Breaking News Indonesia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Indonesia ngumumake rencana kanggo ngembangake industri pariwisata medis

Pilih basa sampeyan
Indonesia ngumumake rencana kanggo ngembangake industri pariwisata medis
Indonesia ngumumake rencana kanggo ngembangake industri pariwisata medis
ditulis dening Harry S. Johnson

Ing upaya nggawe sumber penghasilan nasional anyar lan kanggo ngirim perawatan medis kanthi wargane, pamrentah Indonesia nganggep nggawe industri pariwisata medis nasional.

Miturut pejabat pamrentah, 600,000 wong Indonesia njaluk perawatan medis ing jaban rangkah - sing paling umum ing saindenging jagad, amarga pasien umume seneng perawatan kesehatan ing jaban rangkah, amarga nyebutake layanan medis domestik sing kurang pas kanggo ngobati penyakit tartamtu.

Juru bicara Menteri Koordinasi Maritim dan Menteri Investasi Jodi Mahardi ujar manawa ngembangake sektor 'pariwisata medis' Indonesia duweni potensi bisa nambah kamardikan medis negara kasebut.

Dheweke terus ujar manawa pangembangan pariwisata medis ing Indonesia ora mung bisa ditindakake, nanging uga nguntungake amarga mundhak akeh turis medis ing saindenging jagad.

Para tangga teparo ing Asia Tenggara ing Indonesia, kayata Thailand, Singapura lan Malaysia, wis nggawe pariwisata medis ing negarane masing-masing.

Contone, Thailand, nyathet total 2.29 yuta turis medis lan US $ 6.9 milyar minangka penghasilan saka sektor kasebut ing taun 2016, ujare Jodi.

Pariwisata medis, ujare, uga bisa dadi katalis kanggo nggawe lapangan kerja lan ekonomi sing luwih macem ing negara kasebut.

Kanthi tujuan kasebut, pamrentah wis ngrancang rencana kanggo nggawe rumah sakit internasional sing dikelola karo profesional kesehatan sing wis terlatih saka negara liya, kanthi kolaborasi karo departemen lan organisasi negara sing gegandhengan, kayata Asosiasi Dokter Indonesia (IDI).

"Dokter sing bakal digawa menyang Indonesia mung bakal dadi spesialis manawa negara kasebut isih kurang. Dheweke bakal kerja bareng karo dokter lokal, ”jarene Jodi.

"Kanthi mangkene, warga Indonesia bakal bisa njaluk perawatan medis sing luwih apik lan turis asing bakal teka ing negara kasebut kanggo perawatan."

Rencana kanggo ngembangake pariwisata medis ing negara kasebut wis pirang-pirang taun kepungkur.

Ing 2017, Menteri Pariwisata lan Kementerian Kesehatan nandatangani nota pangerten babagan pangembangan pariwisata medis lan kesehatan, sing diarani minangka unggulan pariwisata khusus minat.

Indonesia dadi salah sawijining kontributor pariwisata medis paling gedhe ing negara-negara tanggane. Miturut Institut Penelitian CIMB ASEAN, warga Indonesia ngentekake udakara $ 11.5 milyar saben taun kanggo perawatan kesehatan ing luar negeri, umume ing Malaysia.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.