagad bisa uga nganalisa urutan genetik saka galur sing luwih tuwa, mula penting banget supaya bisa kolaborasi karo tim iki kanggo njupuk informasi paling anyar. "Kita ora bisa buta mata nalika mindhah vaksin lan antibodi menyang tes klinis," ujare panulis utama Dr Bette Korber, sing misuwur amarga kerja ing HIV.

Amarga makalah kasebut durung ditinjau maneh, mula diterbitake kanthi online ing server BioRxiv. Nanging, reputasi ilmuwan sing ana gandhengane nuduhake manawa temuan kasebut apik lan kudu ditrapake kanthi serius - laporan kasebut umure 33 kaca, lan ora ngguyu. "Iki warta angel," ujare Korber babagan temuan kasebut.

Mutasi, sing sadurunge katon ing bagean liya ing donya lan diarani D614G, ditemokake paling ora telung saka 45 kasus ing kluster sing diwiwiti saka pamilik restoran sing bali saka India lan nglanggar karantina omah 14 dina. Wong kasebut wiwit dipenjara limang wulan penjara lan didenda. Galur kasebut uga ditemokake ing kluster liya sing nglibatake wong sing bali saka Filipina.

Ahli imunologi AS paling dhuwur Dr. Anthony Fauci saiki ujar manawa mutasi anyar bisa nyepetake panyebaran virus corona. Galur kasebut bisa uga ateges manawa ana kajian babagan vaksin bisa uga ora lengkap utawa ora efektif tumrap mutasi kasebut, ujare Direktur Jenderal Kesehatan Noor Hisham Abdullah.

"Mutasi D614G nggawe virus luwih nular. Iki bisa nyebar kanthi luwih cepet lan ngatasi sistem kesehatan yen ora dobel upaya kontrol, "ujare Dr. Edsel Salvana

Dr. Salvana minangka Direktur Institut Biologi Molekuler lan Bioteknologi ing Institut Kesehatan Nasional ing Universitas Filipina Manila, lan minangka Profesor Associate Klinis lan Koordinator Riset ing Bagéan Penyakit Menular ing Departemen Kedokteran ing Filipina Rumah Sakit Umum. Dheweke uga Profesor Tambahan kanggo Kesehatan Global ing Universitas Pittsburgh. Saiki dheweke dadi kepala subkomite HIV saka Masyarakat Mikrobiologi lan Penyakit Infeksi Filipina lan memimpin ngrumusake pedoman praktik klinis lokal kanggo perawatan infeksi oportunistik ing HIV. Dheweke uga dadi wakil lembaga ing Mekanisme Koordinasi Negara Dana Global.

The mutation has become the predominant variant in Europe and the U.S., with the World Health Organization saying there’s no evidence the strain leads to more severe disease. A paper published in Cell Press and used as a reference for a research paper by BestCustomWriting said the mutation is unlikely to have a major impact on the efficacy of vaccines currently being developed.

Tmutasi D614G ing SARS-CoV-2 kondhang mundhak dominasi saindenging jagad Mutasi iki ngganti asam amino ing posisi 614, saka D (asam aspartat) dadi G (glikin) - mula, D-614-G. D614 dhisikan saiki dadi varian G614. Pitakonane yaiku: Apa implikasi urip nyata apa sing ditindakake mutasi utawa varian G614 iki, babagan transmisi, keruwetan penyakit, perawatan, lan vaksin?

Ing panaliten Juli dicithak ing Cell, Dr. Bette Korber, ahli biologi komputasional, lan ahli genetika populasi, lan kanca ing Laboratorium Nasional Los Alamos nganalisa urutan SARS-CoV-2 saka 999 pasien ing Inggris. Asil nuduhake pasien sing kena infeksi varian G614 duwe viral load sing luwih dhuwur dibandhingake karo D614. Ing budaya sel manungsa ing sajian laboratorium, Korber et al. nuduhake yen varian G614 ditampilake tambah infektivitas tinimbang D614.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.