Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Warta Breaking Hong Kong Industri Hospitality Warta Industri Rapat News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Pamrentah Hong Kong njaluk tulung supaya para industri acara ngindhari badai COVID-19

Pamrentah Hong Kong njaluk tulung supaya para industri acara ngindhari badai COVID-19
Pamrentah Hong Kong njaluk tulung supaya para industri acara ngindhari badai COVID-19
ditulis dening Harry S. Johnson

The Asosiasi Industri Pameran & Konvensi Hong Kong (HKECIA) nampilake asil survey anggota paling anyar "Pengaruh COVID-19 menyang Pameran & Industri Konvensi Hong Kong" menyang perwakilan Biro Pembangunan Perdagangan lan Ekonomi, Wilayah Administrasi Khusus Hong Kong (HKSAR) tanggal 11 Agustus 2020 lan ndhesek otoritas kanggo nyedhiyakake dhukungan luwih akeh kanggo mbantu industri pameran lan konvensi Hong Kong nyingkirake badai COVID-19.

Ing rapat kasebut tanggal 11 Agustus 2020, Ketua sing mentas dipilih Mr Stuart Bailey lan pemegang kantor nerangake pejabat senior pemerintah babagan tantangan sing paling gedhe sing diadhepi industri kasebut lan njaluk pamrentah supaya menehi dhukungan finansial lan kebijakan langsung saliyane Konvensi lan Industri Pameran Skema Subsidi miturut Dana Anti-epidemi HKSAR.

91% responden survey negesake manawa Skema Subsidi kanthi komitmen HK $ 1,020 yuta kanggo peserta subsidi lan penyelenggara kegiatan konvensi lan pameran durung cukup. Bagéan saka Skema Subsidi menehi subsidi saka pamrentah pameran pribadi lan konvensi internasional sing dianakake ing Pusat Pameran lan Pameran Hong Kong lan AsiaWorld-Expo 100% saka sewa papan. Amarga gelombang COVID-19 kaping telu ing Hong Kong, ana penundaan utawa pembatalan pameran umum sing wiwitan dijadwalake kanggo musim panas iki lan dina wiwitan Skema Subsidi (wiwitane tanggal 24 Juli 2020) ditanggepi pamrentah HKSAR tanpa wiwitan anyar dina iki Ora ana penyelenggara acara sing nampa subsidi miturut Skema Subsidi.

Survei anggota HKECIA ditindakake tanggal 23 nganti 30 Juli 2020 ing antarane 115 anggota HKECIA. 59 anggota wis nanggapi lan ngrampungake survey, kanthi 31% minangka penyelenggara acara lan 69% non-penyelenggara. Mangkene sawetara temuan utama:

Kerugian bisnis:

- Saka 18 responden mung panata acara, 52 pameran lan konferensi wis dibatalake utawa ditundha lan acara kasebut diarepake bisa narik luwih saka 54,000 perusahaan sing nduduhake lan luwih saka 3.4 yuta pengunjung;
- 98% responden negesake manawa pengaruh COVID-19 ing bisnis kasebut abot utawa abot banget;
- 89% responden panitia lan 59% proyek sing ora teratur luwih saka 12 wulan supaya usahane pulih; lan
- Kabeh responden panitia nglaporake ilange bathi ing taun 2020 kanthi 36% wong sing ngasilake luwih saka HK $ 100 yuta ing taun 2020.

3 tantangan paling gedhe sing diadhepi anggota HKECIA:

- Kerugian sing ditindakake dening penundaan utawa pembatalan acara;
- Permintaan pasar sing luwih murah; lan
- Ketidakpastian amarga kabijakan pamrentah, kayata jarak adoh sosial, kontrol imigrasi, peraturan karantina wajib, lsp.

91% responden ngaku Skema Subsidi ora nyedhiyakake pitulung sing cukup kanggo perusahaane

- Mustahil kanggo para panitia maju karo rekrutmen pameran lan promosi pembeli ing luar negeri amarga ora yakin babagan pandemi lan watesan perjalanan; lan
- Ora mesthi dina wiwitan Skema bisa nyebabake kerugian finansial amarga sawetara panitia wis menehi diskon kanggo partisipasi peserta pameran.

Anggota HKECIA uga nyebutake liwat survey manawa dhukungan kebijakan pemerintah sing luwih penting penting kanggo kebangkitan industri. Sawetara saran yaiku:

- Ngleksanani keluwesan sing luwih gedhe kanggo peraturan karantina wajib sing dileksanakake marang para pelancong bisnis manca yen duwe dokumen kesehatan sing valid. Contone, yen lelungan ditrapake negatif kanggo COVID-19 sajrone 72 jam sadurunge pesawat menyang Hong Kong, dheweke bisa mlebu lan tetep ing HK suwene pitung dina tanpa karantina wajib.
- Nyepetake pambentukan "gelembung perjalanan" karo negara lan wilayah kanthi sawetara kasus COVID-19
- Suwene wektu Skema saka 12 nganti 24 wulan amarga sawetara penyelenggara nggambarake industri mbutuhake luwih saka 12 wulan supaya bisa pulih
- Amarga Skema kasebut ora ditrapake kanggo panyedhiya layanan sing gegandhengan karo pameran (non-penyelenggara) sing ora ngasilake penghasilan nganti acara diwiwiti maneh, pamrentah dijaluk nyedhiyakake dana dhukungan operasi bisnis khusus siji kanggo bisnis sing gegandhengan karo konvensi lan pameran (non -pengatur)
- Nyedhiyakake subsidi sewa kantor lan gudang
- Nindakake promosi agresif dening agensi pamrentah kanggo nyorot Hong Kong aman lan acara internasional minangka platform sing cocog kanggo perdagangan lan ijol-ijolan.

Ketua HKECIA, Stuart Bailey, ujar, "Mung ana papat pameran konsumen skala cilik sing digawe saka wulan Februari nganti Juli. Kabeh pameran lan konvensi liyane sing dijadwalake bakal ditindakake. Ora ana acara sing dianakake tegese ora ana dhuwit sing digawe dening pihak sing nglumpukake, papan, lan panyedhiya industri. Nanging, Skema Subsidi mung bisa mbantu sektor konvensi lan pameran yen wis bisa ditindakake supaya bisa diwiwiti maneh, sawijining titik sing durung bisa kita tekan. Kita ngajak pamrentah supaya menehi pitulung finansial kanthi cepet lan tambahan kanggo penyelenggara acara lan panyedhiya layanan sing gegandhengan karo acara.

"Kajaba saka pitulungan finansial kanthi cepet, kita golek kejelasan saka pamrentah babagan prekara sing matesi larangan perjalanan, lan nuntut transparansi sing luwih gedhe babagan tinjauan babagan pengaturan karantina wajib kanggo negara / wilayah sing duwe rekor sing apik nglawan pandemi kasebut." nambahake Pak Bailey.

Bailey negesake manawa industri pameran duwe peran penting kanggo ekonomi Hong Kong lan nyumbang keuntungan ekonomi sing signifikan kanggo Hong Kong kanthi ngasilake spin-off kanggo industri sing gegandhengan, kayata hotel, restoran, transportasi, ritel, lsp), nggawe akeh lapangan kerja lan kesempatan bisnis kanggo usaha cilik lan menengah, lan ningkatake citra lan reputasi internasional Hong Kong. Pameran kudu bali maneh kanggo ndhukung pemulihan perdagangan lan bisnis ing Hong Kong.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.