Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Namibia Breaking News News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Namibia mbukak maneh kanggo turis internasional

Namibia mbukak maneh kanggo turis internasional
Namibia mbukak maneh kanggo turis internasional
ditulis dening Harry S. Johnson

Wiwit 01 September 2020, Namibia mbukak maneh Bandara Internasional Hosea menyang turis internasional. Iki minangka inisiatif sing ditarget kanggo para turis lan bakal ditinjau saben minggu lan diowahi yen perlu.

Kabeh pengunjung kudu netepi peraturan keamanan lan kesehatan saiki miturut Covid-19

Negara Darurat. Aturan bisa dipikolehi ing www.namibiatourism.com.na

DEFINITIONS

'akomodasi ”tegese fasilitas kanggo nginep sewengi lan layanan sing umume digandhengake, kalebu fasilitas sing disedhiyakake ing papan sing diidini kemah ing kafilah, tenda utawa piranti sing padha.

"Pendhudhukan akomodasi" tegese papan utawa ing endi bisnis nyediakake akomodasi utawa tanpa dhaharan sing ora dibayar karo turis sing arep ditindakake.

turis "tegese sapa wae sing lelungan menyang tujuan sing adoh saka papan dununge normal kanggo tujuan rekreasi utawa bisnis.

"Industri pariwisata" tegese bisnis, perusahaan lan kegiatan sing nyedhiyakake layanan lan fasilitas lan nyedhiyakake, narik lan nyukupi kabutuhan turis internasional lan domestik.

I.Kebutuhan Entri

Entuk mlebu ing negara kasebut mung bakal diidini liwat Bandara Internasional Hosea Kutako wiwit 01 September 2020.

Kabeh turis sing teka kudu duwe asil PCR sing negatif ora luwih saka 72 jam sadurunge mlebu supaya ora bisa mlebu ing wilayah Namibia.

Turis kudu ngrampungake kuesioner epidemiologis kanggo diajukake bebarengan karo rencana perjalanan lengkap menyang staf kesehatan ing lapangan ing bandara. Formulir bisa dipikolehi ing www.namibiatourism.com.na

Turis kudu duwe asuransi lelungan sing nutupi perawatan medis utawa hotel sing ora dikarepake.

  1. Syarat kanggo Panyedhiya Layanan Industri Pariwisata Lokal

Kabeh perusahaan pariwisata lan perhotelan, fasilitas lan perusahaan kudu mirsani protokol kesehatan lan keamanan umum kaya sing ditemtokake dening Menteri Kesehatan lan Layanan Sosial (MoHSS).

Kanggo njamin pengalaman sing aman kanggo turis, protokol Covid-19 sing rinci kanggo kabeh operasi ing sektor pariwisata digawe dening regulator industri Pariwisata Namibia lan bisa dipikolehi ing www.namibiatourism.com.na

Perusahaan, fasilitas, lan usaha pariwisata lan perhotelan kudu sadurunge nampa tamu entuk lisensi / ijin sertifikasi kesehatan kanggo netepi protokol inisiatif kebangkitan pariwisata internasional. Formulir aplikasi bisa dipikolehi ing www.namibiatourism.com.na

Kudu ndhaptar lan duwe lisensi operasi Papan Pariwisata Namibia (NTB) utawa sertifikat registrasi.

Ora ana fasilitas liyane kajaba papan pariwisata Namibia sing wis ana papan pariwisata sing diidini utawa bakal diijinake kanggo sertifikasi kanggo tujuan ngasingake turis / wisatawan miturut inisiatif iki. Gagal tundhuk karo ketentuan iki bakal dadi pelanggaran pidana lan bisa dihukum miturut peraturan sing wis ditemtokake miturut Negara Darurat.

Kabeh pendhudhukan pariwisata lan fasilitas sing digunakake kanggo bisnis pariwisata kudu luwih tundhuk karo pratelan ing ngisor iki:

  • Nuduhake lan menehi sensitivitas pedoman kesehatan lan safety kanggo tamu lan karyawan / staf; nyedhiyakake pelatihan staf babagan praktik higienis langkah-langkah kesehatan kanggo nyegah, ngatur lan mitigasi panyebaran COVID-19; nyedhiyakake staf garis depan lan kantor kanthi pandhuan lan prosedur operasi sing ningkatake langkah-langkah kesehatan lan keamanan kanggo nyegah panyebaran COVID- 19; nyedhiyakake peralatan tamu kanggo tamu lan tamu; sanitasi; ngetrapake panggunaan peralatan protèktif, syarat jarak adoh sosial lan nelusuri kontak:
  • entuk lan bareng karo MoHSS, ing endi deklarasi riwayat lelungan lan tamu babagan riwayat lelungan lan tamu; lan kerja sama karo regulator lan pamrentah nasional kanggo mesthekake manajemen tamu internal lan lintas wates sing aman selaras karo protokol lokal lan internasional.
  1. Syarat kanggo Airlines

Maskapai kudu tundhuk karo standar penerbangan internasional kaya sing diwenehake dening IATA (Asosiasi Lalu Lintas Udara Internasional) tumindak kesehatan lan keamanan koval-19.

