24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Hak-hak manungsa Warta Breaking Selandia Anyar News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Pengadilan Selandia Anyar mrentah kunci COVID-19 negara kasebut ilegal

Pengadilan Selandia Anyar mutusake tumindak kunci nasional COVID-19 ilegal
Pengadilan Selandia Anyar mutusake tumindak kunci nasional COVID-19 ilegal
ditulis dening Harry S. Johnson

Pengadilan Tinggi Selandia Baru mutusake manawa negara kasebut Covid-19 pesenan ing omah, kanthi ancaman ukuman, wiwit tanggal 26 Maret nganti 3 April ora sah amarga nglanggar hak lan kebebasan masarakat tanpa dhasar legal.

Pengacara Andrew Borrowdale ngluncurake tuntutan ukum marang pamrentah ing wulan Juli, kanthi pratelan manawa penguncian COVID-19 kaping pisanan ing Selandia Baru ora sah lan nglanggar kebebasan sipil.

Panel saka telung hakim ngeculake sawetara keluhan sing ana gandhengane, nanging ngakoni manawa pihak berwenang kudu nulis perintah kasebut dadi undang-undang sadurunge nggunakake ancaman penahanan polisi supaya wong-wong mau tetep ana ing jero.

"Nalika ora ana pitakonan manawa persyaratan kasebut minangka tanggepan sing perlu, wajar lan proporsional kanggo krisis Covid-19 nalika semana, persyaratan kasebut ora diwenehake dening ukum lan mulane bertentangan karo bagean 5 Undhang-undhang Hak RUU Selandia Baru, ”Keputusan kasebut diwaca.

Panel kasebut nambahake manawa kunci penguncian awal nyuda "hak-hak lan kabebasan-kabebasan tartamtu sing ditegesake dening Undhang-undhang Hak RUU Selandia Baru 1990" kalebu, nanging ora diwatesi, "kebebasan gerakan, rapat lan asosiasi sing tentrem."

Perdana Menteri Jacinda Ardern mrentah warga kasebut tetep ing omah tanggal 23 Maret, nanging undang-undang kasebut dilaporake ora ditulis dadi hukum nganti tanggal 3 April.

Jaksa Agung David Parker nyoba nyepelekake pinunjul saka keputusan kasebut, kanthi ujar: "Kita mesthi mikir manawa kita tumindak sah kabeh."

Nanging, senadyan upaya Parker lan Ardern kanggo menehi prilaku wani, kahanan kasebut bisa uga nyebabake masalah, amarga ana sing dicekel utawa ditahan wiwit tanggal 26 Maret nganti 3 April minangka asil saka perintah kunci sing bisa nggawe pratelan.

"Malah penangkapan sawise 3 April bakal ora cocog," tulis Profesor Hukum Universitas Auckland, Kris Gledhill, ing Mei.

Kangge, Selandia Baru nundha pemilihan umum, nglampahi undang-undang sing ngidini telusuran properti tanpa wates karo polisi, lan Perdana Menteri Ardern ujar kanthi terang-terangan manawa masarakat bakal kepeksa tetep tanpa wates ing "hotel isolasi" sing dijaga militer kajaba dheweke setuju karo COVID- 19 tes.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.