Breaking News Internasional Breaking News Korea Lor Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Warta Industri Rapat rapat News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Busan Mbangun Infrastruktur MICE Teguh minangka Kota Konvensi Internasional

Pilih basa sampeyan
Busan Mbangun Infrastruktur MICE Teguh minangka Kota Konvensi Internasional
Organisasi Pariwisata Busan
ditulis dening editor

Busan minangka kutha konvensi internasional sing dadi perhatian ing jagad iki. Miturut pengumuman sing digawe ing 2018 dening Union of International Associations (UIA), Busan rangking 4th ing Asia lan 12 taunth ing jagad iki dadi kutha konvensi internasional. Busan dikenal sacara umum minangka kutha konvensi internasional sing misuwur ing saindenging jagad lan tetep terdaftar ing antarane 15 kutha konvensi internasional paling dhuwur sajrone enem taun kepungkur. Busan bisa njaga status iki amarga infrastruktur sing kuat dadi tuan rumah rapat. Kutha kasebut nduweni papan khusus ing macem-macem ukuran sing cocog karo kebutuhan para perencana rapat uga sistem dhukungan administratif lan finansial sing dibutuhake kanggo dadi acara sing sukses. Kanthi tembung liyane, Busan minangka kutha sing cocog kanggo hosting konvensi internasional lan bisa nampung kabeh acara MICE tanpa ana masalah.

Profesionalisme lan Organisasi ing Pusat Konvensi

Busan Mbangun Infrastruktur MICE Teguh minangka Kota Konvensi Internasional

Sumber: Organisasi Pariwisata Busan

Busan Mbangun Infrastruktur MICE Teguh minangka Kota Konvensi Internasional

Sumber: Pameran lan Pusat Konvensi Terminal Internasional Busan Port (BPEX)

Busan dilengkapi macem-macem pilihan gedung konvensi. Pusat Pameran lan Konvensi Busan (BEXCO) terus dadi tuan rumah konvensi internasional minangka pusat konvensi utama ing Busan. Total area njero ruangan BEXCO ukuran 46,380㎡, kalebu aula konvensi sing bisa nampung 5,340 wong, lan nampilake 50 kamar konvensi lan ruang auditansi. Ing taun 2023, aula pameran katelu ngarepake bakal dibukak kanggo hosting acara mbesuk sing ukurane lan karaktere luwih maneka warna. Omah Nurimaru APEC ing Haeundae lan BPEX sing dununge ing wilayah tengah kutha duwe pemandangan laut sing mbukak adil kanggo reputasi Busan minangka kutha laut. Pusat konvensi Busan ora mung nduweni keahlian unggul nanging uga fasilitas sistematis.

Sensitivitas Unik ing Lokasi Unik

Busan Mbangun Infrastruktur MICE Teguh minangka Kota Konvensi Internasional

Sumber: Organisasi Pariwisata Busan

Busan Mbangun Infrastruktur MICE Teguh minangka Kota Konvensi Internasional

Sumber: Organisasi Pariwisata Busan

Lokasi unik ing Busan uga bisa digunakake kanthi aktif kanggo konvensi lan pesta. Pusat Bioskop Busan minangka landmark terkenal ing Busan sing kacathet ing Guinness Book of Records atap, sing sumunar saben wengi amarga dipasang luwih saka 40,000 lampu LED. Ing Lokasi Unik, aula konvensi, aula pertunjukan, teater ukuran cilik lan medium, panggung outdoor, lan aula serbaguna dipasang ing njero bangunan sing apik, saengga bisa dianakake acara khusus. Lokasi Unik Liyane kalebu Museum DAH, museum media digital paling gedhe ing Korea, The Bay 101, sing misuwur kanthi pemandangan wengi sing apik ing samodra, lan F1963, bekas pabrik baja sing wis malih dadi ruang budaya.

Pilihan Hotel ekstensif

Busan Mbangun Infrastruktur MICE Teguh minangka Kota Konvensi Internasional

Sumber: Organisasi Pariwisata Busan

Hotel ing Busan uga menehi reputasi dadi kutha konvensi internasional. Ana total 59,791 kamar ing Busan, 15,481 sing dununge ana ing Kutha Centum lan wilayah Haeundae supaya gampang diakses. Hotel lan hotel bisnis Busan sing bintang lima sacara merata disebar ing saindenging kutha, tegese para perencana acara bisa milih apa wae, gumantung saka anggaran lan karakteristik acara liyane. Sing luwih penting, hotel ing Busan ora mung dadi fasilitas penginapan, nanging uga dadi venue acara MICE. Pemandangan segara, panganan khusus, lan layanan luar biasa sing mung diwenehake dening hotel ing Busan minangka bagean saka apa sing ndadekake Busan dadi tuan rumah konvensi lan pesta sing ora ana tandhingane.

Sistem Dhukungan lan Jaringan

Busan Mbangun Infrastruktur MICE Teguh minangka Kota Konvensi Internasional

Sumber: Organisasi Pariwisata Busan

Busan uga didhukung dhukungan kuwat lan jaringan sing kuat. Organisasi Pariwisata Busan, sing darmabakti kanggo narik kawigaten konvensi internasional ing kutha kasebut, nyengkuyung kegiyatan kanggo daya tarik, promosi, lan hosting konvensi internasional ing Busan. Kagiyatan kasebut diwiwiti saka kegiyatan atraksi lan promosi ing jaban rangkah nganti dhukungan biaya-lan layanan kanggo konvensi sing bakal dianakake ing Busan. Liwat dhukungan lan kegiatan kooperatif kasebut, Busan bisa sukses nggayuh Kongres Mikroskop Internasional (IMC) 2022 lan Kongres Geologi Internasional (IGC) 2024. Aliansi MICE Busan, sing kasusun saka 183 perusahaan MICE, minangka salah sawijining mitra Organisasi Pariwisata Busan sing ndhukung acara MICE liwat jaringan sing kuat.

Busan minangka kutha sing pariwisata lan bisnis berkembang bebarengan. Busan ditunjuk minangka "Kota Pariwisata Internasional" sing pertama ing Korea, lan wilayah Haeundae ditunjuk minangka "Zona Komplek Konvensi Internasional." Liwat perjanjian dhukungan pamrentahan limang taun, Busan diarepake bakal nguatake infrastruktur lan sistem dhukungan sing luar biasa nalika maju dadi kutha konvensi internasional paling dhuwur ing donya. Kanggo tujuan kasebut, kutha kasebut ora suwe saya maju lan maju kanthi maneka prasarana. Nalika ngelingi lokasi kanggo konvensi internasional sabanjure, pilih Busan dadi pilihan nomer 1!

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.