Maskapai kudu nggawe manawa para pelancong sing mlebu Namibia duwe tes PCR sing valid sing diterbitake dening pusat uji coba berakreditasi ing negara asal saka lelungan kasebut.

Mesthekake kabeh penumpang duwe asil tes PCR sing ora luwih saka 72 jam. Penumpang kanthi tes IPCR sing umure luwih saka 72 jam utawa tanpa tes, bakal dibalekake biaya maskapai.

Penumpang kudu dipindai lan diayahi suhu sadurunge mlebu lan sing duwe suhu luwih saka 38 oc kudu ngliwati penilaian lan tes sing dibutuhake kanggo Covid19 sadurunge diidini.

  1. Tes / Screening nalika Rawuh

Kabeh penumpang internasional sing teka ing Namibia bakal ngalami skrining suhu.

Pelancong simtomatik kanthi suhu awak padha utawa luwih saka 38 o c bakal dites kanggo Covid-19 ing bandara. Saliyane level suhu iki, yen lelungan watuk, ambegan ambegan, kangelan ambegan, sakit tenggorokan lan sirah - bakal diisolasi ing fasilitas tartamtu sing ditetepake MoHSS nganti asile siyap.

Pelancong sing nyedhiyakake PCR sing valid lan negatif lan tundhuk marang syarat mlebu bakal diidini pindhah menyang fasilitas wisata sing wis disertifikasi suwene tanggal 7 dina.

  1. Transfer saka Bandara menyang Akomodasi Turis

Turis kudu pindhah saka Bandara langsung menyang pesenan sing kapisan.

Ora diidini sewengi utawa mampir ing akomodasi / fasilitas sing ora disertifikasi kesehatan.

  1. Syarat Rahasia

Kabeh wong sing plancong kudu tetep nginep suwene 7 dina ing fasilitas turis utawa akomodasi turis pertama sing kudu didaftarkan karo NTB lan sertifikasi kesehatan dening MoHSS

Kabeh wisatawan sing mlebu Namibia bakal dites kanggo Covid -19 ing dina 5 dina suwene ing fasilitas turis sing pertama. Asil Tes bakal diwenehake dina 7 sawise turis diidini nerusake itinerary yen asil negatif. Yen asile positif, turis kasebut bakal digawa menyang fasilitas isolasi.

Tes bakal ditindakake dening panyedhiya layanan kesehatan ing papan wisata.

Turis bisa nindakake lan nikmati kabeh produk turis lan kegiatan turis sing ditawakake ing papan panggonane lan bisa uga ora ninggalake papan kasebut nganti sawise 7th dina.

Pelancong sing mlebu ing negara kasebut kudu ngerti kemungkinan ana risiko kesehatan sing disebabake kovid-19 lan kudu tundhuk karo langkah-langkah skrining tambahan sing ditindakake ing papan kunjungan.

Pelanggaran protokol pengasingan 7 dina minangka pelanggaran sing bisa dihukum miturut peraturan sing wis ditemtokake miturut Negara Darurat.

  1. Nglacak lan Manajemen Kasus

Kanggo ngreksa kesehatan turis lan tumindak sing tepat wektu yen ana deteksi Covid-19, wajib yen turis kudu entuk nomer seluler lokal lan bisa dipikolehi kapan wae ing Namibia.

Pelancong sing asil tes sawise 7 dina metu positif bakal dipindhah menyang fasilitas isolasi Pamrentah kanggo perawatan kanthi biaya lan bisa diatur miturut Pedoman Manajemen Kasus Nasional.

  1. Kebutuhan Visa

Kabeh lelungan kudu netepi syarat visa sing ana ing negara kasebut.

Pelancong saka negara sing dikecualikan visa bisa tetep maksimal 90 dina ing Namibia.

Yen sampeyan ngluwihi validitas visa utawa ijin sampeyan bisa dicekel, ditahan lan didenda sadurunge dibuwang.

Wisatawan uga bisa ndhaptar visa ing Kedutaan Besar Namibia / Komisi Tinggi ing saindenging jagad.

Paspor kudu valid sajrone wektu minimal 6 wulan wiwit tanggal aplikasi visa.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.