24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Warta Breaking Travel Industri Hospitality News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Singapur Maneka Warta

UNWTO: Tur maneh maneh turisme sing aman

UNWTO: Tur maneh maneh turisme sing aman
UNWTO: Tur maneh maneh turisme sing aman
ditulis dening Harry S. Johnson

Biaya watesan lelungan sing ditepungake kanggo nanggepi Covid-19 pandemi kasedhiya kanggo kabeh kanggo ndeleng.

Antarane Januari nganti Mei, tiba sing tiba lan cepet tekane wisatawan udakara $ 320 milyar. Iku kaping telu luwih gedhe tinimbang pengaruh Resesi Agung 2007-2009 ing sektor kita - lan iki mung kanggo limang wulan pertama taun iki.

Mbukak maneh wates pariwisata minangka lega kanggo jutaan wong sing gumantung karo sektor kita. Nanging iki ora cukup, utamane amarga ana woro-woro lan langkah-langkah pungkasan sing katon adoh lan adoh saka koordinasi internasional sing UNWTO wis nelpon wiwit pandemi kasebut njeblug.

Ing wektu sing durung mesthi, masarakat ing saindenging jagad butuh pesen sing kuwat, jelas lan konsisten. Sing ora dibutuhake yaiku langkah-langkah kebijakan sing ora nggatekake kasunyatan manawa kita mung kuwat lan bisa ngatasi tantangan sing diadhepi.

Sing duwe posisi kepemimpinan lan pengaruhe wis ngerti pentinge pariwisata kanggo proyek, ekonomi, lan mbangun kapercayan maneh. Iki mung langkah pisanan. Saiki, dheweke kudu ngupayakake supaya bisa lelungan maneh, ngetutake lan ngetrapake kabeh protokol sing dadi bagean saka kasunyatan anyar.

Kaya sing dicritakake UNWTO saka wiwitan krisis iki, pamrentah duwe kewajiban kanggo prioritas kesehatan warga. Nanging, dheweke uga duwe tanggung jawab nglindhungi bisnis lan mata pencaharian. Wis suwe banget, lan ing pirang-pirang panggonan, negesake pancen luwih fokus marang sing sadurunge. Lan saiki kita mbayar rega kasebut.

Ora kudu kaya ngene. Minangka sektor, pariwisata duwe sejarah adaptasi sing dawa lan nanggepi tantangan.

Ing pirang-pirang minggu kepungkur, pariwisata global nggawe cara kanggo nemokake lan ngetrapake solusi sing bakal mbantu kita adaptasi karo kasunyatan anyar nalika ngenteni vaksin sing bisa isih pirang-pirang wulan. Tes sing cepet nanging ketat ing plabuhan lan bandara, lan nglacak lan nglacak aplikasi duweni potensi kanggo nyurung pariwisata maneh kanthi aman, kabeh mau adhedhasar kurva pembelajaran prilaku individu lan masarakat sajrone wulan-wulan kepungkur sing angel.

Solusi kasebut kudu dianut kabeh, ora mung kanthi ati-ati. Kanggo nundha bakal dadi bencana lan mbebasake kabeh kemajuan sing wis digawe kanggo nggawe pariwisata minangka pilar pembangunan berkelanjutan lan kalebu.

Kajaba iku, bakal dadi anggota masyarakat sing paling rentan sing bakal paling angel amarga sing paling ora ana pengaruh saka ekonomi lan konsekuensi sosial amarga pariwara tetep mandhegani.

Tumindak sepihak sing katon cendhak bakal nyebabake akibate sing gedhe ing jangka panjang. Umume, masarakat wis ngerti prilaku kanthi tanggung jawab. Bisnis lan layanan wis nyedhiyakake protokol lan adaptasi karo operasine. Saiki wis wayahe wong sing njupuk keputusan politik nutup kesenjangan, supaya kita kabeh bisa maju bareng.

Sekretaris Jenderal UNWTO
Zurab Pololikashvili

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.