Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments News Warta Breaking Nigeria wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Negara Bayelsa Negara Nigeria ngrubah sektor pariwisata kanggo nambah bathi

Komisioner Budaya lan Pariwisata Negara Bayelsa ing Nigeria, Dr. Iti Orugbani
ditulis dening Harry S. Johnson

Komisioner Budaya lan Pariwisata Negara Bayelsa ing Nigeria, Dr. Iti Orugbani, negesake manawa pariwisata bisa ningkatake Penghasilan Hasil Internal (IGR) ing Negara iki uga nggawe kesempatan kerja, lan duweni potensi dadi salah sawijining pilar utama ing ngendi kebangkitan ekonomi negara bisa diluncurake.

Pratelan manawa Pamrentah wis siyap ngowahi prasarana ing sub sektor pariwisata ing saindenging negara lan mulihake fasilitas perhotelan moribund liwat implementasi rencana pangembangan pariwisata strategis sing bakal nyegerake warisan budaya, seni lan pariwisata ing negara kasebut supaya sektor kasebut bisa nggayuh potensi penuh lan duwe peran penting ing rencana pangembangan sosial budaya lan ekonomi negara kasebut.

Dr Orugbani, nggawe pambocoran ing Yenagoa dina Senin sajrone kunjungan familiarization lan tur agensi lan fasilitas ing sangisore kementerian kasebut, ujar Pamrentah siyap reposisi sektor kasebut kanthi ndhukung lan nggawe keterlibatan strategis sing cocog kanggo entuk asil sing diarepake lan nggawa turis nasional lan internasional menyang negara.

Dheweke ujar manawa industri Pariwisata bisa ngowahi gambar lan pemahaman Bayelsa State saka negara sing dianggep ora aman, memungsuhan lan gumantung karo tujuan sing aman, tentrem lan sejahtera. Nemtokake manawa sektor pariwisata dadi lintasan sing saya akeh lan prospek pertumbuhan sing luwih gedhe ing mbesuk pancen positif, saengga kementerian kasebut golek strategi kanggo nambah sektor kasebut kanthi potensial sing lengkap kanggo nglengkapi sumber penghasilan liyane ing negara kasebut.

Komisioner Pariwisata ngumumake manawa maju, Pamrentah bakal kanthi tanggung jawab, nglindhungi sumber warisan budaya, fasilitas perhotelan, promosi seni lan industri kreatif, dhukungan / melu proyek budaya komunitas lan pertunangan, promosi festival lan acara budaya ing saindenging negara. . Nandheske manawa kementerian kasebut bakal golek kolaborasi lan kemitraan sektor swasta-swasta kanggo nglacak pangembangan industri kanthi cepet.

Ngandika sawise mriksa Hotel Star loro, ing Swali, Dr Orugbani mratelakake rasa kaget marang limbah monumental kasebut. Nggambarake babagan pencurian, pencurian lan perusak bahan konstruksi, peralatan penting, perlengkapan lan perlengkapan minangka kerugian gedhe kanggo negara amarga akeh dhuwit sing digunakake kanggo tuku lan ngirim peralatan kasebut. Dheweke njaluk investigasi menyeluruh kanthi tujuan supaya para pelaku njaluk pesen.

Nanging, ujar manawa pamrentahan kemakmuran saiki diterusake, mula, Pamrentah bakal nemokake cara ngrampungake proyek kasebut, nalika njamin manawa langkah-langkah keamanan sing cocog bakal ditindakake supaya manungsa bisa ngrampok wilayah kasebut.

Komisioner negesake manawa Pamrentah bakal ningkatake prasarana ing danau oxbow, ngrampungake pambangunan taman banyu danau Oxbow kanggo bocah-bocah, lan nyengkuyung partisipasi sektor swasta ing pangembangan kabeh pusat rekreasi ing negara kasebut.

Dheweke ujar manawa Pamrentahan kemakmuran komitmen kanggo nyedhiyakake lan menehi dhukungan sing dibutuhake kanggo Institut Perhotelan Internasional, Dewan Negara kanggo seni lan Budaya supaya bisa dienggo lan tampil kanthi optimal, nambahake manawa perdamaian kasebut bakal direnovasi kanggo nampung rencana anyar kanggo fasilitas kasebut.

Nyorot sawetara warisan budaya lan tujuan pariwisata sing diwenehake negara kasebut, Komisioner negesake manawa Bayelsa duwe potensi gedhe dadi pusat pariwisata ing negara kasebut.

Seneng banget karo pagelaran nari saka rombongan budaya negara sing dipentasake kanggo ngurmati dheweke, Dr Iti mratelakake komitmene kanggo kesejahteraan sanajan dheweke yakin bakal ngatasi tantangan, masalah lan tuntutan sing diwenehake.
Dheweke nyeselake negara saiki ing Motel Creek, sawijining hotel duweke negara sing saiki wis rusak lan bayangane, negesake manawa kementerian kasebut tertarik lan siap ngupayakake supaya fasilitas kasebut bisa dilacak maneh.

Agensi lan fasilitas sing dikunjungi yaiku; Dewan Seni lan Budaya, Creek Motel, Danau Oxbow, Institut Pariwisata lan Perhotelan Internasional, Hotel Dua Bintang, Monumen Warisan Negara lan Museum, Taman Damai, lan liya-liyane.

Komisioner kasebut diiringi Sekretaris Tetap, HoDs lan Direksi loro budaya lan Pariwisata saka Menteri lan liya-liyane. Uga ing rombongan kasebut yaiku anggota klompok sing dikenal minangka Grow Together For Douye Diri, Nembe.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.