Breaking News Polandia Warta Breaking Travel Hak-hak manungsa LGBTQ News Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Wong LGBTQ ngungsi Polandia

Pilih basa sampeyan
Wong LGBTQ ngungsi Polandia
gaypoland
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Udakara ewu demonstrasi pro-LGBT + teka ing lurung-lurung Warsawa kanggo njupuk sikap nglawan rasa benci lan diskriminasi dina Minggu.

Para demonstran katon nywara slogan, nari, lan nggawa gendera pelangi gedhe nalika mlaku. Polisi ngarepake demonstrasi demonstrasi, padha karo acara ing dina Setu, lan ngamanake pawai kasebut saka pusat kutha menyang istana presiden.

"Kita ora setuju lan ora bakal setuju kanggo lungguh kanthi bisu lan ora nggatekake masalah sing jelas. Kita wis mutusake tumindak, ”tulis panitia ing Facebook.

Resmi Polandia nyedhiyakake wong LGBTQ kanthi hak sing padha karo heteroseksual ing wilayah tartamtu: Pria gay lan biseksual diidini nyumbang getih, kaum gay lan biseksual diidini mbukak kanthi terbuka ing Angkatan Bersenjata Polandia, lan wong transgender diidini ngganti jinis kelamin sing ana ing ngisor iki syarat tartamtu kalebu ngalami terapi panggantos hormon.  Ukum Polandia nglarang diskriminasi kerja adhedhasar orientasi seksual. Nanging ora ana perlindungan kanggo layanan kesehatan, tindak pidana sengit, lan pidato sengit. Ing 2019, Pengadilan Konstitusi mutusake manawa ketentuan Kode Petugas Pelanggaran Polandia, sing nggawe ilegal nolak barang lan layanan tanpa "sebab sing adil", ora konstitusional.

Nalika partai sayap kanan menang hak mrentah Polandia limang taun kepungkur, kedadeyan ala tumrap wong LGBTQ.

Duda, sing bola-bali nggambarake gerakan hak LGBTQ minangka "ideologi" sing mbebayani, sumpah kanggo jabatan kaping pindho minangka presiden.

 

Wong LGBTQ ngungsi Polandia

Nalika Duda ngadhepi tantangan pemilihan sing angel saka Walikota Warsawa Rafal Trzaskowski, retorika kasebut dadi saya kuwat. Dheweke ngarani gerakan LGBTQ minangka "ideologi" luwih ala tinimbang komunisme. Dheweke kanthi resmi ngusulake larangan adopsi kanggo pasangan sing padha jinis.

Ing wulan Juni 2020, udakara 100 kotamadya (kalebu limang voivodship), kalebu udakara sepertiga negara kasebut, wis njupuk resolusi sing nyebabake dheweke diarani "zona bebas LGBT"

Ing tanggal 18 Desember 2019, Parlemen Eropa milih (463 nganti 107) luwih milih ngutuk luwih saka 80 zona kasebut ing Polandia. Ing wulan Juli 2020, Pengadilan Administrasi Provinsi (basa Polandia: Wojewódzki Sąd Administrasi) ing Gliwice lan Radom mutusake manawa "zona bebas ideologi LGBT" sing diadegake dening panguwasa lokal ing Istebna lan Klwów gminas masing-masing batal, negesake manawa dheweke nglanggar konstitusi lan diskriminatif karo anggota komunitas LGBT sing manggon ing wilayah kasebut

Sementara anggota komunitas LGBTQ ngungsi Polandia menyang negara sing luwih grapyak kalebu Walanda utawa Spanyol.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.