24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Montenegro Breaking News wong Mbangun maneh Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Montenegro: Ngganti Pamrentahan Politik karo Pamrentah Ahli

Montenegro: Ngganti Politikus karo Pamrentah Ahli
montnegrop
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing Montenegro, oposisi menang ing pemilihan ing dina Minggu, lan masarakat Montenegro pungkasane bakal duwe pamrentahan anyar. Partai pamimpin kasebut berkuasa suwene 30 taun.

"Intine yaiku salah sawijining sistem pungkasan sing ora demokratis ing Eropa wis diganti ing pemilihan kanthi cara sing tentrem, sing ora umum nganggep kelelahan ekonomi ing negara kasebut lan pamrentah sing ora bisa diowahi nganti puluhan taun," ujare Aleksandra Gardasevic-Slavuljica, Presiden mbangun maneh.lancaran ing Balkan lan Hon. Konsul kanggo Seychelles.

Dheweke nambah: "Muga-muga, kabeh bakal ganti wiwit sesuk. Pamrentah ora sacara resmi ngakoni asil pamilihan kasebut, nanging dheweke ujar manawa sapa sing menang mayoritas, kudu didhukung dening sisane. Dheweke ujar bakal ngenteni asil resmi sing diumumake dening Komisi Pemilihan Negara. Iki bisa bertahan sawetara dina, nanging muga-muga bisa rampung kanthi tentrem. "

Wong njero saka Montenegro ujar eTurboNews: "Dheweke ora bisa nindakake apa-apa kanggo ngowahi kekarepane masarakat. Aku kira sawetara dina [kahanan] bakal jelas. ”

Aleksandra ujar: "Persentase kasebut bener. Nanging, 'Kanggo Masa Depan Montenegro' minangka koalisi oposisi paling gedhe, ora mung kalebu partai Serb. Ana 7-8 pesta kasebut. Sing paling gedhe yaiku pro-Serb, nanging sawetara liyane ora. Kajaba koalisi oposisi iki, ana 2 maneh koalisi oposisi sing saingan lan kalebu macem-macem bangsa sing manggon ing Montenegro: Montenegro, Bosnia, Serbia, Albania, Kroasia. 2 koalisi kasebut minangka partai sipil. Malah pimpinan salah sawijining koalisi sipil yaiku [wong] Albania. ”

Uga, babagan mayoritas ing Parlemen (41 kursi), ora ana masalah amarga kabeh wektu sajrone kampanye, 3 oposisi politik kasebut negesake yen ing pungkasan, dheweke bakal bebarengan lan nggawe pamrentahan. Iki sing wis dikonfirmasi kabeh 3 pemimpin bengi iki. Dadi, ora ana sangsi babagan pamrentahan mbesuk. Dheweke uga jelas ujar manawa pamrentah bakal kalebu ahli, dudu politisi, sing apik. ”

Aleksandra gumun: "Ala banget manawa Reuters ora nerangake kabeh rincian kasebut."

Reuters nglaporake: "Kanthi dhasar 100% kertu suoro saka conto polling polling, CEMI ngramal DPS ngamanake 34.8% swara, nalika aliansi partai nasionalis Serb utamane," Kanggo Masa Depan Montenegro, "sing pengin luwih cedhak hubungan karo Serbia lan Rusia, mung ana 32.7%. Amarga ora ana salah siji pesaing loro sing paling gedhe sing bakal ngamanake 41 wakil ing parlemen 81 kursi sing dibutuhake kanggo mrentah dhewe, mula kudu golek mitra koalisi. "

Tahap pemilihan umum dhuwur, kanthi 75% pemilih milih, 3 poin luwih saka 2016, lan 11 poin luwih dhuwur tinimbang pemilihan presiden 2018.

Montenegro ngalami gejolak politik wiwit Desember taun kepungkur, nalika mayoritas DPS nggunakake Hukum Agama sing kontroversial, ditentang kanthi keras dening Greja Ortodok Serbia, sing ngundang anggotane milih DPS. Koalisi ing saindenging Front Demokratik kayane paling entuk bathi saka polarisasi sing disebabake dening ukum. DPS uga ngalami protes anti-korupsi serius ing taun 2019.

Aleksandra nyimpulake: "Saiki, partai sing isih kuwasa kudu ngakoni kerugian kasebut, lan muga-muga, dheweke ora bakal nggawe manipulasi. Kaya sing kita ngerteni, dheweke duwe fungsi sajrone puluhan taun kanthi basis apus-apus. Dadi, muga-muga dheweke bakal ngakoni yen dheweke wis kalah ing pemilihan. Raos sing apik ... kanthi pangarep-arep supaya kita enggal urip ing negara sing bebas."

CeMI lan Pusat Transisi Demokratik, sing ngawasi dina pemilihan, nglaporake sawetara penyelundupan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.