Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Keslametan Warta Breaking Sudan Kidul Pariwisata transportasi Singapur Maneka Warta

Paling ora nem wong tiwas nalika pesawat mabur awis ing Sudan Kidul

Paling ora nem wong tiwas nalika pesawat mabur awis ing Sudan Kidul
Paling ora nem wong tiwas nalika pesawat mabur awis ing Sudan Kidul
ditulis dening Harry S. Johnson

Pesawat Antonov An-26 sing nggawa awis lan panganan menyang kutha Aweil ing sisih lor-kulon Sudan Kidul wis ambruk sawise landhesan saka bandara ing ibukota Juba.

Video lan foto sing nyebar ing media sosial nuduhake kumelun sing munggah saka potongan pesawat sing nyebar ing situs kacilakan kasebut. Seksi uga nglaporake ndeleng sawetara mayat.

Direktur Bandara Juba Kur Kuol Ajieu ngandhani Anadolu manawa ana wolung wong ing pesawat kasebut, nanging dheweke durung duwe informasi babagan korban korban kasebut. Para saksi ujar manawa dheweke ndeleng enem mayit, lan siji wong digawa menyang rumah sakit. Sementara, laporan liyane ujar manawa umume 17 wong tiwas.

Aijeu ujar manawa pesawat kasebut nggawa sepeda motor lan panganan, uga dhuwit kanggo mbayar gaji pegawai LSM. Situs web Aviation Herald uga nglaporake manawa pesawat kasebut diisi awis sing dienggo kanggo "upah." Sawijining saksi marang media yen wong-wong sing ana ing lemah padha kesusu golek dhuwit sing kasebar ing reruntuhan kasebut.

Ing 2017, pesawat penumpang An-26 sing teka saka Juba terbakar sawise mlebu ing kutha Wau lan, sanajan pesawat kasebut rusak kabeh, kabeh 45 wong ing kapal kasebut diselamatkan. Kejadian sing luwih tragis kedadeyan ing 2015, nalika pesawat kargo An-12 nabrak sakcepete sawise mangkat saka Juba, lan tiwas 37 wong.

#bajangbali

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.