24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Antigua & Barbuda Breaking News Warta Breaking Bahama Warta Breaking Barbados Warta Breaking Travel Warta Breaking Grenada Warta Breaking Jamaika News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Warta Breaking Saint Lucia Pariwisata Perjalanan Plancongan | Tips Plancongan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Yayasan Sandal Nggawe Panen Banyu lan Sanitasi kanggo Sekolah

Yayasan Sandal Nggawe Panen Banyu lan Sanitasi kanggo Sekolah
Yayasan Sandal

Sadurunge wiwitan taun ajaran 2020/2021, kerja luwih maju kanggo ningkatake strategi manajemen kahanan garing lan nambah sistem sanitasi ing pitung sekolah sekolah dhasar lan bayi ing St. Ann, Hanover, St. James lan Westmoreland. Ing wulan Januari, sadurunge sadurunge Jamaika nyathet infeksi coronavirus pertama, National Education Trust, kanthi dhukungan saka Yayasan Sandal miwiti ngetrapake proyek "Panen Banyu lan Sanitasi kanggo Sekolah" minangka upaya kanggo nyuda kahanan kahanan garing, ngetrapake sistem panen banyu berkelanjutan, lan ningkatake fasilitas sanitasi kanggo luwih saka 200 bocah ing 4 paroki kasebut.

Aktivitas kasebut regane regane luwih saka $ 7 yuta lan bisa ditindakake kanthi kemitraan antarane Sandals Foundation lan Coca Cola.

Shirley Moncrieffe, Direktur Proyek Donor Pendidikan ing National Education Trust, ujar manawa program banyu lan sanitasi iku penting banget kanggo ningkatake kasunyatan sosial, ekonomi, lan kesehatan para siswa.

"Kurang banyu duwe pengaruh sing mbebayani tumrap kualitas urip kanggo bocah-bocah amarga ora mung nyebabake macem-macem penyakit, nanging nyumbang kanggo sanitasi lan kebersihan sing kurang lan nyebabake asil pendhidhikan."

Liwat proyek iki, Moncrieffe ujar, "Kita target supaya bocah-bocah umur 4 nganti 12 taun duwe akses menyang banyu sing ngombe kanthi aman, toilet lan fasilitas cuci tangan sing cukup, lan minimalake kena nyamuk lan penyakit."

Sekolah sing entuk mupangat yaiku Sekolah Dasar & Sekolah Kastil Cocoon uga Sekolah Dasar & Bayi Sukses ing Hanover, Sekolah Dasar & Sekolah Bayi Holly Hill, Sekolah Dasar & Sekolah Bayi ing Westmoreland, Sekolah Dasar Lime Hall & Sekolah Bayi ing St. Ann, lan Sekolah Dasar & Sekolah Bayi ing St. James. Sekolah kaping pitu bakal rampung ing minggu ngarep.

Saiki, nalika taun akademik pulau kasebut ngupayakake nerusake kasunyatan anyar sing ditandhani karo pandemi COVID-19 global, sistem banyu lan sanitasi berkelanjutan luwih dibutuhake.

Yayasan Sandal Nggawe Panen Banyu lan Sanitasi kanggo Sekolah

"Sistem kasebut bakal nglengkapi upaya guru lan wong tuwa sing terus maju kanggo nggawe kabiasaan sanitasi sing sehat ing antarane bocah-bocah," ujare Heidi Clarke, Direktur Eksekutif ing Sandals Foundation.

"Nalika bayi lan sekolah dhasar," lanjut Clarke, "minangka tahap kritis tumrap tuwuhing pribadi lan pendhidhikan bocah. Yayasan Sandals nduweni komitmen kanggo njamin supaya bocah-bocah ora ditolak wektu kelas amarga banyu ora kasedhiya, mula kanthi ngiyatake sumber daya eksternal sing diwenehake sajrone wektu sing penting iki, kita bisa mbantu supaya anak-anake tetep sehat lan nggawe dhasar sing kuwat. ing lintasan positif. "

Banyu lan Sanitasi Bersih uga Kesehatan lan Kesejahteraan sing apik nuduhake target nomer 6 lan 3 saka Gol Pembangunan Berkelanjutan sing dadi petanda asma lan mitra aktif ing Jamaica.

Eksekutif Sandals Foundation nampi program National Education Trust kanthi nyathet manawa "nalika Jamaika maju kanthi target nasional kanggo nggayuh Tujuan Pembangunan Berkelanjutan iki, penting kanggo kabeh pihak sing duwe kepentingan bisa nindakake apa sing bisa ditindakake kanggo ningkatake kesehatan lan kesejahteraan. saka kabeh wong lan kanggo nambah akses menyang banyu resik. "

Proyek Pemanenan Air & Sanitasi Trust Nasional kanggo Sekolah ngupayakake nginstal sistem ing 344 sekolah sing wis ditemtokake dening Menteri Pendidikan, Pemuda lan Informasi sing mbutuhake fasilitas panyimpenan banyu kanthi kritis.

Warta liyane saka Sandal

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.