Warta Breaking Travel Breaking News US Warta Pamrentah Hotel & Resor News Keslametan Blanja Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Honolulu ditutup kanggo turis lan warga ing dina Kamis

Pilih basa sampeyan
img 1765
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Mbukak maneh Hawaii kanggo pariwisata kayane dadi kemungkinan adoh kanggo Waikiki lan pulau Hawaii Oahu saiki, sawise Gubernur Hawaii Ige nyetujoni panjaluke Walikota Honolulu, Caldwell, kanggo mulihake "Tetep ing Pesenan Omah" sajrone 2 minggu sabanjure. Bakal diwiwiti dina Kamis tengah wengi. Gubernur ujar: "Iki yaiku nylametake nyawane." Klik kene kanggo nganyari lengkap pandhuan saka Walikota Honolulu, Caldwell.

Restoran lan Pusat Kebugaran ing Oahu bakal ditutup maneh, kajaba pesenan njupuk-adoh. Hotel 160 kamar bakal kasedhiya kanggo omah-omah warga sing wis kontak karo wong sing kena infeksi. Miturut Walikota, jeneng hotel ora bakal dibeberke. Manggon ing hotel kasebut yen perlu ngisolasi, dadi sukarela. Iki kanggo mbantu komunitas misahake wong sing kena infeksi saka wong sing sehat lan lingkungan kulawarga sing tegang. Luwih saka 30% kabeh kasus ana ing komunitas Pulo Pasifik. Nanging, komunitas iki mung duwe 4% saka total populasi. Komunitas Filipina uga kena pengaruh gedhe.

5,000 tes anyar saben dina bakal kasedhiya kanthi nggunakake metode anyar supaya bisa diatur kanthi irung. Mangan lan potongan rambut ora bakal mbukak maneh, nanging panganan sing kasedhiya bakal kasedhiya. Kahanan COVID-19 ing Oahu kritis banget miturut Wakil Laksamana Jerome Adams, Ahli Bedah Umum AS. Hawaii dianggep ing sawetara pangukuran kuning tegese kuning penting banget kanggo nambah infeksi. Mbukak negara maneh bakal dianggep nalika tambah infeksi bali menyang ijo.

 

Oahu duwe 397 rawat inap ing rumah sakit, yaiku 165 luwih saka seminggu kepungkur. Saiki, 50 wong lara ing ICU.

Saiki, Hawaii duwe 4,472 kasus aktif COVID-19 ing Oahu. 6-11% wong lara bakal tekan rumah sakit. Saiki, negara kasebut duwe 215 kasus anyar. Negara kasebut mung duwe 1.4 yuta jiwa.

Pesenan Tetep ing Omah bener kanggo County Honolulu, sing kalebu kabeh pulau ing Oahu saiki.

Layanan agama bisa uga terus diwatesi.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.