Breaking News Internasional Breaking News Korea Lor Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Industri Rapat rapat News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Busan lan Masa Depan Busan dadi Kutha Konvensi Internasional

Pilih basa sampeyan
Busan lan Masa Depan Busan dadi Kutha Konvensi Internasional
Pariwisata Busan

Duwe narik kawigaten lan dadi tuan rumah konvensi internasional sing ora kaetung, Busan wis tuwuh dadi salah sawijining kutha konvensi internasional paling dhuwur ing donya. Peringkat nomer 4 ing Asia lan nomer 12 ing jagad iki, miturut peringkat Union of International Associations ing kutha-kutha konvensi internasional, Busan terus nambah status dadi kutha MICE (rapat, insentif, konvensi, lan pameran) utama. Daya tarik unik lingkungan alam Busan, infrastruktur konvensi kelas ndhuwur, lan industri pariwisata dicampur kanthi warna dadi pemasaran MICE kutha, lan asile positif lan konsisten. Busan minangka papan sing cocog kanggo konvensi internasional. Ayo goleki tonggak sejarah lan kemungkinan mbesuk.

Wiwitane dadi Kota Konvensi Internasional

Busan lan Masa Depan Busan dadi Kutha Konvensi Internasional

Omah Nurimaru APEC (Sumber: Organisasi Pariwisata Busan)

Nalika dibukak ing Pusat Pameran lan Konvensi Busan taun 2001 (BEXCO), nampilake papan paméran luwih saka 46,500 and lan 53 ruang pertemuan, Busan sukses ing industri konvensi internasional. Sukses APEC Korea Selatan 2005 sing dianakake ing Busan nggawe kutha dadi status kutha konvensi internasional utama ing Asia. Ing taun sing padha, Busan Convention Busan dibentuk kanggo nambah upaya MICE kutha kasebut. Konvensi internasional berskala gedhe liyane sing dianakake ing Busan sing dadi perhatian global dadi kutha MICE sing ideal kalebu Forum Dunia OECD 2009 lan Konvensi Internasional Lions Clubs 2012.

Nilai sing Terus Meningkat Minangka Kutha MICE

Busan lan Masa Depan Busan dadi Kutha Konvensi Internasional

KTT Peringatan ASEAN-ROK 2019 (Sumber: Cheongwadae)

Ing Nopember 2019, Busan dadi tuan rumah KTT Peringatan ASEAN-Republik Korea kaping pindho berturut-turut wiwit 2014. 10,000 peserta, kalebu kepala negara, menteri pamrentah, lan perwakilan perusahaan saka negara-negara ing wilayah ASEAN, sing melu acara kasebut. ing endi janji kanggo ijolan digawe ing macem-macem wilayah. Status Busan minangka pusat pertukaran ASEAN dikuatake nalika uga dadi tuan rumah KTT Mekong-Republik Korea kaping 1, sing dianakake rapat karo KTT Peringatan ASEAN-ROK 2019. Ing wulan Desember ing taun sing padha, Kongres Federasi Diabetes Internasional 2019 uga sukses dianakake ing Busan, ing kana adegan langka sing nglibatake udakara 3,000 pengunjung acara sing mlaku liwat kutha kasebut digawe ing maraton nokturnal sing dianakake kanggo ningkatake rasa solidaritas.

Mundhak Tantangan Normal Anyar       

Busan lan Masa Depan Busan dadi Kutha Konvensi Internasional

Festival Busan One Asia (Sumber: Organisasi Pariwisata Busan)

Wiwit wiwitan taun 2020, Busan terus-terusan netepi strategi COVID-19 Korea lan dadi acara aman nalika pandemi kasebut. Acara internasional utama sing dijadwalake ing taun iki kalebu acara penting kayata Festival Busan One Asia ing wulan Oktober, lan Kongres Dunia Ulang Tahun kaping 30 ing Biosensor ing wulan November. Ngadhepi pandemi virus corona, macem-macem acara non-kontak sing bisa ditindakake amarga teknologi pertemuan wis ana, lan industri MICE Busan kerja sama kanggo ngatasi krisis kasebut. Kaslametan Busan ing tengah pandemi kasebut dibuktekake amarga keanggotaane ing Jaringan Komunitas Aman Internasional, prestasi sing apik banget amarga Busan minangka kutha skala besar metropolitan ing saindenging jagad sing diwenehake pangenalan kasebut.

Preparasi Sistematis kanggo Konvensi Paling Penting ing Dunia

Busan lan Masa Depan Busan dadi Kutha Konvensi Internasional

2026 Federasi Internasional Kontrol Dunia Kontrol Internasional (Sumber: Organisasi Pariwisata Busan)

Masa depan Busan dadi kutha konvensi internasional pancen cerah. Amarga wis kerja keras kanggo entuk kesempatan kanggo dadi tuan rumah acara internasional skala gedhe kayata Kejuaraan Tenis Meja Tim Dunia 2021, Kongres Mikroskop Internasional 2022, lan Kongres Dunia Kontrol Otomatis Internasional 2026, Busan saiki lagi nyiapake acara kasebut minangka kutha host sing dikonfirmasi. Prestasi kasebut ora kedadeyan sewengi; mbutuhake upaya sing luar biasa saka kutha kanggo terus nambah daya tarik minangka kutha tuan rumah. Thanks kanggo infrastruktur MICE sing maju, sing kalebu pilihan pusat konvensi, hotel, venue unik, lan sistem dhukungan, Busan siyap dadi kutha konvensi internasional paling dhuwur ing donya.

Potensi Busan kanggo tuwuh dadi kutha konvensi internasional ora ana watese. Kaya sing dituduhake, kutha mriksa kabeh kothak sing pas: semangat, kemampuan, lan prasarana sing dibutuhake kanggo nyedhiyakake pengalaman konvensi internasional sing paling apik. Busan bakal terus ngupayakake narik kawigaten lan sukses dadi konferensi internasional ing jaman sing beda-beda, dadi kutha konvensi internasional sing bangga lan misuwur ing saindenging jagad.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.