Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Mali News Pariwisata Singapur Maneka Warta

Tembakan lan penangkapan: Pemberontakan militer saiki ditindakake ing Mali

Tembakan lan penangkapan: Pemberontakan militer saiki ditindakake ing Mali
ditulis dening Harry S. Johnson

Pemberontakan militer dilaporake isih ana ing Mali, amarga laporan pertempuran senjata ing pangkalan militer lan penangkapan politisi terkenal lan perwira militer sing dhuwur. Pemberontakan kasebut wiwit diwiwiti sawetara demonstrasi sing njaluk presiden mundur.

Wis ana sawetara laporan tembakan ing sawijining pangkalan ing Kati, cedhak ibukota Bamako, sing dadi lokasi wiwitan saka kudeta 2012. Posting media sosial nunjukake alangan tentara ing rute mlebu kutha kasebut.

Masih durung jelas babagan pira-pira militer sing wis mutini, sanajan sumber keamanan sing ora disebutake mung nyebutake: “Ya, mutiny. Militer wis nggunakake senjata. ”

Ana indikasi manawa mung sawetara anggota Garda Nasional sing cukup sithik, sing nesu amarga regejegan bayaran, sing terlibat ing pambrontakan kasebut. Ora ana konfirmasi resmi sapa sing nembak sapa.

Nanging, laporan sadurunge ujar manawa kepala staf Garda Nasional dicekel pasukan ing kutha garnisun lan sawetara gerai negesake manawa Menteri Ekonomi lan Keuangan Abdoualye Daffe diculik saka kantore esuk mau.

Sawetara agensi berita uga negesake manawa Menteri Luar Negeri lan juru bicara parlemen Malia uga dicekel kanthi kudeta.

Kantor penyiar Negara de Radiodiffusion-Télévision du Mali uga diarani dievakuasi ing tengah laporan kolom lapis baja sing mlebu ing wilayah kasebut kanggo ngumumake kudeta kanthi resmi, miturut DW.

Kedutaan Besar Norwegia lan Prancis wis ngelingake warga negara supaya papan perlindungan ing papan kasebut nganti kahanane dirampungake.

Kedutaan Besar wis dikabari babagan pemberontakan ing Angkatan Bersenjata lan pasukan arep menyang Bamako. Wong Norwegia kudu ati-ati lan luwih becik nginep ing omah nganti kahanane durung jelas, ”ujare kedutaan Norwegia nalika menehi tandha marang warga negarane.

Paling ora 14 wong tiwas ing demonstrasi anti-pamrentah sing njaluk mundur saka Presiden Ibrahim Boubacar Keita.

Ana kuatir yen ana kerusuhan bisa nyebabake serangan anyar saka militan jihad sing operasi ing wilayah kasebut, sing negesake wilayah sisih lor negara kasebut dadi duweke ing taun-taun pungkasan.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.